Thursday, September 29, 2011

#cinta junior.

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


err.. junior mari lagi.
junior baru masuk lagi. dan secara logiknye aku telah pon masuk ke tahap tengah ( tahun ke3) sebelum menjadi sulung (tahun ke4). dan secara rakusnye aku boleh digelar sebagai senior.
let me repeat it again. SENIOR.
well, aku akan menjadi senior selama dua tahun disebabkan batch aku batch pertama yang start kos 4 tahun kat upm ni. dem -.-". nak grad. nak kawen cecepat. lalala~
teringat bile tolong sorang senior tu tanye satu soalan. bile aku dah jawab, she said
"terima kasih, senior"
OMG kau junior,, giler betul. tak pernah aku dengar orang kate macm tu. lalala.
agak bertuah disitu aku wahai freshie. :D


 bile junior masuk.
macam2 fiil kite nampak. yang senior. mula la nak bagitahu junior yang kau senior. sile respect. benda ni dah jadi macam habit untuk senior.
kenapa eh? well, sebab aku tak pernah di warning, tak pernah di ragging, tak pernah di buli dan semua yang buruk2 selayaknye senior buat kat junior. sekali pon tak pernah. sebab tu aku agak pelik bile ade benda2 ni berlaku. yeah, habit tu mungkin sebab yangsenior2 tu pernah dibuli, but kalau benda ni keep rolling and rolling, sampai bile nak berhenti kan.
so, sebagai pelajar universiti, aku tak rase benda2 ni maseh relevan dan jadi. sebabnye semua orang pon bizi. tak sempat nak buli2 ni. maafkan aku kalau aku silap. tapi buang mase la nak buli junior. -.-"
banyak lagi benda aku boleh buat dengan mase yang hade.


cinta junior?
hahaha.. yang ni aku rase sangat valid bagi lelaki2 kesunyian yang memang suka dan tertunggu sangat2 junior masuk.
jujur, aku baru jek join pembantu kolej untuk kemasukan pelajar baru ni. memang cantik2 yang pompuan. memang cun2. kalau aku lelaki, lame dah aku sambar. TAPI, yang lelaki tu tak best. takde yang hensem. camane nak usha *sayang, maafkan saye..XD.
lagipon aku takde kuasa nak layan junior. LALALA~
ade je yang text aku,
"atul, jangan lupe usha2kan junior untuk aku." dem.
kau ingat aku ade mase nak layan permintaan kau.
tak gentle langsung la. lain kali usha sendiri.
even aku nak usha lelaki pon aku takdelah suruh orang. :P
then, mane2 kapel yang lame2 tu aku tengok banyak dah dengan pasangan baru.
hasil test market pelajar pompuan yang baru tu.
berjaya jugak korang yek. aku dulu memang xde. memang takde yang nak mengorat aku. memang takde yang nak kat aku. sebab muka aku ganas benor. yea, mase tu aku gemok dan hudoh. selayaknye umor 19 tahun. masih berhingus dan tanpa segan silu aku lap hingus depan orang ramai. ok, tipu. -.-"


selamat pengantin baru wahai junior. tunggu dan lihat jek la tahun depan. kalau korang masih kekal dengan pasangan korang, bagusla. kalau korang dah dengan yang baru, tahniah jugak aku ucapkan. sebabnye korang masih market lagi la :D


p/s: universiti tempat mancari jodoh? mungkin :)
tapi saye suke jodoh saye kat universiti lain tu..<3 jage mate dan hati. nak cari junior? sile kan..:)



2 comments:

mocha~ said...

hari tu kan ..kita kan..nampak kan..akak kann..

tp kann,segan la nk tegur,,hehe :)

mariatul_m0hamadiah said...

kenapa tak tegur!!!