Thursday, February 24, 2011

ape makcik ni?

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


dari jauh aku nampak die, 
hmm macam dulu mamat ni. lame tak jumpe. dah 4 tahun.
masih hensem, masih cool..
dan masih ade getar di hati aku. 
*kenapa la aku susah nak lupe cinte pertama.


lame aku borak dengan IMRAN.
lelaki pertama yang ade dalam hati aku.*chewah..
rase macam taknak pergi mane2. terus berborak dengan im tu walaupon aku dah die dah berpunye. die ade pilihan hati die, dan aku, sudah memiliki MR.ARIS
cume aku tertanye2 kenapa 4tahun lepas aku jumpe die, die tak pernah muncul lagi dalam hidup aku. konfius. bukan aku tak cari die, tapi tak pernah dapat.
tapi aku tak dapat jawapan pon!


di scene yang lain plak..
aku rase happy dengan D. serius aku lame tak rase bahagia kowt. tapi kenapa tetiba aku ok semula dengan D then sangat happy? padahal sebelum ni aku dengan die makin dingin. banyak benda yang aku buat dengan D. berborak, makan, die teman aku jalan2. tapi serius aku keliru dengan semua ni. 


cehh.. rupenye mimpi. apesal aku mimpi semua EX-BOYFIE aku ni.. aku tak suka la...mimpi yang bahagia bagai plak tu. walaupon aku rase happy, tapi aku taknak sedih semula bile bangun dari tidur. pertama sebab aku dah pon lupekan mereka. kedua aku taknak ingat lagi semua yang berlaku dengan semua orang yang pernah aku ade dalam hidup.
tidur siang SEJAM pon boleh mimpi dua lelaki kan? aiseh...
sengal la kaw makcik....


p/s: i'm sorry mr.aris, tak sengaje bermimpi disiang hari.



10 comments:

LM said...

Jgn merjauk lak sudah si Mr Aris tu nanti .. (^_^)

Cik Ina said...

Haha. Ini mimpi makcik upenye ea ?
Tapi skng makcik tetap bahagia kan ?
;)

maria_m0hamadiah said...

LM

hehe.. mudah-mudahan haris rak merajuk..:)

maria_m0hamadiah said...

cik ina

yea cik ina.. makcik bahagia..:) cik ina doakan ea..:)

ADfeez said...

kisah madu 3 ke nie? :P

Fathiah Hamim said...

aiyokkk. jeng3. :P

maria_m0hamadiah said...

adfeez

hehe.. tahla.. makcik pon tak tahu nak madu bape..:)

maria_m0hamadiah said...

@fathiah Hamim

hehe.. aiyok.. makcik tak sengaje..:)

Mutiara Bernilai said...

ahahaa.. bahaye entri ni..xpasal2 ade yg wat muncung itik kang :)

maria_m0hamadiah said...

@mutiara

hehe.. memang bahaya... tapi insyaallah, mr.aris akan paham..:)