Sunday, May 15, 2011

bile bapak excited nak sambut hari guru -.-"

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


"ayah, nak beli ape ni?"
"haa.. kite beli pen untuk cikgu Haslinda la.."
"ala.. adek taknak beli untuk cikgu Haslinda.. adek nak belikan untuk cikgu Qila ngan Siti"
"ala.. takpelah. kite belikan sekali untu cikgu Haslinda. nanti cikgu Qila dengan siti kite belikan kipas kecik tu eh.."
"ayah ni.. buat pe nak beli cikgu Haslinda punye? adek nak beli cikgu lainlah"
"adek, adek bagi cikgu tu, ayah bagi cikgu Haslinda ok?"




ok, apekejadahnye disini?
aku bebetul konpius dengan bapak die. HAHA
apekah?
konklusinye ade dua.
satu.
bapak die kawan dengan cikgu Haslinda tu.
dua.
bapak die memang nak amek hati cikgu Haslinda tu.
apekah yang terjadi?
bile bapak lebih excited nak sambut hari guru..-.-"


baru keje 5 hari kat kedai buku tu,
macam2 karenah mak bapak aku jumpe~
ade yang beli sampai 8 hadiah.
padahal anak sorang jek.
ade yang beli barang hadiah sampai anak tah kemana.
macam2 hal parent sekarang.
excited melampau.


aku pon tak gitu mase kekecik dulu tau!
ni mak bapak yang sibuk bagai sampai anak2 menangis merayau kemana2. ade yang jalan keluar kedai. mak bapak mane pasan!
sebok milih hadiah untuk cikgu. aish~~
payah kalau mak bapak yang excited ni.
nasib anak2 yang jadi huru hara.


btw, SELAMAT HARI GURU untuk semua cikgu yang ade at seluruh dunia dan seantero dengannya. terima kasih sebab tolong didik aku dan ank2 bangsa aku even ade hampir separuh tak menjadi manusia sepatutnye, korang dah bantu. :)




p/s: kalau anak2 aku mintak beli hadiah hari guruu nanti, aku suh bagi bunga kertas jek.





6 comments:

Cik Siti Rahmah Bahrom said...

hahahaaaaa ok r tu bnge kertas. aku nk bagi benih bunga je.. hahaaaa

AesyaZealous said...

bapak die suke ckgu haslinda tu..jeng3333

mariatul_m0hamadiah said...

@ema

kalau bapak aku dulu2 nak bagi rotan jek.HHAHAHA

mariatul_m0hamadiah said...

@aesyazealous

hahaha.. abes tu.. excited sangat!

Cik Ina said...

Teringatkan zaman sekola dulu.
Tak sangke terjumpe dengan cikgu sekolah cik ina dulu.
Tak sempat nk wishkan kat cikgu tuh.
;(

mariatul_m0hamadiah said...

@cik ina

ala.. wish tu sebenarnye tak penting mane...yang penting kite hargai..:)