Monday, December 27, 2010

Tahniah Malaysia

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


maaflah terlambat hupdate. mase tak mengizinkan. walau macam mane pon aku still nak update gak pasal negara terchenta nih...~ hahaha





Bangga rasanya menjadi rakyat Malaysia walaupon kita masih berhutang baki 90 minit lagi perlawanan bola di stadium Bung Karno, Jakarta. Masih segar jeritan aku, bapak aku dan adik2 aku bila Malaysia menyumbat gol pertama minit ke-62. haha.. meh aku gambarkan ape yang berlaku kat ruamh aku bile seorang perempuan, serta 4 lelaki mengulas game ni.

Pada 45minit pertama:

Masing2 kondem Malaysia specially bapak aku. Haha. Die memang kondem giler2 tau lagi2 bile Malaysie terlepas bola. Haish. Aku yang memang suke team yang Rajagopal create ni, memandang dengan geram kat bapak aku.

Adik2 aku- same jek macam aku jugak
*wehhh.. bile la nak gol*…. (kate2 aku dan adek2 aku dalam hati)

45minit kedua:

Bengang betul dengan penjaga gol Indon, MARKUS yang asyik stopkan game almost 10 minit bile die tarik cowok2 indon keluar padang.
Geram jugak dengan orang yang suluh laser tuh. Bodoh lah*
Minit 62, gol cantik dari Safee Sali!! Memang cayalah bro. dahlah ensem, gagah, badah tough, kacak, terer main main bola..STOP! *terlebih sudah,…
Then sekali lagi tandukan beliau menjadikan Malaysia 2-0
Dan minit yang paling menggembirakan aku bila ASHAARI, player yang paling pemalu dalam HARIMAU MALAYA ni golkan dengan sepakan kencang.. pergh.. sumpah bangga doe.. bayangkan Malaysia bekalkan 3-0 ke Indonesia.

Bapak aku pulak menghentikan meng’kondem’ Malaysia terus duduk tengok bola. Hahaha.. baru tahu,
Tapi ape yang aku perasan, Malaysia selalu susah nak carik rentak because of suke ikut rentak game lawan mase mula2.pandangan aku jek lah.. hee~

Sekian ulasan.


p/s: harap2 kat Indonesia nanti Malaysia mampu main baik macam ni. Btw, aku tak pernah tengok Malaysia main best macam ni.


2 comments:

MiZi said...

haaaa... kompom dah bleh apply jadi pengulas sukan kat astro arena.. hahaha

http://contengcorner.blogspot.com/2010/12/mizi-punya-akal.html

maria_m0hamadiah said...

@mizi

hajat memang begitu.. tapi kena rejek. hahaha