Sunday, January 2, 2011

lain rancang lain jadi~

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.
(sekadar melepas ape yang dirase. tak suke? tak payah bace.)


harini p hagout ngan kengkawan..lain dirancang, lain yang jadi. happy sangat jumpe kawan2.. tapi dalam hati takde sape yang tahu. rancang nak jumpe dengan my sayang.. tapi memikirkan malam tadi die kerja. so, aku sekadar berjauh hati dalam diam.. "b p la rehat. kite tak payah jumpe. minggu depan boleh lagi kan". ayat tu sekadar nak tutup rase kecewa aku. tuhan jek tahu betapa aku tunggu mase ni. yea.. 2bulan tak jumpe die. apetah lagi nak mesra macam dulu. die sendiri yang cakap, lepas die bangun tido, die akan jumpe aku. hmmm...syarat. aku kena pergi seremban. bukan dekat. lebih sejam. korang fikirlah. die bangun tido pukul 3 petang, tu pon kalau pukul 3. aku tak boleh nak bajet nak gerak pukul berapa. esok die keje, so, setakat 2,3 jam boleh la jumpe. tapi berbaloi ke..die tak menolak bile aku kate lain kali. lega agaknya tak payah nak jumpe aku. kalau cakap pasal rindu, memang tak tertanggung rasenye kot. sakit. tapi hanya aku yang perlu pahami die. aku? hehehe jage hati sendirilah. yea, macam bodoh rasenye cerita kat publik masalah diri. tapi nak mengadu dengan sape weh. korang jekla. *itupon kalau sudi. kan? die cakap die tak berapa sihat. hehe~ tapi petang lepas die bangun, die bagitahu nak ambik kawan die kat terminal seremban. tak jauh. tapi.....takdeke pengorbanan untuk aku? tak banyak aku mintak. jumpe jek. sampai pukul 10 malam tak balik lagi. hehe.. sekadar sedih sebab permintaan aku tak dilayan. mengadakan? tetibe teringat kisah 2 tahun lepas.


2009:masih belajar di matrikulasi n.9 dan die di shah alam.


harini keluar dengan 3 orang member.. mula2 kat terminal 1 jek. lepas tuh bertukar ke seremban parade. tangan tak lepas bermesej dengan die. rindu. *mengada lagi. pastu die ckap nak mandi. lebih 2 jam. tak siap2. sedar2 die dah dekat belakang aku. dr shah alam. naik bas. demi aku. rase sangat seronok. hehe~ bahagia kot. member2 aku plak yang happy coz die kate sayang aku pandai buat aku gembira. tapi harini dah takde lagi. aku kat serdang. die kat area klia. ade motor. tapi dah tak macam dulu...ape aku mampu buat? senyum;) dalam hati jek kot. hahaha..*sigh.


p/s: dahla kot. nak kongsi. thanks bace. pada ema, fatin, syud dan d, thanks menghappykan keadaan..



2 comments:

siti rahmah bahrom said...

kakak, sabar. ini dugaan untuk kamu. saye doakan dugaan ini akan berlalu pergi dan digantikan dgn kegembiraan :')

maria_m0hamadiah said...

@ema

;')