Sunday, December 19, 2010

apelah nak jadi~

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.



Sekarang berlambak iklan tv yang aku tengok makin melalut.
Makin tah pape. Apelah.
Korang perasan tak yang sekarang banyak sangat iklan yang sms tu.
Yang ON CINTA lah.. ON KENING lah.. ON TIPS lah..
Segala bagai ON.
Ape yang diorang nak sebenarnye.
Kejar keuntungan melampau sampai buat sms macam tuh.
Yang terbaru yang horoskop yang ade cerita pasal kerjaya,
Percintaan semua tuh.
Bukan ke semua tuh serupa dengan TILIK

Bukan pe, hari tu aku bw kat blog orang,
Ade cerita pasal penilikan.
Die kate, haram membaca apa2 tilikan apetah lagi nak mempercayainya.
Haaa… jelaskan.
Memanglah die tak target orang islam ke, orang agama ape ke..
Masalahnya benda ni kan bagi perspektif tak baik pada orang yang tonton.
Paling penting sekali budak2 kecik yang tengok tv tu sekali.
Hancur!
Bulat2 percaya ape yang dorang nak sampaikan.
Kalau buatnye bebudak ni percya sampai ke mati tak ke naya?

So, sebagai ingatan kepada aku dan jugak korang,
Kalau boleh elaklah bace horoskop semua.
Yea, aku  pon dulu suke sangat bace horoskop kat satu majalah ni,
Tiap2 bulan aku beli dan tak miss bace horoskop.
Sekarang kite semua dah tahu, yang bace tilikan tu haram.
Kalau tak boleh nak elak jugak, tolong lah jangan percaya.
Kite saling ingat2kan.
Pada yang dah ade anak2 kecik, tolong terangkan pada mereka.
Walaupun dorang tak tanye, tolong betulkan takut dorang percaya dalam diam.
Oh yes, tolong betulkan aku kalau hukum yang aku letak kat sini salah dan ade buat korang tak suke.
Sebab aku 3B (budak baru belajar) hahaha..
Dan sebab aku pon tengok kat satu blog yang aku percaya ape yang disampaikan nye

p/s: selamat beramal! Wink ;)








No comments: