Thursday, December 23, 2010

rahsia masa kecil #2-gaun

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


aku dari kecik jarang ade pakaian yang bernama
<GAUN!
yang aku kenal just baju tshirt ngan seluar pendek.
melekat sampai ke besar aku tak suke gaun. nampak ayu sangatlah.
tapi pernah gaklah aku suruh mak aku belikab satu.
sebab dak pompuan kawan aku sumenye pakai gaun, aku jek 
pakai seluar pendek. 
kire macam dorang geng ngan dak2 die jek lah...
aku plak join dak laki main paya ke, tembak2 ke..
sedangkan dorang main anak patung.
tapi.. mak aku tak beli. mamk aku buat jek. tak delah sedih sangat.. kurang2 ade. 
tapi aku rase jangggal!
so, sekali jek aku pakai lepas tuh takde dah.
abes terselak sane, terselak sini.. jadi.. aku tak pakai dak. haha~








p/s: aku sangat suke seluar.



2 comments:

tieha ismail said...

saya banyak sangat gaun mase kecik-kesik dulu...sukeeee....

maria_m0hamadiah said...

hehe.. best la tieha,, saye ade satu jek..;)