Monday, April 18, 2011

kau buat aku rase terhina. kenapa?

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

makcik baru balik dari cuti.
konon2 nak rilekskan otak dan nak lari dari semua masalah sekejap.
okeyh, dah setel.
dah balik dalam keadaan yang happy.
thanks yang merindui makcik. ceh!*macam ade kan.

balik sini, ingat boleh la terus tersenyum.
sekejap.
lepas tu kau tepon aku, buat macam takde pape.
okey fine, aku terima nak layan kau baik2.
padahal sebelum tu, bile aku try kontek kau mase mule2 dulu,
kau tahu macam mane kau layan aku?
macam aku ni tak tahu malu kol nak tanye kabar kau.
aku mengalah. terus pergi.
maknenya kau memang dah takde dalam hidup aku.
tapi bile kau kontek aku, aku tak sampai hati nak letak jek fon tu camtu. MACAM KAU BUAT AKU.

pagi tadi sekali lagi kau kol.
ceh,
mimpi aku konon!
rindu aku konon.
WTF! kau ingat aku ape?

sekali lagi aku menangis.
sebab aku rase betul2 hina dan harga diri aku rendah.
kau buang aku,
layan aku macam sampah,
then!
kau cari semula, layan baik2.
eh, kau tak rase kau dah jilat semula ludah kau yang kau buang dalam longkang jijik dengan sampah sarap?
kau tak geli ke? aku yang jadi air liur yang kau buang pon jijik nak masuk semula mulut kau..
pelis, jangan cari aku.
aku taknak dah rase macam dulu.
cukup banyak peluang dan air mate yang aku bagi tapi kau tak pernah menilai dan hargai.
i'm sorry. sebab sekarang aku nak macam ni.
aku lagi kuat bile kau xde.
paham?
sebab aku dah benci kau.
sekian carutan.

p/s: nak tahu macam mane harga diri makcik sekarang. *bedebuk! just sound effect.

 

2 comments:

mykhalis said...

kuatkan semangat ahh..jgn putus asa.. masih ada banyak la peluang di hadapan..cari dan capai cita2 yg tertangguh dulu..k?wish u luck

maria_m0hamadiah said...

hehe.. thanks khalis..:)))