Thursday, June 21, 2012

BROGA memang terbaik!

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

aku dah lame betul meroyan nak pergi sane.
alhamdulillah,
antara tempat2 yang aku wish nak pergi banyak jugak terlaksana sebelum aku tamatkan pengajian kat UPM yang berbaki lagi setahun. setelah berjalan meroyan kat kl ni, asyik2 mall, wayang, makan untuk release tension, kali ni tukar sikit cerita. broga mari maaa~
wa dr start tahu itu broga punye tempat, wa memang nak sangat tapi takde yang nak melayan. setelah aku meroyan, merengek serta memujuk2 mereka2 ni, alhamduliillah tercapai..

masuk jek 12 malam 20jun, aku n the gang terus keluar dr upm ni. nak overnite katenye. sebab nak study kat mcd. phhuuihh! haakkkk tuih! tak payah.. mcd tutup plak. terus makan. biase la.
perut dan kenyang, mata pon mule la berat.
3 pagi kiteorang dah kumpul2. adelah 9orang yang pergi. 3 pompuan dan 6 laki..
kul 430 pagi kiteorang dah panjat bukit broga ni. weeehhh.. first time pagi buta naik bukit.
nak tengok matahari terbit punye pasal!
syokkknye, takdelah penat sangat even semput2 jugak nak sampai atas tu. tapi excited punye pasal, aku dah gagah kan diri awal2. satu je niat aku pasang. aku nak cube semua yang budak2 lelaki ni cube..
5setengah, kiteorang dah sampai kat puncak kedua. lepak sampai subuh, solat semua, tunggu pukul 7 nak naik puncak ke 3. tapi mata berat, tido sat.. hahaha
bangun2 mamai, tengok orang panjat je. aku cakap ngantok. tapi aku takleh tengok. niat nak buat ape yang dak lelaki buat di teruskan! hasilnye.. tararaaaaa






















aku seketul je pompuan yang kat situ. yang lain dah tak naik dah.. ade kat belakang nun~~~~...
sempat la jugak aku berposing bagai kan.. nak tengok? nak tengok? alllaaa~ nak kan, tahu dah. nah amek!

































memang sakan la aku sorang2 kat sini..






































ni mase kat puncak ke dua..;)


















sila tampar mereka laju2 sebab tak kejut aku amek gambar mase ni. phhhuuihh!


















balik tu takdelah balik terus. nu haaaaa.. ke sungai gabai.
sumpah superb beb! first time aku sampai memang terbaik la..
bertapa bawah air part pang best!
ape dak laki buat semua aku buat, dorang panjat batu nak gelungsur ke bawah, aku pon nak buat jugak kan... akibatnyeeee~
tergelincir lalu bengkaklah akan tanganku ni haaa...
tapi sumpah puas. aku takpeduli janji aku dapat buat semua tu. sebab bile lagi nak datang sini kan..

balik? nahh kau, tak sedar diri semua!


p/s: macam dah abes paper kan? -.-" satu lagi kowwttt~!



2 comments:

Cik Siti Rahmah Bahrom said...

dah kau tidur mcm orang tak ingat duni. haha tp terselit jugak gambar kau tidur. next plan please!! tp jgn plan bebetul. takut tak jadi. plan olok-olok je :D

mariatul_m0hamadiah said...

haha.. part yus memang takleh blah la tidur die~~