Tuesday, April 26, 2011

doakan kami berjodoh. =)

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


tajuk entry yang sangat lah tak boleh blah. :)
jodoh dengan sape la weh?
xde2. xde jodoh2 sebab memang takde jodoh dengan die.
sape die ni?
penting sangat ke?
ntah. kadang2 makcik rase die penting sebab buat makcik rase sempurna.
kadang2 makcik rase die ni serabut.
nak tahu sape jodoh yang makcik maksudkan?
-.-"
baju kurung.
haha.
just korang kena tahu yang makcik ni bukan wanita yang cukup sempurna untuk menjadi wanita 'sejati'.
sem 4 ni baru 2 kali pakai baju kurung.
sekali untuk p interview mtm,
sekali lagi mase besday aritu sebab nak hadiahkan kat diri sendiri.
final exam pon makcik tengok gitu jek baju kurung dalam loker tu.
setahun just 2 pasang jek baju kurung. tu pon sebab raye. agaknye kalau p raye orang tak pandang pelik kalau tak pakai baju kurung, memang takde baju kurung la gamaknye.


ade jek request dari kawan2 yang nak makcik pakai baju kurung lepas ni. ade yang cakap makcik memang cantek pakai baju kurung. ade yang cakap macam2. but.
hati makcik belum terbuka untuk memakai baju kurung tanpa rase was2 a.k.a rase rase yakin.


btw, memanglah pakai baju kurung ni manis jek.
sedap mate memandang.
just korang doakanlah makcik berjodoh dengan baju kurung.
yea, makcik tahu makcik akan berubah. tapi bukan sekarang dan belum masenye.
makcik belum ade kekuatan nak melangkah dengan yakin untuk berbaju kurung.
just for this time i wanna be myself :)




p/s; tak mampu nak jawab bile orang tanye kenapa tak pakai baju kurung? "belum seru."



14 comments:

cheQmOomOo said...

huh??org 5day a week pki bju kurung..smpi busan da rotate bju

maria_m0hamadiah said...

ahaha,, selamat berbaju kururng!

Fantastic Ajane said...

hehehh suspens la..ingatkn nk kawin..:) cpt2 la pakai baju kurung k... heheh

maria_m0hamadiah said...

hahaha. ceh kawin konon.. makcik ni orang nak pon xde!

FariehanIbrahim [LBC] said...

ahahaa..ada jgak berjodoh ngn bju kurung er??
smoga jodoh pnjg. :DD

makcek sgt cunnn berbaju kurung. >.<
*bodek2!* ngahahaa

KayRole said...

baju kurung?ape tu..hahahaha..ko pnah pakai ek?hahahaha...ow..baju yg mcm baju kurung tu yeee...hik3..

cik anum said...

eheee, pakai baju kurung sweet ape..
smoga sampai seru dgn cepat yea. hihi :)

maria_m0hamadiah said...

@fariehan

hehe.. bodek makcik yek..:P

maria_m0hamadiah said...

@KEROLE
kau jangan nak kejam snagat dengan kate2 tu bopleh? hahahaha

maria_m0hamadiah said...

@cik anum

amiinnn.. mahu jugak menjadi wanita yang penuh sifat sopan santun,.:P

mizzapple said...

pakai baju kurung sweet lorh.
akk always pakai baju kurung!. :)

fadh leyanie said...

semoga berjumpa jodoh dengan baju kurung :)

maria_m0hamadiah said...

@mizz apple

hehe.. rimas la kak.. nak move pon tak best!:)

maria_m0hamadiah said...

@fadh

hehe.. baik! terima kasih!