Saturday, April 30, 2011

semua ade masalah. kau normal.

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.






aku memang suke mendengar masalah orang.
sangat suke bile orang cari aku untuk dengar masalah die.
sebenarnye,
dulu akulah manusia yang tak suke orang citer masalah die kat aku.
sebab bagi aku, tu masalah kau, bukan aku. pandai2 lah nak handle. aku taknak masuk campur.
but, i realize something.
mendengar adelah lebih baik even kau tak mampu buat pape,
tu dah cukup bagus untuk orang menceritakan.


semua orang pon ade msalah. tak kisahla kecik ke besar. lantaklah. janji benda tu namenye masalah atau omputih kate problem.


sebab aku suke mendengar masalah?
dari sini aku tahu yang bukan aku jek ade masalah jiwa yang kronik. masih ramai lagi! masih berjuta lagi manusia yang lagi bermasalah dari aku. for what aku nak ambik tahu. so that aku boleh look from other side of view.


if A problem hampir same dengan aku, why not aku dengar masalah dan pandang die so that after this aku boleh guna ape yang die lihat untuk setelkan masalah aku.
hoi, sumpah aku puas dengar masalah manusia.
macam2.
ade yang tahap tak mampu nak hadapi semua ni. ade yang rase macam nak mati. yang maki hamun babi, sial, celaka semua. hey, cool. kau normal okay. aku pon macam tu kalau ade masalah. lantaklah. peduli ape dengan manusia yang konon bagus sangat takde masalah? kamon lah. normal. selagi kau tak datangkan mudarat pade orang, kau nak menangis ke, nak mengamuk tendang kerusi meja ke, go on.


aku pernah dengar sorang ustaz ni kate.
"kalau kawan kite marah, biarkan die. kalau boleh bagi ape2 yang die nak baling atau hancurkan. selagi die tak mendatangkan mudarat pade manusi lain, biarkan die. sebab die tengah kawal nafsu amarah die dengan care pade diri sendiri". see?


just be urself. manusia memang macam2 masalah. normal. aku tegaskan lagi. normal. cume.


belajarlah kawal semua tu. dengar nasihat orang. dengar masalh orang lain jugak. supaya kau tahu bukan kau jek yan ade masalah. macam aku. aku jugak ade masalah aku.


kalau kau ade masalah, janganlah nak pendam2, kau cerita kat orang. biar orang tolong. tapi kau jangan la plak pegi cerita kat manusia yang cukup bermasalah dan taknak dengar masalah kau! tu cari pasal dowh! bertambah2 masalah kau.


ouh yea. selesaikan mane yang peting dulu. ikut priority la. jangan plak masalah kau tak boleh nak main dengan kucing kat umah kau sibuk nak setel dari esok paper killer nak mampos kau. tu sengal namenye!


p/s: ouh, 4 pagi. nice. jom tido!





Friday, April 29, 2011

yes, i love u.

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


i wanna to say something.
just for you.
i love you.
end











Wednesday, April 27, 2011

just talk about makcik!

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


pretty cool.
feel wanna to cry.
yes, i'm not the gurl which are make up,
cute, pretty and wearing baju kurung, kebaya or else.
but my heart.
still like another gurl.
easy to cry and need someone.


aku bukan wanita yang dilahirkan untuk menikmati segala 'dunia wanita' yang kaye dengan fesyen dan kecantikan. nope, aku belum masuk dalam dunia tu. belum sampai seru. belum rase nak ade dalam dunia tu. aku nak enjoy dengan care aku. aku nak happy dengan semua yang rase mampu buat aku tersenyum walau dalam hati aku ade sesuatu yang aku susah nak jelaskan.


aku bukan wanita yang kaye dengan baju blaus, baju kurung, selendang, tudung warne warni.
aku hanye hidup dalam tshirt yang dah beratus kali aku pakai. tudung yang aku sendiri naik bosan nak tengok. selendang yang tak lari warne hitam. jeans lusuh yang aku sendiri jarang nak beli. dengan 2 blaus yang aku beli sebab penting. blusher dan maskara yang aku beli dari tahun lepas tak abes2. hidup aku ni lagi banyak meminjam dengan rumet jek kalau nak lebih2. yea, hanye ni dalam hidup aku.


perangai tah pape. gaye cakap macam hape. words yang macam bangsat keluar dari mulut aku. dengan lepak sane sini tak tentu arah. bukan macam pompuan lain yang sembang2 esok nak pakai ape, nak pakai baju ape, nak pakai shawl ape. setiap kali keluar nak beli heels macam mane.. tak. aku cume capai ape yang aku rase nak pakai dan buat aku selesa. dalam simpanan kasut aku, hanya ade sneakers, crocs, kasut sukan, fipper yang aku pakai nak jalan2 hang out. selipar toilet yang kadang2 aku pakai jugak nak hang out. dan 1 heels yang orang hadiahkan. 




tapi.




tak semestinye yang buruk tu aku. yang kejam tu aku. yang keras tu aku. tak! aku masih macam perempuan lain. cume luaran aku yang ganas. apesal tak paham2 lagi? ingat aku kebal sangat sampai senang2 nak sakitkan hati aku? silap orang.mungkin depan kau aku gagah. aku macho dengan gaye aku yang tah pape. dengan perangai aku yang tah pape.


sebelum tido.
kau ingat aku tak pikir semua ni?
ingat aku takde rase nak berubah? ade!
setiap kali nak tido, aku muhasabah diri dan fikir semua benda yang berlaku dalam hidup aku sehari2. satu hari nanti, aku akan lebih kental dari ni. mase tu, takde words yang mampu nak kalahkan kekebalan hati aku. sebab mase tu aku dah kebalkan hati. dah kentalkan jiwa dengan semua ni. sorry lah sebab mase tu nanti kau akan tersentak dengan care aku.


p/s:kamon, ape yang kau merepek makcik? nothing. just let the tears drops on. thanks anyway. i like the way you treat me. swear!





Tuesday, April 26, 2011

doakan kami berjodoh. =)

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


tajuk entry yang sangat lah tak boleh blah. :)
jodoh dengan sape la weh?
xde2. xde jodoh2 sebab memang takde jodoh dengan die.
sape die ni?
penting sangat ke?
ntah. kadang2 makcik rase die penting sebab buat makcik rase sempurna.
kadang2 makcik rase die ni serabut.
nak tahu sape jodoh yang makcik maksudkan?
-.-"
baju kurung.
haha.
just korang kena tahu yang makcik ni bukan wanita yang cukup sempurna untuk menjadi wanita 'sejati'.
sem 4 ni baru 2 kali pakai baju kurung.
sekali untuk p interview mtm,
sekali lagi mase besday aritu sebab nak hadiahkan kat diri sendiri.
final exam pon makcik tengok gitu jek baju kurung dalam loker tu.
setahun just 2 pasang jek baju kurung. tu pon sebab raye. agaknye kalau p raye orang tak pandang pelik kalau tak pakai baju kurung, memang takde baju kurung la gamaknye.


ade jek request dari kawan2 yang nak makcik pakai baju kurung lepas ni. ade yang cakap makcik memang cantek pakai baju kurung. ade yang cakap macam2. but.
hati makcik belum terbuka untuk memakai baju kurung tanpa rase was2 a.k.a rase rase yakin.


btw, memanglah pakai baju kurung ni manis jek.
sedap mate memandang.
just korang doakanlah makcik berjodoh dengan baju kurung.
yea, makcik tahu makcik akan berubah. tapi bukan sekarang dan belum masenye.
makcik belum ade kekuatan nak melangkah dengan yakin untuk berbaju kurung.
just for this time i wanna be myself :)




p/s; tak mampu nak jawab bile orang tanye kenapa tak pakai baju kurung? "belum seru."



