Monday, April 18, 2011

jangan buat aku macam pompuan yang xde harga diri boleh?

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


malam2 ni macam best gak mencarut.
haha.. *okeh, gelak yang ade tanduk kat kepala nih.


kepada yang berkenaan.
tolong jangan buat harga diri aku ni rendah
yang kau boleh pijak2 dan yang kau boleh sesuke hati nak mainkan.
hello, dulu dape yang mintak jangan fikirkan kau bagai semua?
kau tahu! bukan aku..
aku bukan nak burukkan kau.
just nak kau ingat balik macam mane kau campak aku.
kau tahu tak aku dah bahagia dengan hidup aku.
kau tahu tak yang perasaan sayang aku dah takde langsung untuk kau? kau tahu?
tak! sebab kau tak pernah ambek tahu macam mane sengsaranye aku bile kau buang aku terkontang kanting takde kekuatan.
mane kau?
kau takde. sebab aku masih kuat, aku gagahkan diri hadapi ape sisa yang kau tinggal untuk aku.
aku dah bahagia dengan orang yang ade sekeliling aku.


sekarang kau datang.
boleh pulak buat macam xde pape.
kau rase aku macam mane?
 boleh kau nak pijak2, nak kutip2 lepas kau buang?
oh damn! memang taklah kan.
tolong lah.


okeh, makcik dah abes nak cakap.:)
makcik kecewa.
pada semua yang buat makcik kecewa.
pada insan yang berkenaan.
korang ingat makcik ni barang mainan eh?
bile nak, datang, taknak blah!
i'm strong enough la sekarang.
so, makcik dah boleh dan imun nak berdepan dengan semua ni.
paham?
tak?
okeh, sile blah!


p/s: puas sebentar. :)



8 comments:

Cik Siti Rahmah Bahrom said...

sabar kakak. sabar. ini dugaan. :)
saye tahu kamu kuat utk semua ni :)

maria_m0hamadiah said...

@ema

thanks dear.
i noe i have to be STRONG!

fay said...

oke. di manakah butang like pada entry ini?

you deserve to be happy. =)

maria_m0hamadiah said...

@fay

haha.. saye lupe nak letak like lah. thanks to say that..:)

Afiq Din said...

maroh bebenor....

maria_m0hamadiah said...

@afiq

sangat!

Fantastic Ajane said...

sabar ye maria... :)

maria_m0hamadiah said...

sedang cube menahan marah..:)