Monday, April 21, 2014

student yang hilang arah.

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

Selamat Petang semua!

Lama gila tak masuk entry baru.
Tengok pon sebulan tak sekali, ada hati nak hupdate!
By the way, hidup aku sangat hectic lately.
Bila dah start belajar semula bulan 2 yang lepas (iols dapat baucar buku RM250 hokkay!) hidup aku sangat la terumbang ambing.
frankly speaking, aku tak tahu mana hala tuju research aku.
This year and next year, there are two International Conferences will be held in KL, yang diuruskan oleh opis aku. yang sebijik memang annually. yang ni okay lah lagi. tak banyak mana komitmen.
Cuma yang next year ni memang international habes. bapak banyak gila kerja.
Ajk yang hade ni je pon 6-10 orang lepastu organize semua dr segala bentu design website, brosur, hotel makan segala bagailah! mati mak naaakk ;(

and my research was goes....... i don't know.
aku tak boleh nak adapt dengan belajar ni.
assignments bapak banyak la berlambak! i hate this part.

but


the most things that make me strong are mom and late dad.

untuk mak,
insyaAllah, sebelum diri ini 'diserahkan' kepada yang lain, aku sentiasa akan cuba membahagiakan dia. sebutlah mahu apa. kemana. aku cuba turuti.

untuk arwah abah,
i always remember you. your reminders.

"korang belajar la tinggi-tinggi. abah takde peluang nak merasa belajar tinggi. sekolah pon tak habes. abah takde harta. abah takde duit nak beri. tapi selagi abah mampu hantar korang belajar, belajar la tinggi-tinggi."

you will never know until you be in my shoes.

susahnya hidup takde abah. maksud aku susahnya hidup ni bila kau takde salah sorg atau kedua-dua ibu bapa. aku tak tahu nak detail macam mana susahnya. tapi bila kau ada di situasi itu, kau akan tahu.

pasal hidup aku sekarang, insyaAllah will be next stage soon (macam la ada sape kesah kan)
doakan aku cepat2 naik ke level seterusnya!
ape die?
muahaha. ce teka. ce teka.

okla. malas nak mengarut. nsk siapkan 2 assignments dan hala tuju research aku ni
kbai ols :P