Wednesday, April 4, 2012

terus berharap.

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

mencari kepastian untuk terus berharap.
walaupon nampak samar dihujung pencarian ni.
bagai akan hilang segala yang dikecapi sekarang.
mungkin silap sendiri, mungkin silap perlu dicari.
dan diperbaiki.

jika hari ini,
dia masih tertawa untuk aku,
mungkin esok, aku akan menangis untuk dia.
lumrah hidup.
pasti rela disakiti insan yang disayangi.
biarlah luka mana hati,
biarlah pedih mana disiram apapun,
jiwa ini masih teguh dan kental.
masih mahu menyayangi.

bukan tak bererti,
tapi masih menanti.
walau sudah pasti ada yang menanti diri ini,
hati ini enggan.
takut terluka lagi.

haram jadah ape aku merepek ni dowh. dem it. giler rase diri berbunge jiwang! phuih! blah la ko.. kelaka plak aku bace balik. takpelah, at least puas kat sini.


Monday, April 2, 2012

monday blues.

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

yey! hari isnin.
tapi saye amat2 menunggu hari jumaat.
dear friday,
come to mama my baby!
muahaha..;)
and days,
please be fast..:)

p/s: jom bace sini! besday kite :)


Sunday, April 1, 2012

mai BIG 22 day. hadiah part1.

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


29 MAC 2012.

i'm 22 years. or for today, 22years 2 days. ;)
tahun ni bagi banyak makne. banyak sangat2. umur dah 22.. dah boleh sangat nak jadi isteri orang. tapi kena abeskan belajar dulu. for those wished me, thanks a lot..


i never imagine that i will have this polka dot purse sebab aku dah lame usha benda ni kat Tropicana Life. siyes aku suke sangat2 sampai rumet aku geli tengok aku senyum2 pegang purse ditambah2 purse aku yang berusia dua tahun setengah tu nampak pada zahirnye mulia tetapi batinnye merana. muahaha, aku suke sangat and for the person who give me this present, i love u. thanks. ;)


and for surely i never ever imagine untuk dapat benda semahal ni dalam hidup aku dan sebagai hadiah besday aku. lame betul takde perfume. seriyes. aku ulang seriyes. tak tahu kenapa. meybe sebab aku rase tak pakai takpe kot. bau badan aku takde masalah kan. but aku suke giler benda alah ni! sumpah aku terharu sebab mak nyah yang keje kedai tu lupe nak cabut harge. so, thanks also to this person. i also love u. ;)


this sling bag. weehh kakak masi, kamu betul2 tahu taste saye sebab sy suke sangat pinjam beg kamu yang hitam tu dulu. malu plak sy sebab dapat awal giler hadiah ni. ade sekali sy dah pakai sebelum besday sebab napsu membara tengok beg ni. hahaha. aku suke giler sebab die tak gurlish! nice and siyesly simple. the only one beg yang aku bawak kulu kilir lepas ni..;) maceh. to this person. i love u square..;)


this. 3 red roses. eventhough i never like the flowers, but i still know the meaning. betulkan aku kalau aku salah tafsir yang 3 kuntum bunge ros merah bermaksud "iloveu". :) terima kasih sebab bagi bunge ni. aku sangat2 hargai. maybe aku akan kenang seumur hidup aku. sebab aku tak pernah mimpi nak dapat bunge dalam hidup aku. that's enough to make me melt..:P


 ni bukan hadiah. ni muke bahagia sebab dapat hadiah bunge..;)

p/s: i'm so suprised by the birthday pasty :') thanks dear.