Sunday, May 1, 2011

habis dah!

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


korang rase pelik tak kalau berat korang bertambah?
ok, mesti lah tak kan.. normal ah berat bertambah.
maknenye korang semakin sihat dan comel.
ok, tipu. tu untuk pompuan jek. lelaki tak :P


then pelik tak kalau ketinggian korang tu makin kurang?
means, korang makin pendek.
pelik? ok, aku pon agak peli disini. maknenye ade dua.
satu korang memang makin pendek.
or. mesin tu rosak. :)


To my mr.79.2kg/181.5cm =)
*asal aku letak my? -.-"
first time aku jumpe manusia yang makin rendah macam ko.
mesin tu rosak? aku tak rase gitu.
sebab aku nampak ko ni makin lame makin kecik jek.
rase nak tumbuk2.
nak tampor2.
geraaammmm sangat kat ko. HAHA.
nonsense.


lagi seminggu bergelar pelajar semester 2 tahun 2.
sem yang sangat2 bernilai untuk aku.
sem yang mane aku hilang someone but digantikan dengan sejuta sahabat. weh, ade korang yang bape ketul ni riuh macam ade sejuta! :P semua waktu ni. :)
kat mane aku kenal member, aku kenal yang celaka.
kat mane aku jatuh hati kat orang,
kat mane aku sendiri tak tahu nak konfes
kat mane aku kenal keluar hang out dengan member2 yang aku rase takkan dapat kat mane2.
kat mane aku kenal member2 yang tak peduli kisah silam aku.
kat mane aku jumpe member yang selalu kate aku comel.
kat mane member yang selalu buat aku tension.
but,
that's not the thing.
yang aku tahu aku happy dengan orang yang aku sayang.
tak kisah lah aku takde pape relation.
cukup untuk buat aku happy sebab aku dah janji nak tunggu.
be strong makcik!


oh yea, ade satu lagi benda aku belajar.
perasaan macam mane mereject 4 lelaki untuk seorang lelaki. =)
camtu eh rase reject lelaki. sebab sebelum ni takdelah plak orang minat aku *ceh ayat cam haram!
tapi aku jujur ok! haha perasan lebih la kau makcik.


perancangan cuti 4 bulan.
ofcozla keje kan. kalau boleh aku nak cari keje yang buat aku takde mase nak fikir masalah dunia. yang aku tahu siang aku keje, balik aku tido. aku nak keje yang takde life untuk 4 bulan ni. knp?
so that aku tak rindu kau =(
so that aku tak rindu kawan2 aku.
korang tahu, tiap kali aku fikir soal balik, ade something kat dalam ni. sedih ah. sebab aku takkan jumpe korang untuk 4 bulan.. =( mane aku nak lepak kalau tensi. mane aku nak menangis kalau tertekan. =(






yea, aku tahu korang tak sabar nak cuti. lagi2 kau.
satu sem kau balik sekali jek. jauh kan...
kau selalu cakap kau tak sabar nak balik.
aku plak tak rase boleh lepaskan kau dengan senang hati! :'(
honestly i'm afraid to lost you.
yes, coz i think. i love u.
it doesn't matter ape kau nak fikir sebab yang tahu ape aku rase dua jek. antara aku dan Allah. hope the time that i had spent for waiting u will be paid.
kau jage diri baik2 ea. aku tahu kau memang tak keje. dok umah diam2. dengar cakap parents tuh. ape lagi eh? kau jangan lupe aku tau. kalau kau rase nak mesej, mesej jek cepat2 sebab aku memang akan tunggu kau mesej aku tiap hari walaupon mase tu maybe aku tengah bizi keje. :P
jangan lupe main DOTA banyak2. berlatih tau sebab aku nak lawan dengan kau naik sem nanti. nanti kau kalah mesti kau nangis. tak sanggup aku nak tengok. HAHA.
then, aku tak kisah kalau kau makin gemok ke hape. tak kisah walau BMI kau lagi 2 jek nak lebih berat badan. yea, mesin tu tipu. lalala~
i'll keep waiting! =)


p/s: cuak pos entry ni. but lantaklah. who knows!





14 comments:

jia said...

saya sokong yang berat badan tu.. :)

adeqmanje said...

wah..apsal rase cam nak teka entry ni untuk sape eh? ;p

vanilla_cokelat said...

saya pon...kalo nk jog ajak r...huhu~

maria_m0hamadiah said...

@jia

haha.. hanya pompuan yang comel ok..:)

maria_m0hamadiah said...

@kak su:

hehehe.. boleh, cubelah teka..:)

maria_m0hamadiah said...

@daus

hahaha.. ko gemok ke? kurus ah!

adeqmanje said...

ahahaha..2la..tgk tinggi n berat 2 cm boley teka..tp xnkla..gdluck ea..smoga berjaya mencapai 'dia' yg diimpikan.. ;p

maria_m0hamadiah said...

@kak su

haha. memandai la tuh!:P

:: maziNy raffilah :: said...

i smell sumtnhg lah! lalalala~

mariatul_m0hamadiah said...

@ziny

takde sapelah..:D

adeqmanje said...

ahahaha..xdela pandai sgt..tp boleyla..lalala~ ;DD

mariatul_m0hamadiah said...

@kak su

hahaha.. xde sape2 lah kak su..:)

Lieyda said...

ala sweetnye..

mariatul_m0hamadiah said...

haha.. sweet? adeh.. takde sapelah..:)