Monday, February 28, 2011

makcik cantek2~

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


ha... mesti ramai yang tunggu makcik update blog nak citer pasal dinner ke? *ceh, perasan. haha


adeh, siyes rase serabai betul malam tadi. bile makcik tengok orang2 sekeliling cantek2, rase rendah diri plak. orang lain berabes duit nak cecantik. makcik? pakai ala kadar jek. banyak yang makcik pinjam jek. malu lah~ tapi nak buat cane. dari beli memahal pastu tak pakai, payah jugak. baik pinjam jek kan?


1stly, makcik nak thanks sesangat kat MARYAM ADILA. beliau la yang banyak menanya kan kengkawan makcik ape yang makcik nak pakai. padahal makcik tak pakai pe pun yang die carikan..sorry..:)
makcik nak citer pon tak tahu nak cakap pe, korang layan jeklah makcik yang serabai ni.



haa.. kan makcik dah kate simple.


tengok. makcik paling simple.
malunye..~~

aiseh... tu kan siang.. mane boleh panggil dinner ye tak?
ni ha gambor nye..:P


okay, just simple. mix and match mane yang ade. baju jek yang beli.


with my senior. see, die jadi kakak kacak malam ni. nyaris jatuh hati. haha


this is my 'husband tipu2' mase rehearsal. makcik jadi VVIP and that boy jadi my 'hubby'. haha kesian die dapat 'bini' tak cantek


this is my junior. adeh, gaye mengalahkan makcik. hahaha


this is my team except that PAKCIK botol. sebab die suka nak sumbat orang dalam botol kalau nak gaduh. menyampah makcik.


haa... bukan senang nak tengok makcik bergaya macam ni. ahah


makcik memang suke sangat bergambor. maaf la yea...


ni member makan satu meja dengan makcik. ala, ajk makan dulu..:P


ni peserta persembahan. die bace sajak. cantikkan. rendah diri lak makcik kat sebelah. haha



thanks sebab bace entry makcik kali ni..:)

banyak sangat gambor kalau makcik nak masukkan. nanti muntah plak korang kalau tengok makcik punye gambor.:P

p/s: nanti final year makcik nak lagi meriah. haha


Saturday, February 26, 2011

urgh..rase nak drop~

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.




okay, aku baru balik dari koko memanah. sangat la sakit hati harini. sebab, sakit tangan. no story mory, nah gambo.



luka akibat tangan bengkok time memanah!

zoom in. :(

serius aku rase nak menangis.
sebab aku tak expect pon kena.
minggu lepas pon kena gak. bajet minggu ni nak kena lebih berhati2 la kan..
sebab berhati2 sangat ke jadi sampai luke??
lepas kena, aku rase nak drop memanah. hilang semangat aku.
serius shit pedih dan sangat sakit.
tapi my frens keep told me yang aku kena kuat. jangan mengalah.
kate FATIN:)
walaupon group aku kalah dengan group die,
tapi wait and see ha..
STAR tengah sakit dan injured boleh la korang menang..:P
nanti kalau aku dah ok, jangan risau deh~
aku nak kalahkan korang.

p/s: semangat terbang melayang dan rase taknak memanah lagi..


Friday, February 25, 2011

makcik kurang sabar dah ni!

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


err... cane aku nak start ah?
aku rase, aku ni makin kurang sabar.
ade benda kecik pon aku nak melenting.
sebelum ni aku rase semua benda pon aku nak pikir positif, then
aku suke nak rase semua benda tu adelah salah diri sendiri sebab aku taknak orang jadi mangse kemarahan aku.


tapi kalau dah semua pon salah aku, payah gaklah.
kesabaran aku makin kurang. 
aku kalau diam, means adelah benda yang tak kena dengan aku.
*aku sorry pada yang terasa bile cakap dengan aku, tapi respond macam taik!
sebab aku dah banyak simpan kot jadi macam ni.


