Wednesday, December 29, 2010

ape dah jadi dengan team bola Malaysia?~

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.



Malam ni semua Malaysian mesti nak tengok RTM kan..
Yelah, malam ni ade game final 2nd leg affsuzuki cup..
So, aku pon antara yang PASTI tengok dan macam biaselah, akan ditemani oleh 3 orang lelaki sebagai pengulas seperti yang aku dah cerita kat sini.

The point of my view:
Malaysia boleh sangat nak menang coz dah ade bekal 3-0 untuk malam ni. (kalau tak 4-0). Tapi kena lebih berhati2. yang paling penting keselamatan yan aku rase semua orang pon tahu yang pemain Malaysia berada dalam zon bahaya bile beribu rakyat Indonesia berpiket kat depan hotel dimana pemain Malaysia menginap. Sampai tempat latihan Malaysia pon terpakse dipndahkan sejauh 1jam perjalanan dari tempat menginap gara2 hampir berpuluh ribu rakyat Indonesia berkumpul kat di padang. Tertanye sejauh mane petugas keamanan yang hampir 7ribu orang boleh memberi jaminan terhadap keselamatan pemain Malaysia malam ni, sedangkan perusuh jek dah berpuluh ribu.

Yang paling baru tentang laser, takut gak kalau Malaysia kena balas balik akibat tindakan penyokong Malaysia yang pancarkan laser kearah MARKUS sengal tuh walaupun aku yakin mesti Malaysia kena lebih hebat dari kelmarin.

Next, tergelak besar dengar berita semalam bile akhbar indon tulis kat akhbar
“ Dakwa Gawang Ditabur Serbuk, Markus gatal-gatal”. Hahaha.. hey, bukan ke 2nd half kite tukar gol. Malaysia takde pulak gatal2. hahaha. Tak professional la dorang ni. Bile dah kalah segala benda buruk keluar. But one thing yang aku sedar, indon mesti menang besar bile main tempat sendiri tapi kalah kat tempat orang. Bukan dorang ke yang main bomoh?

Lepas bomoh, dorang dakwa lagi pemain sayap kanan, S.Kunalan tu sebenarnya pemain import dan buat rusuhan kat stadium bung karno, Jakarta sampai sekarang stadium tuh kena baiki sekarang dan cakap K.Rajagopal à K.Rajagombal? sh*t giler lah kan. Macam2 cerita Indonesia ni.

So, sebagai peminat fanatik bola sepak Malaysia, aku akan bagi sokongan terbaik terutama pada hero, Safee Sali. Hee~
Jom reramai sokong Malaysia walaupon aku memang agak mustahil untuk terbang ke Indonesia.
Dan tentang ramalan sotong yang name GUNDEL tu berpihak kat Indonesia, aku tak percaya langsung. Dengan paul yang popular tu aku tak suke, apetah lagi sotong belaan indon tu.

p/s: go Malaysia go! Bagi 7-0!! Haha~



2 comments:

siti rahmah bahrom said...

hahahahaa yeyYHHH go malaysia!

maria_m0hamadiah said...

@ema: hahahahah yey!