Thursday, January 6, 2011

kelas seni mempertahankan diri~ (perempuan sahaja)

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


hamboih.. laju jek yang lelaki nak tengok walau aku kate tok pompuan jek. hahaha~ suke hati korang la weh.. hey,, pagi tadi aku ade kelas ELEKTRIK DIGITAL. pensyarah die pompuan.
kelaka dan aku rase seronok jek belaja dengan die even mate aku dah nak roboh giler babas. haih..tapi sebab kelaka dan azam nak bagi tumpuan sepenuhnye kat kelas, aku cube bagi perhatian setakat mane mampu. mula2 die cerita pasal sarapan..


"awak semua sebelum pergi kelas saye, sarapan dulu....bla,bla,bla..."
(terpakse di cut sebab panjang sangat mukadimah pasal sarapan ni)


belajar....




belajar....


belajar.....




then, aku kurang pasti mane keluar tentang perempuan kena berhati2 kalau jalan sorang2 sebab pernah jadi seorang pompuan ditangkap masuk ke kereta, tapi terselamat selepas die menendang pintu kereta tu dan bergolek kat tengah jalan.


die pesan...


sekarang ramai lelaki ambil kesempatan nak meraba waktu tengah sesak2. langkah2 yang perlu diambil adelah.


1) buat2 tersiku perut si lelaki sambil kate
"eh, sory.. tak sengaja". buat suara manja gitu. terus blah.


2) pegang payung selalu as keselamatan. kalau ade yang rapat,
hayun payung kebelakang dan sambil pusing, cakap
"sorry, sakit ke? tak sengaje lah..". manje2. blah.


3) ni kalau naik bas.. biasa lelaki akan serang waktu ni.. die kate, mase naik tangga, tolong angkat kaki tinggi sikit dan tendang kebelakang then pusing, kate
"ops, sorry..."
mesti mamat tu tak marah pon. hahaha
oh yea, kalau buat tu, buat kuat2 terus. puas hati dan buat mamat tu sakit. wink2;)




p/s: konfius ni kelas pe sebenarnye.







4 comments:

jomsantaisekejap said...

Emmm patut ke nak komen ye tapi dah kata nak redah je komen, so komen jugaklah walaupun tidak dijemput..
Rasanya lepas ni tak nak naik baslah..nanti mesti kena pukul free je, terutama jika ada orang bernama maria naik sekali...
ANyway, keep in touch dan salam santai.

Blog ke 11 "Jom komen-komen"

maria_m0hamadiah said...

@santai.

komen anda dialu2kan lah.. sampai taknak naik satu bas dengan saye?? haha.. jangan rapat2..=0

munna said...

teringin gak nak pandai karate...klu ada yg kacau kak munna karate tulang dia jadi patah 18 belas

maria_m0hamadiah said...

@munna

hehe.. saye belajar taekwando pon sampai biru jek. sebab master mati..=(