-orang lambat pon aku rase geram.
-orang kunci jam memekak pon aku nak memaki hamun.
-orang cakap main lepas! *ni memang patut aku tak sabar.
orang perasan bagus pon aku geram. 


pehal aku ni??


pernah gak aku tengah marah rase nak memaki2,
aku cube istigfar, ambek care paling mudah.
huh! rase macam takde perubahan.
maybe aku tak menghayati kot ape yang aku sebut.


bile rase macam ni, aku rase lemah.
rase diri suck and dem giler.:(



wahai MARIATUL a.k.a makcik cantek, behave dan cube bersabar deh...jangan ikut kate hati.


p/s: aku tak suke keadaan ni...padahal mr.aris dah pesan suruh sabar..:(



Thursday, February 24, 2011

ape makcik ni?

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


dari jauh aku nampak die, 
hmm macam dulu mamat ni. lame tak jumpe. dah 4 tahun.
masih hensem, masih cool..
dan masih ade getar di hati aku. 
*kenapa la aku susah nak lupe cinte pertama.


lame aku borak dengan IMRAN.
lelaki pertama yang ade dalam hati aku.*chewah..
rase macam taknak pergi mane2. terus berborak dengan im tu walaupon aku dah die dah berpunye. die ade pilihan hati die, dan aku, sudah memiliki MR.ARIS
cume aku tertanye2 kenapa 4tahun lepas aku jumpe die, die tak pernah muncul lagi dalam hidup aku. konfius. bukan aku tak cari die, tapi tak pernah dapat.
tapi aku tak dapat jawapan pon!


di scene yang lain plak..
aku rase happy dengan D. serius aku lame tak rase bahagia kowt. tapi kenapa tetiba aku ok semula dengan D then sangat happy? padahal sebelum ni aku dengan die makin dingin. banyak benda yang aku buat dengan D. berborak, makan, die teman aku jalan2. tapi serius aku keliru dengan semua ni. 


cehh.. rupenye mimpi. apesal aku mimpi semua EX-BOYFIE aku ni.. aku tak suka la...mimpi yang bahagia bagai plak tu. walaupon aku rase happy, tapi aku taknak sedih semula bile bangun dari tidur. pertama sebab aku dah pon lupekan mereka. kedua aku taknak ingat lagi semua yang berlaku dengan semua orang yang pernah aku ade dalam hidup.
tidur siang SEJAM pon boleh mimpi dua lelaki kan? aiseh...
sengal la kaw makcik....


p/s: i'm sorry mr.aris, tak sengaje bermimpi disiang hari.



Wednesday, February 23, 2011

bila makcik dah tak berapa nak betul..:P

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


korang pernah pergi dinner?
mesti pernah kan.. join dinner yang ala2 kelas gitu~
hmm, kali ni aku kena pergi dinner kolej.
sebab terpakse. KENAPA?
sebab aku jadi ajk kali ni.
kalau ikutkan hati memang taknak pergi. cukuplah aku membantu mane yang patut, then bile korang dinner, aku tak payah pergi sane sekali. aku malas nak sibuk2 fikir pasal baju.


aku memang bermasalah dalam memilih pakaian. sebab?
*aku buta fesyen.
*aku susah nak cari saiz baju
*aku tak suke cantik2. -walaupon aku memang cantek..:)


isnin haritu aku keluar la nak cari baju dinner. bala, bala...
tak jumpe2 baju yang aku nak. keluar bertiga. yang sorang dah dua helai baju, yang sorang pulak jumpe yang berkenan kat hati. aku? sampai kol mak aku, rase nak menangis sebab tak tahu nak pakaian yang macam mane.
"ala, beli jek blaus panjang, pakai dengan seluar."
kate mak aku.


betul jugak kan..
lagi pon aku hanye ajk.
tak perlu nak glam sangat..:)


thanks mak,:)
finally dapat jugak ape yang aku nak.
haa... nak tahu aku beli ape?
cannot go~ (tak boleh blah)
nanti erk.. lepas hi-dinner ahad ni, aku kongsi semua dengan korang semua. korng kan suke aku cantik2. aku kan MAKCIK CANTEK.
harus la kan...:)


p/s: tak sabar planning pegi PD dengan mr.aris. :)





Tuesday, February 22, 2011

makcik dapat pesanan~

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


ehem, ade orang kan.. die pesan macam2 kat aku.
macam2..
aku ni tak bape nak suke kalau orang pesan2 bagai,
aku terasa macam aku ni budak kecik jek.
tapi, sape yang pesan semua ni kat aku erk??
MR.ARIS. 
yes, my aris pesan banyak benda kat aku. aku kire semua sekali ade 11 pesanan.