Sunday, April 24, 2011

jangan perasan bagus ok!


story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

hoi, baru ade blog kau nak buat bangsat kat orang lak kan.
haha. ok, nice first words.
ok, aku tak tahu kau tuju kat sape. tapi kau tahu tak kau dah sesuke hati kate komuniti kat upm ni negative. memang bukan semua dowh, tapi kau tahu tak kat sape kau tuju? orang sekeliling kau yang kau cakap tu kawan aku. hey, aku bukan budak kecik yang nak kau terangkan satu2 pasal ape yang kau cakap. aku paham la.
ceh, malu sebab tergolong dalam komuniti upm yang konon terpelajar tapi negatif?
haha.. hello beb, kau tu yang negative la.
baru ade blog kau siap cakap nak bagitahu detail pasal orang yang kau panggil backstab, stalker, fakers, bitches, pervert, org kuat majuk, org yg senang terpengaruh, org yg idup dye xkan aman slagi tak ngutuk org, player n etc. wtf la weh. ape jenis manusia la kau. kalau setakat nak ade blog lepas tu nak jaja cerita semua yang konon kau kate kau baik sangat dan terpelajar dan kutuk orang, kau dah bagus sangat?


Okey, aku memang terase dengan ape yang kau cakap tu. Yes, aku bitch, aku stalker, aku orang takkan aman selagi tak kutuk orang. Puas hati?
honestly la, kalau aku diberi peluang nak cakap ape kau, aku cakap macam ni.

"hoi kau. kau ni takpayah uji akal, tengok muke dah tahu, bodoh! Okey aku maafkan sebab kau budak2. Yela, umur kau kan lagi muda dari aku. So, apelah sangat dengan budak2 yang tak matang akal fikiran ni kan. Huahuahua*gelak jahat okey.”

Siap nak cari alas an kukuh keluar upm sebab malu tergolong dengan komuniti macam ni. Haha. Ayat kau sumpah macam taik! Aku ni untuk pengetahuan kau, boleh hilang selera makan serta kekurangan berat badan tahu bile tengok muke kau?

Kau nak aku ribiu belog kau? Meh sini,
Kau ni baru ade dua entry ok. Baru 2. Lepas tu kau siap nak detailkan segala benda dalam hidup kau untuk semua orang tahu. Aku pelik la dengan kau. Aku rase kau yang backstabber. Paling penting, kau tu yang buang kawan. Dalam hidup aku, belum pernah lagi aku jumpe kawan yang buang kawan tanpa alas an yang kukuh. Macam kau. Ok, sambung ribiu. Belog kau tak menarik! Suram macam hati kau. Gelap semacam. Lepas tu aku tak suke dengantagline kau. POSITIVE THINKING!. Hoi, apekejadahnye positif thinking? Sape? Kau.. hahahaha. Ok stop gelak sebab aku rase kau tak positif langsung. Kau negative. Bodoh pergi buang kawan buat ape? Pastu takde kawan kau kate orang laintu yang mudah terpengaruh. Hohohoi… sedap mulut kau jek eh.

Hohoi, ade plak blog pasangan. Haha. Membalas dengan mengatakan blog kami, kami ok. Baiklah, taknak rebiu blog ni sebab dah nak termuntah hijau.

Kau marah? Ok, lantak aku lah, aku pon manusia biase yang tak lepas dari buat silap. Macam kau cakap aku lah kan. Hahaha. Ok,

p/s: come on, Nampak muke pon dah tahu!




