Tuesday, January 4, 2011

tak sempat halang.. dah berlaku~

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


harini kelas pukul 10pagi. sebelum tu bangun awal la kan.. terus on laptop.
sebab malam tadi tidur dalam keadaan sedih..jadi tidur tak nyenyak. banyak kali terjage. actually dah 2 malam. ade benda nak diselesaikan sebab dah janji dengan 2 kawan untuk cerita pasal diri aku. *bunyi cam pelik. tapi tulah. aku baru ade kekuatan tentang ape nak cerita. seorang lelaki, seorang pompuan. yang pompuan is my bestfren. yang lelaki plak kawan a.k.a teman tapi mesra. wahahaha~ ade banyak benda nak cerita. terutama pada yang lelaki. aku nak cerita semua benda yang terjadi sepanjang cuti aritu. taknak ade salah paham, benci-membenci dan jugak kawan makan kawan.


tapi malam tadi yang lelaki takde. so, aku decide maybe next time la. dalam pukul 10 camtu, i got a text mesej told that "mulai malam ni, lupekan aku." tersentap.terkedu. aku tahu, benda yang aku nak elak, dah tibe. penat berperang dalam mesej, aku terpakse ambil keputusan. baik, aku lupekan kau. yea, kawan lelaki tu nak aku lupekan die, semua kenangan dengan die, dan tentang diri die. tepat 10.30 malam, aku delete all his messages, pictures, number and all his memory with me. aku tunaikan. pedih.terima kasih pada orang ketiga yang buat cerita dan musnahkan persahabatan yang aku sayang. yea, die pilih kawan tapi die lupe, aku pon kawan die. die lebih percaya pada kawan die berbanding aku. rase diri ni macam a bitch!.


kepada kawan perempuan aku, dengan air mate aku mesej yang aku telah dimaki tanpa mampu memberi penjelasan unuk membela diri. mulai malam tadi, aku dah buang 2 orang kawan dari lists phone aku. DAN, aku takkan maafkan mereka. memang kejam. tapi tak kejamke die adili aku tanpa penjelasan aku.  sempat aku mesej kepada perosak hubungan aku.
"kau memang kawan terbaik. terima kasih." 
die tak balas, sebab die tahu die salah. 
lelaki pertama yang aku benci dan meluat dalam hidup aku.


jadi, harini, aku nekad kalau boleh aku taknak bertembung, taknak berjumpe or tengok muke orang2 yang buat aku sedih 1 malam. sebelum pergi kelas, sempat aku komen dengan kawan pompuan tuh, aku taknak jumpe jahanam2 tu.


tapi jalan tuhan tu memang indah. lepas aku berasak2 kekelas dan selamat didalam perut bas, sempat terpandang lelaki yang memutuskan persahabatan dengan aku. dalam hati tuhan yang tahu betapa aku rindukan wajah tuh. tapi cepat2 aku insafi diri. alhamdulillah, aku pandang sekali, dan aku takkan tengok lagi. 


lepas kelas, aku gerak nak beli barang dan print paperwork. sempat aku bertembung dengan perosak hubungan tu. sekali terpandang, die tak tengok aku lagi. aku tahu, kau rase bersalah. tapi aku rase tak perlu rase lagi, sebab, ikhlas dalam hati aku,
AKU TAKKAN MAAFKAN KAU.




p/s: aku cukup benci pada orang yang taknak dengar penjelasan orang lain. sakitnye seperti difitnah.



6 comments:

HaKim daN MaS AzLina said...

sabar2...ada hikmahnya tu..kalau lelaki tu sedar,baru dia tahu..chill2 :)

☆゚ Cik Olive ☆ said...

sabar jelah..life must go on no matter what !
chill dear !

maria_m0hamadiah said...

@hakim dan mas azlina

oh.. saye dah hilang kawan..=(

maria_m0hamadiah said...

@cik olive

terima kasih ye sayang.. i try to be the better. cannot the best at this time...

siti rahmah bahrom said...

sekarang dah jelas kan? ;)

maria_m0hamadiah said...

@ema

die dah faham semua. memang aku salah. tapi bukan semua..