"sayang, b nak pesan sesuatu ni"
ah sudah, cuak pulak rase.
"ape benda?"
-
-
-
-
-
-
-10minit berlalu. 
mane plak mesej mamat ni? lambat betul ah.
tetttt.. mesej sampai. hahaha... nak tahu pe pesanan mr.aris kat aku??


*b nak sayang pandai berdikari.
"er...bukan bermakna aku tak berdikari eh. tapi LEBIH berdikari"


*selalu letak diri sayang nombor satu dalam hidup. sayang diri sayang dulu, baru boleh sayang orang lain, okayh?
"err...yela mr.aris :)"


*sayang kena bersedia dengan apa pun yang berlaku dalam hidup, and be strong
"baik...:)"


*cube elakkan diri dari susahkan orang sekeliling, b takpe. boleh? tapi jangan malu nak mintak tolong kalau tak mampu.
" boleh b..:).."


*then, sayang kena sayangkan parent dan balas jase dorang..jangan lupe selalu doakan kebahagiaan mereka duania akhirat
"selalu b...:)"


*sayang kena study betul2! jangan main2, nanti b cubit!
"hahaha.. beres..:)"


*haa... jangan nak nakal2 eh...
"err..mane b tahu sayang nakal?? :)"


*sayang kena belajar dari kesilapan. kalau kite salah, jangan nak terus blame diri, tapi belajar ok?
"hmmmm...yela..:)"


*jangan berhenti berdoa kerana ade yang Maha Mengetahui.belajar bertawakal dan jangan give up. boleh?
"boleh b..:)"


*next, senyum selalu sebab b suke tengok sayang senyum. manis...
"err....*blushing!:)"


*belajar banyak bersabar ok..
"ceh, yes, sayang memang kurang bersabar..:)"


haaa.. banyakkan mr.aris pesan kat aku. terasa macam bebudak plak. memula aku ingat die perli aku, tapi at last aku tahu, aku memang kena belajar semua benda ni. thanks dear...


p/s: maaf jika anda mahu termuntah..:P



Give AWAY dari MAGRIB

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


salam,
ehem.. tade keje jap. ni ha.. melayan si ema rahmah.
katenye yang buat give away ni kawan die.
ekceli, aku malas nak join benda ni. 
tapi kalau aku apat hadiah yang katenye dari Singapura ni kan,
beliau mengubah persepsi aku yang rase join semua ni membuang mase. bhahaha

ni datangnye dari Magrib.
haaa... ulang balik! Magrib ea.. bukan subuh ke, isyak ke...meh tengok banner die yang bajet hensem!.

klik gambar untuk bace syarat dehhh~
ha... nampak tak beliau mengontrol kehenseman?? tak?? ace tengok, ace tengok...


haaa..... done en. magrib.:)

saye nak tag ziny la...:)

p/s: magnesium, kalsium, sodium dan potassium* jampi. hahaha~

Saturday, February 19, 2011

kuman kate, kuman suke makcik.

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


lama tak hupdate blog. hampir 5 hari. maaf pade semua yang datang blog aku tapi takde yang baru.. pade yang wish aku supaya cepat sembuh,
terima kasih.:)
sayang korang. 


sebenarnye malam hari rabu aku dah rase tak sihat.
tapi still gatal nak gak turun training handball. takpe kan?
sebab demi kolej.
balik training?
hambek... tak sempat2 mandi aku rase nak tumbang.


khamis- all the day aku asyik cakap kat member aku yang aku sangat tak larat sampai aku agak dorang tu dah naik bosan nak dengar.:P
tengahari lepas kelas, aku balik terus telan panadol. hmm.(aku tak suke ubat. amat sangat.) terus lajak sampai pukul 3. bangun. study sebab jumaat nak test INSTRUMENTASI. tapi, ya ALLAH, aku rase bertambah teruk pulak. sambung balik baring. sampai pukul 8 malam aku tak boleh nak bangun. nak mintak tolong rumet, takut susahkan dorang. so, nak tak nak, aku mintak tolong kat kosmet, maryam dan masriza, hantarkan pegi pk.
*guys, thanks A LOT. padahal korang nak study, masih sanggup teman aku..:) patutlah aku rase melayang dan tak boleh nak bangun. suhu badan tinggi melampau. 39.5 degree celcius dan tekanan darah aku agak tinggi. aku rase seumur hidup aku, tak pernah lagi la badan aku panas sampai macam ni. korang tahu dr bagi ape? panadol je! dem. satu malam tak boleh nak tidur coz badan aku sakit2. cuak. musim denggi kowt~


macam ni la gamakya aku. hahaha~

tak sukeee~



jumaat- pagi2 pusat kesihatan kol aku dah ok ke belum. bila aku jawab belum dan aku sakit2 badan, dorang suh aku pegi secepat mungkin. cuak lagi.
then cek suhu, alhamdulillah, cume 38.2 dan tekanan darah dah stabil semula. doktor kate aku kena jangkitan kuman and need rest 3 hari. memandangkan jumaat, dr bagi mc sehari jek. TAK PEGI TEST dan amali kimia la.
die tambah, kalau tak ok lagi 3 hari, aku kena follow up untuk test darah.
waaa... takutnye, kalau darah tu keluar tak sengaje takpe, ni DIPAKSE keluar kowt. terus aku kol mak aku doakan aku baik dalam 3 hari ni. sebab aku penakut bab2 macam ni. malam tadi, aku bantai gak main sebab memang dah niat nak tolong kolej. tak banyak takpe ah. pastu, hambek ko..... melayang habis! tak larat langsung nak bangun sebab aku rase mangatuk dan penat.


seri. tapi aku PUAS. dan alhamdulillah, sihat sikit hari ni. means, takde la doktor nak cucuk2 aku..:). so, malam ni ade satu lagi target. mesti menang lawan kolej 5.:) insyaallah, aku nak buat yang terbaik malam ni. get the plan and do the best. pray for us guys..:) 


p/s: nak rehat biar sihat bebetul. malam ni nak main..:P





Wednesday, February 16, 2011

salah pulak~

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


aaarrrgghhh~~
geram la. pagi2 dah silap.
walaupon muke ni cool tapi hati panas jek.
tak tahu nak salah kan sape.



nak tahu kenapa?
sebab SALAH NAIK BAS~~.
tak penah2 hayat aku salah naik bas dalam UPM nih.
tapi sebenarnye bukan salah aku sepenuh nye. hahaha
sebab?
pakcik bas belakang kate bas tu p fakulti.
walaupon terang2 tulis ENGINEERING kat depan bas tuh.
tengok jam dah 750, aku terus naik. malas nak fikir2.
cehhh~ sekejap lagi bas tu memang p engineering. lame plak tuh.
aku tak expect la die p engineering.
ingatkan die salah letak tag kat depan bas tu.


walaupon at last bas tu memang masuk fakulti jugak,
tapi lambat giler nak mati.
sebabnye, aku bajet2 kalau aku naik beskal, aku dah sampai dulu.



bile bas sampai kat gakulti sains, jam dah pukul 810.
lambat 10 minit. kabut dibuatnye.
jalan laju2...



sekejap lagi
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
lecturer xde pulak lambat masuk.
huh~ penat jalan dan memaki diri sendiri sebab naik bas salah.
lepas lecturer masuk,.
aku jadi macam ni pulak.


hmm.. kenapa??

p/s: aku bagi klu.markah ORGO. agak2 kenapa?

Monday, February 14, 2011

makcik kate, makcik test.

