Thursday, February 10, 2011

jodoh oh no~

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


ape kejadahnya tajuk entry aku ni?
siyes poyo.
meh rapat sikit kat screen korang tuh.
aku nak citer.. hahaha


korang percaya ke cinte siber?
maksudnye,
korang sayang dan cintekan die tapi,
korang tak pernah jumpe die.
tulah cinte siber.
agak2 korang rase kekal ke cinte yang macam ni?
bagi aku,pengakhiran nye ade dua.
kawin, or clash.
aku pernah jek terjebak dengan benda ni.
sempat jumpe. not NOT COUPLE.






petang tadi sebelum p jog,
aku dapat mesej
"salam. boleh berkenalan?"


"salam. sape ni?"
sebab aku takut membe2 aku suke mainkan aku.


"saye ham***. saje nak kenal. boleh?"


"awak minat ke nak kenal dengan lelaki?"
aku reply.


"oh.. k k, laki ea. sory. hehehe"


hahaha..padan muke.
adeh. aku terpikir.
masih ade lagi orang tambah kawan dengan care macam ni.
memula kawan,
pastu mintak gambar.
pastu kate suke,
pastu kapel.
pastu jumpe.
muka tak cantik or hensem, tinggal!
end.


oh, aku tak sanggup dah. cukupla sorang yang aku ade.
tengah dilamun cinta. hahaha
masalah yang ade pon aku tak sempat nak fikir,
lagi nak layan mesej2 yang tak kenal bagai.


p/s: i'm not interested.



6 comments:

Wahida Nasution Thakhrim said...

itu taktik lapok tapi ada masa berguna juga.. macam sebelum ni ada org missed call.. bila saya mesej balik dia kata salah nombor dan minta maaf.. 3,4 hari lepas tu dia mesej saya balik dan cakap nak berkenalan..

Amy said...

amy rase ade lagi cinta2 siber camne...kbnyakan nya yg selalu tjebak 2 budak2 kot...kite dah matang kan3...hehehe...

maria_m0hamadiah said...

@wahida

penah jugak kena macam tuh. tak suke lah. kenapa la masih ade yang macam ni...

maria_m0hamadiah said...

amy

hehehe.. yeke? tapi macam ade jek yang cinte siber orang dewasa...

mazinyraffilah said...

suke entry ni.!! haha. cinta cyber wt geli tekak ak jek. hahahahhaa

maria_m0hamadiah said...

@ziny

itulah realiti kite semua,,,.:)