Sunday, June 12, 2011

pengalaman bernilai bersama ABAH :)

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


rabu lepas was my first month we creating something,
it was awesome eventhough he's not here with me,
but he always wish me and make me happy.
so, sebagai celebrate (konon2),
makcik p makan ngan kawan2 keje.
ok, sebulan tak makan KFC,
rase cam jakun and tak tahu nak order ape. HUAHUAHUA.
even ade insiden yang tak best pagi tu yang menghancurkan hampir 50% mood makcik, but he cover that another 50% dengan buat mak cik ketawa. :)))


tapi, petang tu dapat kol dari akak,
abah kena tahan kat wad sebab komplikasi buah pinggang.
abah takleh nak makan minum dah 3 hari sebab asyik muntah.
so, kebetulan jumaat makcik off,
khamis tu lepas kerja makcik terus p hospital.
ingat nak jage dengan mak sekali,
tapi last2 decide mak balik and makcik jage abah.
alamak! camane nih.
jage abah sorang2.
dahlah kurang bercakap dengan abah. mesti bosan. huaaa~
lepas mak balik, makcik terkulat2 kat situ.
mesti bosan. tapi abag pandai buat anak die tak bosan.
borak2. baca paper sesama.
so, AT LEAST abah tahu nak ubah keadaan.
tidur jangan cakaplah,
sakit2 badan sebab tidur atas kusi.
tapi abah baik, kejutkan makcik sebab tukar tuala yang makcik jadikan bantal dengan bantal yang abah pakai. yea, abah ade dua bantal. thanks abah. :')
then, kul 3.30 pagi, abah kejut nak makan. so, makcik buatkan milo then bagi roti dan biskut.
actually, badan penat sebab balik keje terus bergegas nak jenguk abah plak.
macam nak merungut.
macam nak mengeluh.
tapi, makcik ingat kate2 mak.
mak kate, abah dah banyak berkorban untuk besarkan kami.
makcik sedih tengok abah sakit.
tiap kali nurse datang cek tekanan darah dan masukkan ubat kat tangan abah,
tekanan die tak stabil.
tenok abah kena cucuk, makcik rase sedih. huuuu~ :'(
kebetulan, pagi tu metro cakap pasal cabaran sebagai seorang ayah, pasal renungan hubungan dengan orang tua, buat makcik rase betapa bertuahnye makcik dibesarkan dengan tegas.
walau abah kurang tunjukkan kasih sayang,
tapi abah berjaya membesarkan kami tanpa seorang pon anak2 yang berani nak menjadi 'manusia tak serupa manusia'. pahamkan?


kul 4 lebih macam tu mak sampai bawak makanan. waaa.. lapar sebab tak perasan tak makan pape lagi sebab tak tahu nak watpe. makcik tak bape pandai jage orang sakit. huuu~
sebelum balik, makcik peluk cium abah.
makcik mintak maaf dan doakan abah cepat sembuh,
abah cume senyum.
sebak, kalau boleh nak jage lagi sebab abah belum boleh keluar.
tapi kan, sabtu makcik keje pagi, terpakse tukar jage abah dengan mak.


untuk abah,
semoga cepat sembuh.
semoga abah kuat dengan dugaan ni.
orang doakan yang terbaik untuk abah dan diberi kesejahteraan yang berpanjangan.
walaupon lambat lagi,
orang nak ucapkan selamat hari bapa.
terima kasih telah memberikan yang terbaik dalam hidup kami adik beradik.
insya-Allah, kami akan berikan yang terbaik jugak untu abah.
orang sayang abah..:')


p/s: :)