Saturday, December 17, 2011

updateupdateupdatetheheart.iloveu.

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


sebenarnye takdelah idea sangat nak menaip malam ni. but i have to try sebab otak ni makin lame makin tumpul dengan idea2. yea, aku dah disable orang untuk komen blog aku yang makin teruk nampak gaye nih. dah taknak bagi orang komen2 dah. nak bace, bace. taknak bace sudah..bukan taknak update tapi biaselah. name pon student senior. ceh, macamlah kau senior sangat kan. aku ade setahun setengah lagi nak grade ok. erti kate lain, 3 sem jek nak grade lagi. erti kate lain, makin dekat la tarikh aku nak kawen.


kawen.kawen.kawen. serius aku memang jeles dengan orang yang dapat kawen muda. serius jeles kau tahu. sebab aku pon nak jugak. cume belum berkemampuan dr segi material. ok, aku nak cakap duit.
mahu tak jeles. apak kau orang kaye. bapak mertua kau orang kaya. kau dan suami kau belajar. tapi kau masih boleh kawen macam takde langsung masalah duit. lepas tu, kau siap boleh panggil CST Production tu untuk buat video kawen kau.-.-" aku? singgit pon xde dalam purse ni tau. ok tipu. ;p


untungla dapat kawen awal. best kan. macam aku ni alahai.. dr setat cakap pasal kawen kat matrik, sampailah kawan aku dah nak masuk setahun dah kawen, aku tak kawen2 lagi. ceh, beliau siap gelakkan aku kate aku kelakar sebab dr dulu cakap nak kawen, tak kawen2.
bukan ape, sebab aku...
  • ramai sangat peminat
  • ramai sangat bakal suami
ok tipu. sangat menipu. aku ade sorang mamat jek dalam hati nih. sorang suami *bakal dalam hati nih. xde suami ramai2 kan sayang..;)
he is my lovely friend. my husband to be. my best friend. my children's dad. my partner when i get older. my love till the end *insyaAllah. erm. tak kisah la nak kate ni entry gedik ke hape. i don't care. but u have to know that. kalau aku senyum sorang2 tu biar la. sebab die tengah buat aku happy. kalau aku gelak macam nak giler on that day, pedulikan. sebab he make up my day. swear. i never feel this 'feel' to others. i'm trying to be normal, but he make me crazy of him. and for the first time in my life, i'm really ready to be a wife for someone i really love



it doesn't matter ape pon yang orang nak fikir sebab aku rase aku dah jumpe ape yang aku cari. Tuhan adil. He make me hurts coz He keeps me for someone better. and i already found my mr.chef yang keje kat giant..kelakar kan. tapi tak kisah la kalau mula2 dulu aku rase die annoying sebab panggil aku kakak. annoying sebab die selalu seyum kat aku walau aku rase tolongla, jangan senyum. keje jek la diam2 kat situ. but, he become of my heart's part since he show his love towards me. yea, aku pernah bercinta dengan lebih dari sekali. setiap manusia mengharapkan itula yang terakhir. kuasa tuhan takde sape yang boleh lawan. Tuhan buat jalan cerita aku cukup indah walaupon diselang selikan dengan duka. sekurang2nye sekarang aku boleh menarik nafas lega. masih ade yang terbaik Tuhan simpan untuk aku. i love him.so much.i mean. damn3 much.


buat encik tunang.
awak dah buat yang terbaik malah lebih dari apa yang saye harapkan. saye selalu berdoa supaya awaklah yang terkahir dalam hidup saye walaupon saye mengharapkan ini takkan ade akhirnye.
terima kasih sebab selalu cube membahagiakan saye dengan katekan yang awak akan buat saye perempuan paling bahagia dalam dunia ni bile saye bergelar isteri awak kelak*insyaAllah. terlalu banyak kebaikan yang awak lakukan sampai saye tak nampak cela yang ade pade hubungan kite. yea, walaupon sebulan sekali nak jumpe pon payah, awak selalu ade di hati saye. malah kadang2 saye tak rase awak jauh dari saye. WALAUPUN perangai saye tak matang *ok, memang taknak matang pon, awak selalu kate saye comel bile buat perangai tak matang..:D 

mane ade yang nak kate saye macam tu? xde pon.. awak jek yang ready to hold me anytime whenever i'm falling down..awak je yang sanggup nak layan ego saye ni.awak je mampu nak melayan keras hati dan keras kepala saye. betul ;) even mak saye tak mampu nak melayan kerasnye hati saye ni. bile saye kate hitam, no one mampu nak tukar jadi kelabu apetah lagi putih. tapi dengan awak saye rase saye ready nak mengalah apepon..:)

bile awak kate awak bace blog saye, the most sweet part is u tell me "terlalu banyak yang sayang lalui dalam hidup. dan abang janji takkan buat sayang sedih macam tu sekali ". swear, it make my tears really wants to fall. i'm pretty sure i'll be with u..evendo jauh, tapi...
let me finish my words.so that u can sleep well tonite ;p i love u much2 more for you my dear. i really miss u. the way u treat me make me the luckiest person on earth to have u. sometimes i annoyed u, but u must know something. no body can love u as much as i do. ;)

see.. u already mine! no one can make like this. yeah. i noe u want it too..*yakin! ;p


p/s:i'm counting the days for us ;)


No comments: