Friday, August 12, 2011

#persoalan 1: salah ke rapat dengan lelaki?

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


kalau rapat dengan mamat ni
"ish, die ni bukan dah ade pakwe ke? asal tergedik2 keluar berdua dengan lelaki lain?"
so, jauhkan jarak walaupon keluar sebagai member.


kalau rapat dengan mamat tu
"ala, die rapat2 tu sebab mamat tu ade kete, 
senang la die nak kuar pasni"
so, jauhkan jarak lagi sekali walaupon memang ikhlas nak kawan dengan mamat tu.


kalau rapat lagi dengan mane2 lelaki
"baru jek aku tengok pompuan ni keluar dengan lelaki lain, dah ade lelaki lain ke? playgirl betul!"
so, aku pon buat2 pekak sebab aku memang berkawan.






macam ni lah kalau aku terlalu ikut kate2 manusia.
aku mengaku memang aku cepat sangat rapat bergaul dengan lelaki.
lantaklah mamat tu hensem tak tak. 
janji ikhlas berkawan.
yea, memang cepat rapat dengan lelaki dari pompuan.
sebab lelaki kalau bergurau, start kat situ, abes kat situ.
kalau pompuan, tak puas hati tergurau lelebih, citer belakang2.
sebab lelaki cool, taklah cepat melenting kalau ade benda tak puas hati
kalau pompuan, start la cari pengaruh sane sini sebab nak suh orang benci2.


ala, memang la sekarang bersepah pompuan tengah kutuk aku.
"die ni pompuan ke? asal kate gini"
kan? mesti ade yang kate gitu...
the answer is like i care~
dulu boleh la aku nak melenting2 sebab benda2 gini.
sekarang sorry eh,
lantak kau lah nak kate aku hape.
i'm happy to be myself.
takdelah nak hipokrit sangat kan...
bile depan lelaki kate lain,
depan pompuan kate lain..


secara konklusinye,
rapat atau dalam bahasa lain adelah close,
is something yang sangat common.
but beware,


LELAKI DAN PEREMPUAN TAK BOLEH 
BERKAWAN BAIK,
SEBAB AKAN ADE CINTA SEBAGAI PENGHALANG.

enough nak serlahkan segala makna tersirat.
yea..memang betul. akan ade perasaan tu even sikit pon.
jangan nak menipu la.
drama pon banyak tunjuk gitu.
memula kawan2. lepas tu suke2. pastu sinta2.
aiceh, macam la aku bukan kaki drama melayu kan.
semua citer awal2 tengok dah tahu ending~ haha.
pandai2 la jage hubungan sebagai kawan.
suke tak salah, tapi yang jadi salah adelah bile dah clash nanti.
sakit wooo~
ade ke korang nak baik2 dengan ex korang as a FRIEND?
ade? 
xde? tula jawapan nye..
kalau ade pon saje nak jage hati tuh..
ataupon nak tunjuk yang kau boleh baik2 dengan ex kau kan..:)
haha..mane2lah.
as long as happy, takpe. kalau aku susah sikit lah.
kalau boleh ok pon nanti banyak cover jek..:)


kesimpulan sekali lagi,
tak salah sebenarnye nak rapat dengan lelaki.
selagi pandai jage batas pergaulan,
it's gonna be ok.
jangan lah nak keji sangat pompuan yang cepat rapat dengan lelaki ni sebab die tahu nak jage relation..:)


p/s: man+woman---> perfect!



6 comments:

mocha~ said...

ohohoho..jiwa kita ada sama skit la kak!

mariatul_m0hamadiah said...

mocha

wah, ade yang same jiwa!:)

Cik Ina said...

Betul tuh makcik, tak salah juga tapi kena tengok status lelaki kan :)

rayne rawt rawt said...

perfect ! biase la lumrah hidup . kite tak boleh nak halang orang nak suka atau benci kita ..

p/s : first igt blog ni lelaki nye . haha .. nampak sindir pompuan je . bace entry ni sampai habis baru tahu . keh3 .. makcik memang cantek !

mariatul_m0hamadiah said...

@ cik ina

selalu stuck kat situ. kalau pompuan tu sayang boyfie die, bagilah kebebasan so that tak terkongkong dan wanita tersebut kena la pandai jage status KEPUNYAAN ORANG..:)

mariatul_m0hamadiah said...

@ rawt :)

hehehe terima kasih yea.. ala, bukan sindir sangat..:)