Sunday, May 10, 2015

bersihkan blog

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

tetiba je post sebelum ni update gambar tanpa ayat kan?! haha
serius kot. lama aku tak update blog ni.
hampir terlupa aku ada blog.
in the mean time, my life changed almost 180degree.
jom aku senaraikan. kira merangkumi je lah sepanjang aku tak update blog ni. :P

  • I quit the master. Sedih but there is personal reasons. susah nak explain. only my partner knows what happened.
  • I quit and resigned as a Research Officer dekat Institute of Hydrogen Economy. Since aku pon kontrak dekat sana.Sedih tinggal kak Husna, Lyana dan Kak Sal.
Rindu gila dorang. Last lepak masa bagi kad kahwin :P

  • Aku kerja sebagai Project Engineer. Start bulan 10. Chaos life habes masa tu. Hidup ala-ala tak teratur. The truth is, I can't be an Engineer mcm my partner. hehe.
  • Dapat interview sebagai Penguasa Kastam. Gred W41 seminggu lepas kerja engineer. Interview yang sempoi sangat. I am happy sebab interviewer sangat best. lucky me.
  • Calon simpanan. Dah sedih sebab kena kerja lama la sebagai engineer. aaaahhh
  • 1 Januari 2015. Intake Penguasa Kastam Gred W41 Siri 1/2015. Lapor diri 26 Januari. Alhamdulillah. Dapat balik kerja tetap. Government. Syukur sangat.
Lapor diri dengan muka yang blergh. HAHA.
  • My brother dah nikah dan kahwin pada 14 Mac 2015. Sedih tak dapat attend wedding dia dekat Perak. Isteri dia Cantik! :)(tapi takde gambar wedding die pulak dalam laptop ni)
  • Tamat latihan sebagai Penguasa Kastam pada 17 Mac 2015. and i come back dimana 10 hari lagi nak kahwin! haha.
Abaikan muka over eksaited -_-

  • anddd kemucak dalam post kali ni adalah wedding sendiri on 28 Mac 2015! :P alhamdulillah, semua berjalan dengan sangat lancar. mungkin ada beberapa impian tak dapat. tapi syukur semua selesai. it was a sad moment bila semua sedekahkan alfatihah untuk arwah abah. :(




dah halal :)

p/s: Alhamdulillah. 1/8/2012-29/8/2014-28/3/2015-2/5/2015 :*

2 comments:

Cik Nathrah said...

Tahnih awk dah kawen. Bestnyaa

mariatul_m0hamadiah said...

CIK NATRAH: terima kasih banyak :)