Saturday, May 7, 2011

the perfect two? no need.

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


bergolek-golek.
berangan sane, berangan sini..
tup! idea datang. hee~ cane agaknya kalau dapat date dengan lelaki kacak waktu2 bosan macam ni? heaven weehh.. sumpah!


kadang2 makcik tertanye2 gak..
kenapa lelaki kacak selalu dapat pompuan yang bese2. dan pompuan cantek dapat lelaki yang bese2 gak. then, kalau ade pon kapel yang same cantek, sama padan, rase macam bonus untuk relationship dorang.
maklumlah, jalan sane sini, oarang dok perati.
paling tak tak pon dalam hati tu mesti ade rase,
"huih, bestnye camtu"




okey, the answer is, tuhan tu maha adil.
hidup berpasangan ni, mesti ade kekurangan dan 
kelebihan yang masing2 ade. 
nama pon pasangan, if ade kurang, yang sorang lagi mesti ade lebih.
belajar same2 tampung kekurangan masing2.
that's make the kapel is perfect!


tipulah mane2 pompuan tak pernah rase nak ade lelaki kacak dalam hidup. even makcik sendiri kalau tengok lelaki kacak laju jek nak bagi A! naluri kan. mate nih, asyik melilau jek kalau lepak sorang2. sebab yela, mase2 nih jek nak meroyan tengok lelaki kacak2.


ehem, dah ade bunyi kate makcik ni suke memandang luaran nampak! =) marah kang ha!


yang sebetulnye, naluri manuasi mane2 pon sukekan kecantikan dan keindahan. malah kite sendiri disuruh cantek2 mase nak solat. berwangi2. kan? so, benda tu kan normal.
cume kadang2, kite tak dapat ape yang kite nak. 
kalau semua perempuan nak lelaki kacak, malang lah lelaki yang tak kacak. bagaimanelah nasib mereka...isk3...
(makcik ade! makcik ade!) HAHAHA~
dan bagaimane plak kalau semua lelaki nak perempuan cantik?
nasib makcik macam mane?
kawan2 makcik? ops! sorry la eh, kawan2 makcik sume cantek2 belaka! sumpah tak tipu..=)


lagipon, kalau hensem dan cantek tapi perangai cam taik cane?
mesti tak best dowh~
muke kacak, sekali korek hidung sesuka hati,
silap calit kat mane2 lagi! haru2...~~
muke cantek2, make up dah perfect,
satgi boleh pulak makan gelojoh na'uzbillah.. lagi haru~~


konklusi.. just terime apepon pasangan korang.
kalau ade yang kurang pada pasanga,
jangan lah nak marah2, komplen sane sini, kutuk2.
korang ingat korang hebat sangat? 
so ape kate korang tolong die baiki kekurangan die, sebab kat mane kekurangan tu, korang lah yang ade kelebihan tu.
trust me dear.


p/s: i don't care who are u. just u :)



2 comments:

cik pha said...

kalu sama chantikk owhh sangt betuahh kannn hee slam ziarah..

mariatul_m0hamadiah said...

haha,,, salam .. memang bertuah!