Thursday, February 10, 2011

lepak~~

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


malam tadi aku tido awal.
sebab.
sakit aku datang semula. one thing yang aku rase sangat harukan hidup aku.
macam biase, sorang jek yang tahu nak relakskan aku.
sakit ape?
sikit jek. masalah nak kawal pernafasan.
aku mintak tolong dengan die redakan sakit aku.
die tak pernah nak menolak.
sebab.
die tahu die sorang yang mampu tenangkan aku.
even parents aku pon tak tahu masalah aku.
bukan taknak bagitahu.
tapi.
biarlah. bukan masalah besar.


die sempat pesan:
"belajar kawal nafas yea, nanti saye dah takde, kamu yang susah."
sedih kot. aku taknak die takde.
sape nak tolong aku :')


biaselah, kalau sakit aku datang, aku akan tido awal.
tambah2 balik main handball plak kena.
haish.
*main dengan budak MASUM memang menguji kekuatan aku. lepak!


tapi.
aku tak boleh tido lena. tido pukul 12.
pukul 1.
pukul 2.
pukul 3.
aku tersedar setiap sejam sekali.
dem!
rumet aku berborak. bukan kuat pon. tapi sebab penat sangat,
aku rase susah nak lena.


pukul 5 aku dah bangun.
setel report kimi yang ade 1 setengah mukesurat lagi *suck.
nak basuh baju. semua pon nak buat.
tolong.


p/s: such a cheerful student life.





2 comments:

ikha farhah ismail said...

aku ke orang itu ? haha

just take care og yourself ! ;)

maria_m0hamadiah said...

haha.. yela.. tapi bukan ko erk! ^_^