Thursday, March 10, 2011

bile makcik benarkan orang menilai makcik.

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


salam.. lame rasenye makcik tak mengepoh di blog.:)
makcik selalu tengok2 blog orang, tapi makcik takde hawa nafsu nak mengepoh kat blog sendiri. maaf la pada yang bw kat blog makcik yang macam harram sebab selalu bukak benda yang same lagi2 ade makcik cantik dan pakcik comel.:)
sebelum tu, nak tunjuk family kat upm ni:)


dari kiri: suami a.k.a daddy kepada anak2. hahaha
angah, makcik, adek dan along..:)




tajuk entry harini.
memang betul, makcik benarkan orang menilai makcik untuk harini. menilai mase silam makcik dan tentang diri makcik. haini sahaja.:) sebab mood sangat baik harini.


makcik benarkan 3LELAKI bagaimana mereka melihat makcik a.k.a MARIATUL KAFTIAH BT MOHAMADIAH  ni dari perspektif dan sudut yang berbeza.. mahu tahu?:)


lelaki 1:
die kate makcik bengis. mula2 kenal, awak nampak ganas dan die kate makcik nampak rugged mase minum milo ais first2 kenal dulu.. die kate lagi." saye tengok awak ok sebab walaupon kasar dan keras kepala, awak masih menutup aurat sebab tak semestinye pakai baju kurung baru nak menutup aurat. kekalkan yea."


lelaki 2:
"ko ok la. sebab aku tengok muka ko ganas mase mamula kenal. lagi satu, nampak sombong. tapi takpe la kan, sape2 kalau tak kenal orang pon nampak sombong. ko ok la.."*sambil senyum2.


lelaki 3:
"ko selalu poyo ern. sebab aku tengok ko tak peduli sangat tentang pakaian. aku suke tengok ko pakai macam sekarang. simple tapi nice jek. bukan jenis nak cantik2 pegi kelas. lahi satu ko tak kisah nak gaul lelaki pompuan dan senang nak cerita benda open dengan ko. kalau aku ade benda nak citer, aku cari ko eh?"


ok, mereka bertiga adelah LELAKI yang dalam hidup makcik bergelar SAHABAT. lelaki 1, dah tahu tentang kisah silam makcik. die tak salahkan makcik sebab ape yang die tahu, makcik tak salah. dan tak malu nak cerite dengan die walau kiteorang selalu bergaduh.:)


lelaki dua. die sangat baik. senang nak buat bergurau dan die tahu macam mane nak buat makcik puas hati bile rase geram. die tahu nak buat makcik ketawa bila marah. die suke ikut jek cakap makcik. huahuahua.:D


lelaki tiga. die selalu tak kisah tentang siapa makcik. bukan hipokrit dalam bersahabat sebab die tahu sape makcik, dari kenal dulu2 sampai sekarang. die terima makcik sebagai kawan dan die memang betul2 kawan.:)


so, makcik nak ucapkan terima kasih pada kesudian 3 lelaki yang melihat makcik dari pandangan hidup mereka.:0 korang yang kenal makcik macam mane?:)


p/s: makcik memang cantek. kan?:)



15 comments:

Cik Nathrah said...

yes! makcik mmg sgt cantik sebab semua makhluk Allah itu cantik. play safe tak jawapan? hahaha ;p

KayRole KaiXa IskanDar said...

saje je menyengal...hahah

maria_m0hamadiah said...

@CIK NATRAH

HEHE.. AGAK LA KAN.. THANKS FOR jawaB..:)

maria_m0hamadiah said...

@kerol

haha..ko memang suke sangat menyengal kat blog aku. huahuhauhauhau

Lucu said...

Lucu lak kenal mak cik ada pak cik dh.. Bab cantik no komen, sbb kucing n tupai lg cantek (T_T)

maria_m0hamadiah said...

@lucu

ceh~~ hahaha.. takpe. ayat tu tak abes. sebab tupai dan kucing lagi cantek dari lucu la.. hahaha

CahayaCintaIlahi said...

sonoknye ada sahabat lelaki yg rapat.. dalam berkawan memang tak kesah lelaki dan berkawan jnj ikhlas dna jujur kan awk.. huhu ;))

maria_m0hamadiah said...

@cci

kawan lelaki makcik lagi ramai dari yang perempuan la yang..:)

axelida said...

keep up the sempoi style!

makcik cantik macam ahkak lar.. ahakss

maria_m0hamadiah said...

@axelida

hahaha... yup. sape2 yg follow saye msti la cantekk:)

sayanakhiburan said...

nak menilai mak cik gak ni...

makcik nampak tak ganas kalau tak singgah2 blog saya... Hehehe...



Buat Duit Dengan Heartbeat

~SYAZ~ said...

ehhheee~
mmg kalau first impression org kat diri kita mesti kata kita sombonglah ape..
tapi bila dah kenal..
amboi bukan main galak lagibergelak ketawa bile dah kawan sama2.. :D

maria_m0hamadiah said...

@syaz

hehehe.. kan? nak wat camane.. makcik memang muka ganas. semua orang pon bagi first impression yang same la~

vanilla_cokelat said...

mk cik..aku pon nk join gk :)
org yang pegang payung tuu pon smart kn?? hahaa

maria_m0hamadiah said...

@daus

hahaha.. geli makcik mendengornye~~