Friday, April 22, 2011

setadi wik vs hangout day?

 story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak


okey, makcik paham,
semua orang pon sebok setadi week sane sini.
exam final bagai. kat sane giru, kat sini gini.
yang kat fb kate stress bagai. yang kat twitter tahap tak tahu nak setadi ape.
yang kat blog sampai tak sempat2 nak update!
hah! makcik jek yang terlebih mase kan. update fb lah. blog lah. twitter sane sini.
sumpah kat memang haram punye perangai makcik!
macam dah takde keje kan.:)
bagus makcik. satu pencapaian yang sangat cemerlang!
terima kasih. sebab makcik bukan jek setadi.

siap sempat keluar bagai kan.
bagus eh. lain kali ajak lah makcik lagi. :) ngan sape?
ngan pakwe baru! haha! korang kan tahu makcik single.
so, makcik nak umumkan yang makcik telah berpunye! =)
nak tengok sape?


yang ni? ensem tak...:)


yang ni ok tak?? :)


haa... yang ni?? =)


atau semua mereka ni? :P

haha...yang benornye, makcik xde sape pon.
ni semua kengkawan makcik yang nak bawak 
makcik hangout ngan dorang.
yang SUDI bawak makcik jenjalan.
haha.. orang setadi, makcik jenjalan.
swweeeetttt, kalau mak tahu, memang matilah~~




okay tamat.
overall, makcik happy. SANGAT2.
thanks to, FIRDAUS, USMAN dan KASHFI yang sudi nak hangout ngan makcik eh! :)
I LOVE U ALL!

p/s: sem2 depan kite p lagi eh!

Wednesday, April 20, 2011

buat ape??

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

haaluuuu~
eh, aritu kan makcik balik umah.
*jeles tak? jelas tak? :P
sebab dah lame sangat tak balik. lepas raye cine ritu makcik terus tak balik2. ingat taknak balik sampai abeh sem. tapi ern, ade orang rindu..:)
sapekah? 
opcoz lah mak makcik. sape lagi.
die takde lah direct cakap suruh balik.
tapi naluri anak tu tahu ape yang mak die nak sampaikan.

"bile balik?"
"tak tahulah mak. sebab ingat taknak balik dah."
" dah tu habes bape hb?
"5hb dah abes paper dah. tapi ade aktiviti lagi. macam leaders ngan sukarelawan tu haa... tengok lah camane"
"abes semua tu bape hb?"
"bulan 6 gitulah.."
"lamenya!'

*okey, da abes part 1

"bile nak balik?"
"tak tahu lagilah mak.."
"tengahari nanti mak masukkan duit yea.."
"eh, orang ade duit lagi mak. takpayah la!"
"takpe.. ambek jek.. boleh buat beli tiket ke, makan2, keluar.."
"terima kasih mak"
"same2.. "

okey.. obvious kan?
so, makcik balik..:)
sampai2 umah, terkejut! sebab depan umah macam ni..:)







sile abaikan dak kecik yang makcik geram sampai rase nak lempang2 dek kerana kecomelan beliau.
knp terkejut?
sebab kat rumah dah macam taman. bukan taman bunga. tapi degan sayur2! seriously makcik suke sangat2!.
korang selalu nampak kat umah orang tanam bunge an?
umah makcik tanam sayur, dari belakang umah sampai depan umah..:D
heeee~~ nak balik lagi!


hari nak balik, mak makcik cabut kangkung yang tanam kat depan umah nak goreng belacan. how wonderful lah! sayur fresh kan..:)


suke benor die makcik amek gambor. siap suh amek candid lagi! *cannot go lah mak! hahaha
mak kate, terung kat depan umah dah 3 kali petik.
sekali petik tu dapat 20kg! haha.. side income okey.
my parent memang takleh dok diam.
suke bercucuk tanam..:)
so, kat belakang umah ade 
kacang panjang, sawi, bendi, ape benda tah lagi. banyak benor.
maaf, gambor yang belakang umah tu tak sempat nak amek.:)
so.. ape yang bestnye?
makcik dapat makan sayur yang FRESH dan FREE.
korang ade?
*ceh, berlagak ko makcik! :P

p/s; berbudi pade tanah...:)

Tuesday, April 19, 2011

menghargai sebelum terlambat.

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

jangan terlambat menghargai sesuatu.
pada kamu, kamu, dan semua yang membaca.
memang kite tak tahu ape yang terjadi pada mase depan.
tapi hargailah ape2 atau sape2 yang datang dalam hidup kite untuk mase sekarang.
jangan terlambat sedar.
jangan terlambat menghargai.
makcik takut bile korang sedar nanti,
benda or orang tu dah taknak korang dalam hidup die lagi.
percayalah.
setiap manusia tu ade tahap kesabaran.
makcik pon pernah terlambat menghargai sesuatu.
tapi makcik belajar semula untuk
JANGAN LAMBAT MENGHARGAI ape2.
sebab mase depan tu penuh dengan persoalan.
korang takkan dapat jawap sampai korang dapat jawapan tu sendiri.
makcik percaya pada segala takdir  dan ketentuan.

belajarlah hargai ape yang ade depan mate.
menerima semua dengan redha dan terbuka.
supaya lebih tabah bile dugaan lain datang.
i wanna be strong.
i also want you.:)

p/s: getting tired


Monday, April 18, 2011

kau buat aku rase terhina. kenapa?

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

makcik baru balik dari cuti.
konon2 nak rilekskan otak dan nak lari dari semua masalah sekejap.
okeyh, dah setel.
dah balik dalam keadaan yang happy.
thanks yang merindui makcik. ceh!*macam ade kan.

balik sini, ingat boleh la terus tersenyum.
sekejap.
lepas tu kau tepon aku, buat macam takde pape.
okey fine, aku terima nak layan kau baik2.
padahal sebelum tu, bile aku try kontek kau mase mule2 dulu,
kau tahu macam mane kau layan aku?
macam aku ni tak tahu malu kol nak tanye kabar kau.
aku mengalah. terus pergi.
maknenya kau memang dah takde dalam hidup aku.
tapi bile kau kontek aku, aku tak sampai hati nak letak jek fon tu camtu. MACAM KAU BUAT AKU.

pagi tadi sekali lagi kau kol.
ceh,
mimpi aku konon!
rindu aku konon.
WTF! kau ingat aku ape?

sekali lagi aku menangis.
sebab aku rase betul2 hina dan harga diri aku rendah.
kau buang aku,
layan aku macam sampah,
then!
kau cari semula, layan baik2.
eh, kau tak rase kau dah jilat semula ludah kau yang kau buang dalam longkang jijik dengan sampah sarap?
kau tak geli ke? aku yang jadi air liur yang kau buang pon jijik nak masuk semula mulut kau..
pelis, jangan cari aku.
aku taknak dah rase macam dulu.
cukup banyak peluang dan air mate yang aku bagi tapi kau tak pernah menilai dan hargai.
i'm sorry. sebab sekarang aku nak macam ni.
aku lagi kuat bile kau xde.
paham?
sebab aku dah benci kau.
sekian carutan.

p/s: nak tahu macam mane harga diri makcik sekarang. *bedebuk! just sound effect.

 

jangan buat aku macam pompuan yang xde harga diri boleh?

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


malam2 ni macam best gak mencarut.
haha.. *okeh, gelak yang ade tanduk kat kepala nih.


kepada yang berkenaan.
tolong jangan buat harga diri aku ni rendah
yang kau boleh pijak2 dan yang kau boleh sesuke hati nak mainkan.
hello, dulu dape yang mintak jangan fikirkan kau bagai semua?
kau tahu! bukan aku..
aku bukan nak burukkan kau.
just nak kau ingat balik macam mane kau campak aku.
kau tahu tak aku dah bahagia dengan hidup aku.
kau tahu tak yang perasaan sayang aku dah takde langsung untuk kau? kau tahu?
tak! sebab kau tak pernah ambek tahu macam mane sengsaranye aku bile kau buang aku terkontang kanting takde kekuatan.
mane kau?
kau takde. sebab aku masih kuat, aku gagahkan diri hadapi ape sisa yang kau tinggal untuk aku.
aku dah bahagia dengan orang yang ade sekeliling aku.


sekarang kau datang.
boleh pulak buat macam xde pape.
kau rase aku macam mane?
 boleh kau nak pijak2, nak kutip2 lepas kau buang?
oh damn! memang taklah kan.
tolong lah.


okeh, makcik dah abes nak cakap.:)
makcik kecewa.
pada semua yang buat makcik kecewa.
pada insan yang berkenaan.
korang ingat makcik ni barang mainan eh?
bile nak, datang, taknak blah!
i'm strong enough la sekarang.
so, makcik dah boleh dan imun nak berdepan dengan semua ni.
paham?
tak?
okeh, sile blah!


p/s: puas sebentar. :)



Friday, April 15, 2011

ketenangan part 2. memberi?

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.






if u always give,
and never take,
please go away.
do another thing rather than always give
but u never take.


korang penah dengar,
what u give, u'll get back?
dulu makcik percaye semua tu.
sekarang makcik KURANG PERCAYA.
makcik TAK SELALU dapat ape yang makcik beri.
ape2 jek lah.
sebab benda tu semua subjektif =)
bosan?
kadang2 bosan jugak memberi ni.. 
sebab korang tak dapat ape yang sepatutnye korang dapat.
so jalan terbaik,
KURANGKAN memberi atau kalau korang dah bosan sangat,
HENTIKAN lah memberi tu.
takde pekdah dok bagi memanjang,
tapi korang tak dapat pape.


ehem, ni bukan bagi sedekah eh.
makcik ketuk korang kang! hahaha


maksud makcik,
dalam memberi ape pon.


p/s: memberi memang lebih baik dari menerima. =)



Thursday, April 14, 2011

takde hal lah!

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

bile balik ni rase macam something.
rase kehilangan seseorang. sesuatu mungkin?



penat melayan anak2 buah, makcik on lappy akak.
malas nak on lappy sendiri.
kang memang anak buah nak melayan game jek keje.
eh, bukan sebab kat lappy makcik banyak game,
tapi ntha! suke gamaknye nak tengok WALLPAPER lappy yang comel tu.
ehem, gambar makcik eh.

tengah2 FB,
hm.. ternampak plak someone punye name.
nak klik ke tak..
nak tengok page die. memang die jarang FB. sangat.
tapi ntah, macam ade benda yang nak tengok.
ape sebanarnye nih? rindu ke.
baru sehari balik. eh mari, kau ade lagi 4 hari kat umah!
eh, MARI? i miss someone call me that name.
haha. 
sah kau makcik, memang tengah rindu someone.
makcik giler la. giler bayang. *huh! huh! tariknafas.

sudah la makcik,
die takde pape pon, makcik nak rindu2 buatpe?
die tak kesah pon makcik takde.
die tak kesah pon makcik tak mesej die or what.
yeah, i'm kinda boring gurl yang tah pape.

he told me that i can change myself and he promised me that he will be my side. oh yeah? -.-"
i really miss his smile la.

honestly, makcik.
forget him lah. makcik tenang2 kat umah.
biarkan semua berjalan dengan sempurna tanpa makcik.
makcik yakin. sebenarnye sangat yakin yang semua akan sempurna tanpa makcik. for those yang happy without me, go on for these 4 days. coz after this, i'll come back in new me. smile always.
actually, i getting loving someone. but.

huh! stop la makcik.
*kau buat semua orang muntah darah macam kena santau.
okeh. penat membebelkan.
if kau bace, suke hatilah kau nak fikir ape.
dah memang aku suke kau. nak buat cane.
kau tak suke aku?
nak wat cane. kau yang buat.
eh tak, aku tak salahkan kau. sebab aku suke perasaan ni.
betul tak tipu.!
tapi aku letih. -.-" sangat2 letih dalam percaturan ni.
sebab tu makcik pergi. jauh2. :)
sebab makcik dah tak available untuk semua orang,.
eventhough i'm single.

p/s: risau anak2 kat upm tu.,.:)



Tuesday, April 12, 2011

makcik manje ke? macam bebudak?

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


kelaka tak tajuk entry?
oaky, makcik mengaku, makcik memang manje.
BUT certain part jek. 
bukan selalu. nanti orang cakap,
"muka jek ganas, manje." -.-"
makcik memang macam bebudak. 
tapi certain part jugak.
mesti ade jek yang cakap "mengade2 budak ni"
so, like i care?
hey, i like to be childish in my action only okay.
for any decision, makcik memang serius dan matang.


contoh la kan..
makcik memang memerlukan kasih sayang seorang adik perempuan,
so, makcik akan memanjekan die sebagai adek.
action makcik memang macam kakak!
sekarang makcik dah ade sorang abg kat UPM!
makcik selesa dengan die,
die selalu jek layan karenah makcik.
if makcik ade masalah,
makcik lepak dengan die..
kalau makcik rase nak jumpe die,
die pernah belanje makan tau! best tak?:P
makcik bagitahu jek. die bbbaaaiiikkkk sangat!
that's why makcik selalu menje dengan die. hahaha~
sebab makcik selesa dengan die sebagai adek!
die bebetul layan makcik macam adek.
safe and comfort.:)
makcik tak kisah orang nak cakap makcik mengada or what.
ape yang peting, be yourself.
lantak lah kan. sebab orang tak tahu ape yang makcik lalui.
jangan hipokrit!=)
just flow with the time, and u will get the reason why.


p/s: makcik memerlukan die, jadi makcik perlu diri makcik..:)





Saturday, April 9, 2011

belajar meng'gred' lelaki?

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

okeh, arini makcik nak mengajar korang camane nak gredkan lelaki..:)
hahaha.. gred macam mane?
macam biase. kalau korang penah jawab test, macam tulah makcik akan ajar LADIES care nak gredkan lelaki. die macam ni yea LADIES.

A=kacak
A-=boleh tahan
B+=sedap mate memandang
....
....
...
...
...

dan seterusnye.
okeh, bukan makcik taknak terangkan sesatu.
rasenya die atas ape yang ladies rase. setakat ni lelaki yang makcik tengok, makcik tak pernah nak gredkan die lebih teruk dari C- KECUALI. die adelah lelaki MEROKOK.. yang ni memang bukan D+, D or D-.. tetapi beliau adelah F.. F? bukan F*** la... die FAILED!.
makcik memang pantang betul kalau lelaki yang merokok. boleh jek nak go on dengan lelaki yang merokok. BUT, please respect me as me respect u..:)
ok kan? tak susah. jangan meroko depan makcik. thats enough.:)

ok, mari sambung lagi!
yieha..:) makcik bagi satu situasi macam mane nak gredkan lelaki.. ok?

makcik tengah tunggu makanan or kawan2..:)
lalu sorang lelaki.
tup! terus sebut B dalam hati..:P
bermaksud lelaki tersebut ade gaye..
then tengah tengok lelaki yang bergred B ni, tetibe beliau mengeluarkan sebatang rokok.
ape gred yang keluar?
F!
yea,, lelaki tu dah jadi FAIL sebab rokok..:)
so kepada lelaki yang nak tekel makcik.
*walaweh ayat!
sila jangan merokok yea.. sebab makcik memang tak suke.
eh, lagi tepat BENCI sangat dengan rokok!

bagi makcik, lelaki yang dalam gred selain A, die boleh bile2 mase nak jadi A. kadang2 care die pon boleh buat die jadi A pade makcik even die asalnye adelah C- pade makcik! so, betapa besarnye penanan seorang lelaki pade wanita. yang paling penting?
wanita bukan mencari yang terbaik untuk mereka.
tapi,
mereka mencari lelaki yang buat mereka
RASE MEREKA TERBAIK.
so, pada lelaki2, makcik nasihatkan, korang tak perlu nak menjadi yang terbaik sehabis baik!
tapi cukup berikan ape yang buat perempuan rase die adelah yang terbaik..:)

haha.. so kepada leladies yang sedang single, amalkan demi mase depan korang eh..:P hahaha.. sebab kite mesti la nak yang baik..*bukan terbaik
sebab korang takkan mampu dapat yang terbaik selagi korang bukan yang terbaik. sape yang mampu jadi terbaik?:)
takde kan? so, bagi jelah ape yang korang ade..
jangan hipokrit.
jangan malu berkorban sesuatu untuk sesuatu.
jangan sedih tinggalkan sesuatu, untuk sesuatu.
okeh?
sebab kalau nak sangat yang terbaik, korang akan macam ni..:)


p/s: eh, entry ni jiwang ehy? mane ade!!

Thursday, April 7, 2011

happy besday BFF!

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


happy besday tu yu...
happy besday tu yuu...
happy besday tu ema...
happy besday tu yu...:)


yeye,, siti rahmah bt bahrom dah same umor dengan makcik! :)



matrikulasi negeri 9, F1P8..(2008/2009)
sumpah malu sebab makcik sangat bulat!




special dedication to my BFF...:)
besday kawan makcik ni bezanye seminggu jek dengan makcik.
sebab makcik 29 mac, beliau ni 5 april.
bebetul seminggu. :)
ceh, rancang nak kuar sesama..
tapi mak makcik ni ha.. tak sesabor nak kuarkan makcik.
berat kowt! :P
mak si ema ni pulak suke lelambat..
aleh2 kiteorang tak jadi nak beranak sesama..:P



nampak cam jahat tak? nampak kan? wahahahaha



ready, die nak sampai dah..:)



hamek ko! hahahahaha


to my BFF ema..
happy besday..
semoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan sukses selalu..
sorry la lambat buat dedikasi ni kat kau..
sebab aku memang bebetul xde mood nak menconteng arang ke muka blog ni ha..:)
btw, semoga bahagia dengan AMIRUL FAIZ tersayang yea..
aku suke tngok kau happy.
nothing more important than my friend's happiness right now..:)
sumpah, i love you my dear.
then, thanks coz be beside me. hear me cry* macam bebudak. give me ur advice when i thinks there's no hope for me. thanks for being with me almost 3 years without bored, *yeke?:P and thanks for happy coz if u're happy, yes, that happiness is for me too...:)
i love u so much! XOXO...


p/s: sorry ter"prank" ko! yes, D and i are the MASTERMIND. for those yang terlibat dalam prank makcik aritu, tunggu la korang!



Monday, April 4, 2011

swear.. these words for u..:)

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


i'm not the one who can give u the best love ever u seen.
i'm not promised u that i'm the latest girl in your life.
i'm not the one who always makes u happy.
i'm not the one who always do what you want from me.


but, i'm trying to care of you and give you the the best love that i have. i know it's hurt if someone you love, hurts you like crazy. it's pain. but please don't close your eyes for the other gurl that trying to enter your life. give me the chance and i'll show you how much i'm crazy because of you. yes you. the only one wanna try to make me laugh and know how to make me feel better.


yes you, i NEED u.
yes you, i LOVE u.
really. there's no other person in my mind if you're not in
front of me :)
seriously, i'm happy for having you even you never try to open the chance for me. for looking the smile on your face, that enough to make me smile for a whole day. yes, you're the one that always influence my mood of the day. so please give your smile when u're beside me. because i need your smile to cheer up my day.


i had told you. the person i love will be in my prayer everyday. this is you..i'm never lie to you. never lie. this is the real words that i want to tell you. but i never have the strength :). please be beside me. for my bad and good days. hurm, last word, please open the door for me. because i already there for you, since you came in my life. i swear these words for u :)



p/s: i'm never care if i'm the silly girl that love you :P