Saturday, April 9, 2011

belajar meng'gred' lelaki?

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

okeh, arini makcik nak mengajar korang camane nak gredkan lelaki..:)
hahaha.. gred macam mane?
macam biase. kalau korang penah jawab test, macam tulah makcik akan ajar LADIES care nak gredkan lelaki. die macam ni yea LADIES.

A=kacak
A-=boleh tahan
B+=sedap mate memandang
....
....
...
...
...

dan seterusnye.
okeh, bukan makcik taknak terangkan sesatu.
rasenya die atas ape yang ladies rase. setakat ni lelaki yang makcik tengok, makcik tak pernah nak gredkan die lebih teruk dari C- KECUALI. die adelah lelaki MEROKOK.. yang ni memang bukan D+, D or D-.. tetapi beliau adelah F.. F? bukan F*** la... die FAILED!.
makcik memang pantang betul kalau lelaki yang merokok. boleh jek nak go on dengan lelaki yang merokok. BUT, please respect me as me respect u..:)
ok kan? tak susah. jangan meroko depan makcik. thats enough.:)

ok, mari sambung lagi!
yieha..:) makcik bagi satu situasi macam mane nak gredkan lelaki.. ok?

makcik tengah tunggu makanan or kawan2..:)
lalu sorang lelaki.
tup! terus sebut B dalam hati..:P
bermaksud lelaki tersebut ade gaye..
then tengah tengok lelaki yang bergred B ni, tetibe beliau mengeluarkan sebatang rokok.
ape gred yang keluar?
F!
yea,, lelaki tu dah jadi FAIL sebab rokok..:)
so kepada lelaki yang nak tekel makcik.
*walaweh ayat!
sila jangan merokok yea.. sebab makcik memang tak suke.
eh, lagi tepat BENCI sangat dengan rokok!

bagi makcik, lelaki yang dalam gred selain A, die boleh bile2 mase nak jadi A. kadang2 care die pon boleh buat die jadi A pade makcik even die asalnye adelah C- pade makcik! so, betapa besarnye penanan seorang lelaki pade wanita. yang paling penting?
wanita bukan mencari yang terbaik untuk mereka.
tapi,
mereka mencari lelaki yang buat mereka
RASE MEREKA TERBAIK.
so, pada lelaki2, makcik nasihatkan, korang tak perlu nak menjadi yang terbaik sehabis baik!
tapi cukup berikan ape yang buat perempuan rase die adelah yang terbaik..:)

haha.. so kepada leladies yang sedang single, amalkan demi mase depan korang eh..:P hahaha.. sebab kite mesti la nak yang baik..*bukan terbaik
sebab korang takkan mampu dapat yang terbaik selagi korang bukan yang terbaik. sape yang mampu jadi terbaik?:)
takde kan? so, bagi jelah ape yang korang ade..
jangan hipokrit.
jangan malu berkorban sesuatu untuk sesuatu.
jangan sedih tinggalkan sesuatu, untuk sesuatu.
okeh?
sebab kalau nak sangat yang terbaik, korang akan macam ni..:)


p/s: eh, entry ni jiwang ehy? mane ade!!

8 comments:

KayRole KaiXa IskanDar said...

Firsttttt!!!!!!weh..ak yg xde gred nie cmne?huahuahua

Cik Ina said...

Haha.
Bagi cik ina, kebanyakan perempuan ja yang terbaik. =P

Cik Nathrah said...

nasib baik pakwe kite tak merokok! kite pon tak suke laki merokok. busuk.gigi kuning. nnti cepat mati pucuk. hahahaha

maria_m0hamadiah said...

kerol

haha.. kau tak termasuk da;am penggredan...:P

maria_m0hamadiah said...

cik ina

hahah awww.. kan3..:P

maria_m0hamadiah said...

cik natrah.

hehe.. kan? banyak keburukan la merokok.. kebaikan? xde..

zul permatang badak said...

tak bisa mengukur....orang dalam kategori yg mana....baik...terbaik...super baik....
kadang yg selekeh serabai pun....berada dalam gred A.....

yg smart...segak...cantik..menawan....
punyai hati yg kejam.......

perlukan masa......memahami meneliti,gaya hidup...corak kehidupan...hubungan sesama insan.....
last..............kadang2 gagal juga....untuk memahaminya.......

maria_m0hamadiah said...

zul:
kite memang tak mampu nak ukur.
tapi kite mampu menilai setakat mane sebenarnye orang lain di mata kite. hanye untuk diri kite:) kite semua memang layak dapat yang baik bergantung pada diri kite. :)