Thursday, January 20, 2011

tak sengaja nak pulak~

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


setiap orang pon mesti ade benda yang korang impikan.
aku pon ade jugak. tapi kadag2 ape yang aku nak tu mesti terbatas dengan macam2 halangan. tak kirela benda ke, orang ke or what so ever la kan. yang penting kadang2 aku rase bengang bile ape yang aku nak tu tak dapat.


tapi macam yang aku mentioned kan dalam entry yang lepas dulu,
'tuhan tak bagi ape yang kite harapkan, tapi die akan bagi ape yang kite perlukan'


*maaf, segala apa yang diatas adelah mukadimah semata2.
sebenarnye ade dua benda yang aku nak sangat2 sekarang.


jam tangan.
aku sedih giler biler jam tangan aku dah rosak. yea, walaupon jam tu hany RM10, tapi setahun aku pakai. jam tu banyak kenangan. sekarang jam tu dah rosak. ingatkan abes bateri jek, pegi kedai tukar tapi orang tu kate jam aku dah rosak. erm, nak buat macam mane, benda yang aku paling sayang dah tinggalkan aku. ramai kate jam aku comel walaupun murah.=( kekadang bile terpandang, aku rase sedih sangat. tak tahu kenapa. banyak benda yang berlaku pada diri aku, akan disaksikan oleh jam ni. *ceh...


kasut sukan.
urghh~ next barang yang aku sayang dan totally rosak is my sport shoes~. lame aku pakai kasut tu. walaupon just RM50, tapi aku pakai dari F5. =( satu lagi benda yang menyaksikan jatuh bangun aku dalam bidang suka. sedihla.. semua benda pon nak rosak. aku bukan taknak beli, tapi sentimental value yang ade pada benda2 tu buat aku fikir banyak kali nak beli baru. tak beli kang susah aku. nak jog pon payah.


p/s: beli beli beli~





8 comments:

totoromalas said...

turun bersukan hari-hari,
untuk kolej berkhidmat bakti,
dahnye cuti hari ni,
keluar, gi la beli!

maria_m0hamadiah said...

wahai fatin nama diberi,
sakit kai tiada terperi,
aku dah keluar pagi tadi,
kasut sukan telah terbeli.

hOtMaMa said...

jam tangan 10hengget tp pakai setahun sangat2 berbaloi okeh!hehe

maria_m0hamadiah said...

hotmama: hahaha.. memang.. tapi nak jam tu jugak.. saye tak malu nak mengaku jam tu rm10..=)

siti rahmah bahrom said...

hoho sengal korang ni. berpantun bagai

maria_m0hamadiah said...

haha.. fatin ah.. beliau yang memulakan...

fildarus said...

skanya si dia

maria_m0hamadiah said...

fildarus:

=))))))