Wednesday, January 12, 2011

NOMENCLATURE?

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


sebagai seorang mahasiswi BSK-Sains Instrumentasi
sudah tentulah bidang aku lebih kearah fizik. 
yang lebih tepat adelah elektronik.
dulu, kalau orang tanye, ape kos aku, mesti tanye sampai dua kali. bengong.
aku kate, instrumentasi.. bukan benda lain.
ade yang siap tanye, ah, main alat muzik ke? sebab ade perkataan 
INSTRUMENT. heyyyy....
kadang2 bile bengang, aku akan jawab, yea, kami main alat muzik dalam lab.
hahaha~


so, sebagai pelajar fizik yang haram~ *maksud aku tidak bagus fiziknye,
aku suke ape yang aku belajar sekarang even aku stuck giler dengan elektronik
*oh God, tolong tukarkan aku pada benda yang aku sangat minat boleh tak!


so, sebagai pelajar fizik juga, sudah tentu aku tak meminati kimia. yea, ulang sekali lagi. kimia. eh, bile sebut kimia die rase macam ni 
*wink;), kimia tu ape? hahaha






pulak tu kimia organik. macam hampeh. organik merupakan....ah!malas la... sebab aku bukan major kimia. nomenclature.
nomenclature in chemistry is a way in naming the compound. *bajet bagus.
kelas sejam harini, sangat memuaskan hati aku. tapi, 10minit terakhir lecturer aku boleh plak sebut pasal nomenclature ni! dahla tak sedia...
ape aku buat? ah sudah...
kemas semua barang2, tengok depan. alahai.. kenapa aku lupe semua ni?
last aku belajar benda ni, almost 2 tahun yang lalu. so, aku lupe. dan sangat LUPE. suck la...


so, sebagai rase tak puas hati, aku letak ni.


"suck and stuck" as my status in fb.


p/s: ade sape2 boleh jadi instructor orgo aku tak?



2 comments:

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

saya pun xsuka dgn fizik n kimia ni..pernah aritu berhenti blajar sbb xsuke dgn subjek ni...hehehee...lastly..dapat habiskan course yang sama sehati dgn sejiwa...baru gembira jer nak study...kalo dolu mcm terpaksa...stress!!~~ utk kamo sabo yerrr!!

maria_m0hamadiah said...

@waffa
haha.. i've to coz i choose the way. hanya minat sains tapi tak tahu nak pergi mane..=)