Friday, February 25, 2011

makcik kurang sabar dah ni!

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


err... cane aku nak start ah?
aku rase, aku ni makin kurang sabar.
ade benda kecik pon aku nak melenting.
sebelum ni aku rase semua benda pon aku nak pikir positif, then
aku suke nak rase semua benda tu adelah salah diri sendiri sebab aku taknak orang jadi mangse kemarahan aku.


tapi kalau dah semua pon salah aku, payah gaklah.
kesabaran aku makin kurang. 
aku kalau diam, means adelah benda yang tak kena dengan aku.
*aku sorry pada yang terasa bile cakap dengan aku, tapi respond macam taik!
sebab aku dah banyak simpan kot jadi macam ni.


-orang lambat pon aku rase geram.
-orang kunci jam memekak pon aku nak memaki hamun.
-orang cakap main lepas! *ni memang patut aku tak sabar.
orang perasan bagus pon aku geram. 


pehal aku ni??


pernah gak aku tengah marah rase nak memaki2,
aku cube istigfar, ambek care paling mudah.
huh! rase macam takde perubahan.
maybe aku tak menghayati kot ape yang aku sebut.


bile rase macam ni, aku rase lemah.
rase diri suck and dem giler.:(



wahai MARIATUL a.k.a makcik cantek, behave dan cube bersabar deh...jangan ikut kate hati.


p/s: aku tak suke keadaan ni...padahal mr.aris dah pesan suruh sabar..:(



4 comments:

Cik Ina said...

Makcik oo makcik.
Cik ina ade cadangkan bace la entry http://inaooina.blogspot.com/2011/01/marah-itu-mudah-sabar-itu-terlalu-indah.html di blog cik ina :)

maria_m0hamadiah said...

@cik na

terima kasih.. makcik akan bace..:)

Arpiiz said...

kalo tak sabar, pergi cari orang nama sabariah, mungkin dia boleh tolong sabarkan..hehe
gurau je, tamo marah ye..^^

maria_m0hamadiah said...

@arpiz

memang nak kena dengan makcik yea...:P