Wednesday, August 10, 2011

maaf, aku tambah satu..:)

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

biaselah..bangun pagi benda wajib buat mesti tengok hp.
walau pon cume satu mesej cukup jek nak buat manusia yang ade hati macam aku ni tersenyum.
tetiba teringat lagu Fynn Jamal yang tajuk 150juta kali.
arini aku rase nak tambah satu lagi.
sebab ramai sangat yang 150juta jek kan..
so, Fynn Jamal sila izinkan saye tambah satu supaya lain dari orang lain walaupon liriknye same..
lagu ni so meaning pade aku.

151 juta kali 

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”
“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata
“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–
saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata
Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada


Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa
   Rahsia kita berdua.. 

sebab aku suke lagu ni adelah kerana wanita yang digambarkan hampir same dengan aku.
kebahagiaan tu kite jek yang rase.
maybe aku nampak macam keras jek kat luar kan.. but dalam hanya certain orang jek yang boleh rase. 
so aku tak kisah jadi perempuan macam ni..:) 

pakcik google punye ehsan.

p/s: no need to show all the 'things' that you have. save certain of them to someone who you thinks special to you.:)



4 comments:

.zara. said...

hehe. kenape zara x penah dgr lagu 150 ni eh? ketinggalan betol ni. best! :)

ila said...

lgu nie mmg best

mariatul_m0hamadiah said...

@zara

hehehe.. lame dah lagu nih..:)

mariatul_m0hamadiah said...

@ila

kan? sebab melodi die slow jek..:0