Thursday, May 19, 2011

i'll be missing you too.

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


selamat pagi..:)
baru jek balik berjalan. berpeluh2. maklumlah.. senam pagi kat dalam alam maya ni memerlukan tenaga dijari dan tangan. hak3.
kenapa tajuk entry macam membalas entry jugak?
yup! memang nak membalas entry rumet tersayang.
sedih plak bace entry ni..:(
dulu rumet makcik Pia, Mashi ngan Hawa..
lepastu Hawa keluar p MMU. tinggallah bertiga meneruskan nasib.
lepas tu masuk Faley. die rumet haram. hahaha asal haram?
die memang stay bilik tu. tapi secara haram jek. ganti tempat Hawa.
okey, continue..rumet paling sayang sape? Masi la.. 


name penoh beliau Mashitah Zaaba. tapi makcik panggil kakak.
semua orang dalam bilik pon kiteorang ber'kakak-kamu-saya'.
seronok. takcaye, ce terai.
"kakak, esok kelas kamu kol bape?"
"kakak, saye nak pinjam merry-go-round kamu eh?"
haa..centulah dalam bilik makcik.


sebenarnye sem depan makcik tukar bilik.
dengan ema.
bukan taknak sebilik ngan masi, tapi sebab kawan2 kos semua dah tukar kat sane. lagipon third year nilah nak merasa environment baru. memang sedih jugak hari nak balik tuh, tapi nak wat cane..kadang2 terfikir gak, nanti sape nak buat benda2 macam ni..

  • nak lap muke makcik dengan tuala basah bile demam.
  • sape nak beli big apple tiap kali kuar p jenjalan.
  • sape nak kacau makcik time study.
  • sape nak melalak menyanyi sesame dengan makcik.
  • oh yea kakak, saye tak buang bebear tu. tapi saye tak tahu nak campak mane.kamu ameklah. hahaha dulu kamu nak sangat kan. saye dah tak eduli, kamu amek eh!
  • sape nak excited citer tiap kali balik dari jenjalan. tunjuk gambar semua. memang makcik salu kena tinggal ngan masi dan pai. tapi takpelah..okjek makcik kat bilik tuh..:P
  • tiap kali makcik subuh pon, makcik kejut Masi. nanti kamu bangun sendiri okey! suruh Pia plak yang ganti saye!
  • lepas ni takdelah orang asyik pinjam sling bag kamu, handbag kamu! hehe. kan makcik dah kate makcik suke sangat meminjam barang rumet~
banyak lagi sebenarnye kenangan makcik ngan Masi. tapi kalau nak taip, memang bengkak tangan ni ha..:P
so kepada kakak..
sorry sebab tinggalkan kamu. bukan bermakne saye akan lupekan kamu terus. L4 dengan P5 tu tak jauh mane pon. Sem depan saye bawak motor..insyaallah saye akan selalu ke bilik kite tu ha.. pastu kamu tu jangan tido balik kalau alarm kamu bunyi time subuh! terus bangun. jangan suke nak tido lambat2 kalau esok ade paper exam. nanti mengantok, tido macam tak hingat hape~~. haha..tabiat kamu! suke sangat main rambut time nak tido, tengah tido ngan lepas bangun tido. best eh kakak? :P pastu kamu kena la pinjam hanger pia kalau kumpul baju bebanyak. yea, saye memang banyakkkkk sangat hanger walaupon tak banyak baju cecantik macam kamu..heee~ thanks sebab selalu support saye dalam banyak benda. dengar saye cerita sampai teresak2 menangis. dengar suara 'merdu' saye tiap hari sampai kamu naik hapal ape lagu saye suke. terpakse membebebl kalau saye buat muke cute semua. heee~ sayang kamu!
memang kite takkan ade lagi time2 untuk semua ni. tapi kenangan tu sentiasa ade. :)


masi, makcik dan Pia

p/s:waaaaa~

4 comments:

i'm mashitah said...

haha! xjd sedih lah! funny! ape la kamu ni kakak... xpe la... sy tau la sy hot! =)

mariatul_m0hamadiah said...

haha.. memang nak bagi kamu gelak la kakak.,...~

LeNsA said...

makwe..sy ade,don worila..hahaha..atul,u can go now..hahahaha

mariatul_m0hamadiah said...

hahaha.. ceehhh~