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


die datang dah..
die dah mari...
yuhuuuu~ sape die?
MR.TEST.
yela.. test pertama untuk semester 4 ni.






macam mane makcik CANTEK?
aku rase macam ok. ok ke?
ala, orang kate, kalau kite belajar, insya ALLAH boleh buat.
ehem. aku target lebih semester ni. bukan banyak.
cume memang dah janji dengan parent.


" tengok la semester ni. orang nak belajar pandai2 macam akak.
nak pointer tinggi macam akak."


jujurla, my kakak always make my parent proud of her. jelous. selalu dekan.
sekarang die sambung degree same semester dengan aku. tapi dekat UUM. jarak jauh. aku selalu jeles dengan pointer die.


aku rase , bukan senang nak senang, bukan susah nak susah.
sebab janji aku kat parent la aKu kena usaha lebih. 
kesan? belum nampak lagi. baru 4 paper. ade lagi satu.
Alhamdulillah. semua boleh buat habis baik cume ORGO.
tolong la. I hate orgo. study susah. tak study lagi la jahanam!



p/s: tolong la sorang instructor orgo untuk ajar aku sampai pandai macam orang lain...:(


Saturday, February 12, 2011

makcik cantek memanah~

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

well. first time ade kat base untuk memanah.
its awesome dapat pegang bow panah ni. best sangat.
tapi sorang just dapat panah 3-6 kali jek. its not fair.
so, no talking2. just looking2.


sangat teruja nak tengok target



sebelum bukak target cover, gambar dulu..^_^



dah bukak pon kena amek gambar lagi..^_^



ha.. ni ade makcik cantek..^_^



lipat target cover. rajin bibik2 ni..^_^









ni???? hahahaha..



bersedia untuk panahan pertama..^_^



see? yang kat warne kuning tu is mine. panahan ke-3.^_^

p/s: agak2 dapat join MASUM tak? hahahahaha*giler.koko jek pon.



Friday, February 11, 2011

tolong la hentikan~

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


pada mane2 individu yang tak BERTANGGUNGJAWAB menjual dan menyebarkan nombor telefon aku, tolong la hentikan.
weh, aku bosan. sumpah.


bila aku kol kau taknak jawab plak.
oh yea, aku dah dengar suara kau.
dan aku rase aku tahu sape.
LOSER.


walaupon aku dah agak sape, aku malas
nak cari pasal dengan kau.
dari aku tenang, nanti aku jadi benci kat kau.


last WARNING.
kalau aku tahu sape kau,
tunggu dan lihat.


p/s: aku malas nak layan manusia macam ni. pengecut.







Thursday, February 10, 2011

jodoh oh no~

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


ape kejadahnya tajuk entry aku ni?
siyes poyo.
meh rapat sikit kat screen korang tuh.
aku nak citer.. hahaha


korang percaya ke cinte siber?
maksudnye,
korang sayang dan cintekan die tapi,
korang tak pernah jumpe die.
tulah cinte siber.
agak2 korang rase kekal ke cinte yang macam ni?
bagi aku,pengakhiran nye ade dua.
kawin, or clash.
aku pernah jek terjebak dengan benda ni.
sempat jumpe. not NOT COUPLE.






petang tadi sebelum p jog,
aku dapat mesej
"salam. boleh berkenalan?"


"salam. sape ni?"
sebab aku takut membe2 aku suke mainkan aku.


"saye ham***. saje nak kenal. boleh?"


"awak minat ke nak kenal dengan lelaki?"
aku reply.


"oh.. k k, laki ea. sory. hehehe"


hahaha..padan muke.
adeh. aku terpikir.
masih ade lagi orang tambah kawan dengan care macam ni.
memula kawan,
pastu mintak gambar.
pastu kate suke,
pastu kapel.
pastu jumpe.
muka tak cantik or hensem, tinggal!
end.


oh, aku tak sanggup dah. cukupla sorang yang aku ade.
tengah dilamun cinta. hahaha
masalah yang ade pon aku tak sempat nak fikir,
lagi nak layan mesej2 yang tak kenal bagai.


p/s: i'm not interested.