Tuesday, September 13, 2011

the worse first day. kalau mengantok, tido. jangan pergi kelas!

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


semalam.
kelas pertama yang macam haram untuk semester 5 tahun ketiga untuk seorang aku.
kelas start 8 pagi. mate giler nak roboh yang malas 
amat2 nak ke kelas.
dahlah direct sampai pukul 12 tengahari, 
memang jahanamlah kau wahai mate.
mane taknye, ahad tu aku dengan rumat serta 3 besties lain memang enjoy giler melepas rindu lepas 4 bulan tak jumpe. macam nak giler keluar sampai 12 jam.


disebabkan sangat2 penat ahad tu, beberapa perkara yang boleh dikategorikan kejam/memalukan/serabut terjadi keatas seorang makcik yang cantek nih.


  • tertido dalam kuliah material sc.


duduk depan sekali. buat muke paling comel. ok bukan. bajet comel. pastu mate makin berat. muke konfiden tapi mate terkatup-katup. lecturer nampak. peduli hape aku janji lepas mengantok. take 5 keluar kejap basuh2 mate. ok then segar masuk semula DK. eh eh.. mate ni memang kurang hajar punye! mengantok semula. ah lantaklah. aku tanpe segan silu pon tutup mate dan tidur. huaargghhh.. last min dr tu aim aku. siap tanye name bagai. ah sudah. i've been marked! dem.

  • tertidur lagi dalam kuliah advanced instrumentation.
ni lagilah. masuk2 kelas ingatkan pembantu lab yang ade kat situ. gaye dengan sebijik pembantu lab kan. tetibe die keluarkan pendrive nak ngajor. perrrghhh muda2 dah jadi lecturer. gaye jek yang sempoi. ni satu hal lagi. memang direct tak de lindung aku nampak muke die dan die nampak muke aku. HAHA. tido lagi. ok, memang mate tak boleh nak buat apelah kan, mengantok tahap gaban la punye! siap member2 kate muke aku disaster. WAHAHA. do i care la kan. memang aku dah tak peduli ape. time ni, memang terbayang2 bilik yang indah berseri2 disolek oleh aku dan realiti dan fantasi. :D

  • tertinggal pensel case tersayang mase advanced instrument!
ni lagi satu. kelas last pukul 12 tengahari aku boleh sedar pensel case tu tertinggal mase magrib. memang habis terus mood aku. dengan banyak2 harta tersayang aku kat situ dan yang paling2 penting adelah kalkulator. HAHA

  • hilang fail sijil yang dikumpul since darjah 4.
ni dah masuk kategori memalukan. mulut membebel2 samapi ke L4 bilik lame aku tu aku geledah. siap bersedih2 bagai kol yang tersayang. siap menyumpah sape yang ambik tak lulus sem ni! HAHA. giler keji kau makcik. but atlast mase nak masak megi baru nampak kat dalam kotak dalam loker. HAHA. dengan rumet, dengan jiran bilik depan dengan sayang2 aku sekali gelakkan aku! ok, fine sayang. clash dua minit!

hari selasa. kelas start pukul 12.
memula nak pergi awal la kan sebab nak p cari pesel case. baru nak tolak pintu tu, nampak benda alah ni!





ceh, memalukan betul!


p/s: taknak penat2 dah sebelum p kelas esok hari, memang jahanam satu hari mood!




No comments: