Thursday, March 3, 2011

makcik feeling lebey~

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.






salam.
baru semester 4 makcik kan.
semester ni banyak yang bawak perubahan padaa makcik.
yang noticed, bagus la.
pada yang tak perasan, please dunt judge me sesuke hati.
kadang2 makcik rase lantak koranglah nak buat ape, asalkan jangan ganggu hidup makcik.
sebab makcik kalau boleh taknak ambek tahu pasal korang.
tapi 1 perkataan yang cukup nak menjawab semua perlakuan makcik.
TANGGUNGJAWAB.


semester 4 ni banyak ajar makcik.
how to change to better person.
how you know about the other person yang makcik rase suck giler nak mampos,
padahal baik ngan makcik.
macam mane dengan orang yang selama ni giler baik nak mampos,
tapi belakang buat taik
tapi makcik tahu. korang a.k.a kawan2 makcik,
takde buat macam tu.


dulu. makcik sangat negatif. kalau salah, taknak terima salah tu as makcik punye. 
but berusaha cari bukti untuk blame orang lain.
heh. how suck am i.
sekarang i'm trying to change myself.


sebenarnye.
makcik tengah rase sedih.
sebab? tidak dapat dikenal pasti.
tapi makcik tahu, sebab yang bawak negatif tu, punca dari makcik.
kadang2 makcik terlalu gembira dengan hidup makcik.
tapi tak lame.
semua tu dah tak bermakna bile sedih.


makcik nak mintak maaf pada sape yang terase dengan makcik.
kadang2 makcik rase serabut and need some times.
jangan la pakse makcik senyum mase makcik taknak.
jangan la pakse makcik bercakap bila makcik taknak.
sebab.
makcik perlu mase untuk senyum dan bercakap dengan ikhlas.
makcik memang kuat membebel.
tapi makcik tak pandai nak ekspresikan sedih dalam kata2.
bila makcik diam dan takde mood nak bercakap.
1 jek jawapan.
makcik ade problem dan bersedih.


p/s: sometimes i wanna to be my old self. dont care about anyone and feel free to do anything.





4 comments:

dee said...

=)

maria_m0hamadiah said...

dee: :) i'm trying..:)

dee said...

jangan cube je, buat terus. =)

maria_m0hamadiah said...

biar ikhlas kan de..:)