Sunday, November 21, 2010

jom tengok benda free...

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

salam semua.. amboi.. bukan main yek kalau tengok benda free.. 
laju jek korang nih!!!
haaa.. meh kite tengok ape barang free yang ade kat blog aku.. haaa... meh3....


ape kah yang free tu..?

aku lah.. hahaha
bukan barang free ok.. tapi...
aku bebas!!


free means, no....



yeyeye... exam dah tamat.. maknenye hidup aku lepas ni, online, makn, tido,online,makan, tido..hahahhaha giler la kau mariatul..
 dah la study week badan macam kena pam dengan pam beskal..
 haish~ takde kesedaran sivik langsung..

oh ye..
bukan saje aku bebas atau free dari study jek tau.. 
cube tengok ape yang free lagi....

kan?? free lagi...


p/s: free barang lain kali kalau aku dah kaye giler erk?^_^


Wednesday, November 17, 2010

raye? hahaha...

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


salam sejahtera semua.. wah.. diawal pagi raye ni mud nak menghupdate belog datang secara tiba2 tanpa ada rase keraguan dan kesangsian yang nya..(ape kejadahnye merepek pepagi buta ni..)
btw, baru jek lepas study fizik modern.. alhamdulilah.. siap study.. esok timggal nak ulang2 jek.. aku ade lagi 3 paper.. khamis ni paper fizik moden.. oh ye...


SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA KEPADA SEMUA UMAT FOLLOWER YANG BERAGAMA ISLAM DAN MENYAMBUT NYA..


aku okey jek raye ni.. walaupun aku ade kat bilik, kat upm, tapi ianya still bagi aku makne..(ntahlah..)


yang tersurat:

  1. raye aidiladha tak meriah mane pon...
  2. setakat makan ketupat..bile2 pon boleh la...
  3. aidiladha kalau kat umah bukan p beraye pon.. baik kat upm.. ade kawan2...
  4. tak jeles la setakat jumpe family.. selalu jumpe ape..
  5. kat umah xde line tenet free..kat upm ade..
  6. aku tak heran
haa.. betulla ape yang aku cakap kan?















padahal..
yang tersirat:
  1. mak.. nak makan ketupat, kari ayam dan sambal goreng..;(
  2. kat bilik xde orang..semua keluar...sunyi..;(
  3. kafe semua tutup..kebulur..;(
  4. nak jumpe family..rindu giler..;(
  5. aku nak jugak balik walau raye haji tak meriah;(
  6. aku bosan study jek..;(
  7. aku nak keluar..;(
  8. aku lapar giler..;(
  9. aku nak pakai baju raye,,;(
  10. aku nak menangis..;(
okey.. thats double antara yang tersurat dan yang tersirat.
kejam.
majlis peperiksaan upm kejam.
sadis.
tak berhati perut.

p/s: yang tersurat, aku tipu.meleleh air liur aku bile akak aku listkan menu.


Tuesday, November 16, 2010

ade masalah ke?

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

nak tanya bloggers..
since tukar gambar profile kat fb, ramai yang tanya, 
awat aku punya muka lagu tuh..
korang tengok dan komen...
ade masalah ke dengan gambar aku sampai dorang tanya2...

statement terpampang kat wall

soalan dari bestfren...

ni jek aku sempat selamat kan...tapi yang lain banyak lagi..dorang sebenarnye chat ngan aku jek.. tak sanggup nak pos kat wall aku gamaknye...
then aku tanya...


terang2 die kate muke aku nightmare...




































muke camni jek pon...

hmm.. disaster erk?? ok....

p/s: takpe korang.. aku tahu dah....tapi i like it, tanak tukar...^_^

Monday, November 15, 2010

bobi or hobi~ jom tag!

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


salam semua..harini tetibe lak aku rase nak cerita dan story mory pasal hobby...haha..korang pon semua mestilah ade hobi ye tak...aku nak tag korang  dan cerita paling sikit 3 hobi mase kecik2.. tapi tak kisah lah korang nak ke tak.. blog aku bukan fofular pon...(pasrah...)


bagi aku, dalam hidup ni, hobi yang paling best adelah mase aku kecik2..dulu kecik2 mane tahu ape benda internet semua nak online, mane tahu ade benda2 blog bagai ni kan...
aku banyak hobi mase kecik...maklumlah..duduk kampung, mane ade hobi yang giler best macam kat bandar.. tapi aku bangga kat kampung.. kat kampunglah aku belajar semua tentang hidup.. bestnye main lumpur, main hujan, memancing.. kat bandar ade ke semua.. korang kecik2 keluar rumah mesti main kat taman permainan jelahkan... aku dulu kekecik xde taman2.. aku kekecik.... 

  1. main paya kat belakang rumah jiran aku. giler syok weh...korang penah memancing sune kayu, ikat tangsi dan cucuk cacing?? perh.. dulu kalau gali lubang cari cacing, lubang die aku gali tahap boleh la nak kuburkan mayat kucing. pastu dari pagi sampai petang xingat balik rumah.. padahal sampai petang xde dapat ikan pon...balik2 kena balun ngan bapak aku, main tak hingat dunia...esoknya aku jadi baik..satu hari aku duduk rumah walau hati aku meronta2...tapi lusa, pukul 7pagi aku dah pergi memancing...
  2. aktiviti paling best yang aku suke, main perang2 atas kapal angkasa...hahaha..mane nak dapat kapal? xde mainan weh..aku punye standard kapal perang atas pokok rambutan belakang rumah aku...(belakang rumah aku ade 4 pokok rambutan). so aku ngan kawan2 aku mesti amek sorang 1 pokok. style aku panjat pokok tu, cari port mane yang baik nak parking...pastu mulalah start perang.. dengan pakai mulut, aku terjerit2 bunyi perang.. (pom pom pom!..weeeennnggg....(style corner mase ni)...bom!) camtulah lebih kurang...mak bapak aku dah tahu dah mane nak cari aku suh balik makan.. makan nampak pokok tu bergoyang bagai nak tumbang, aku kat situlah...
  3. next, korang tahukan kek batik?? haa.. ni hobi aku gak.. aku dulu ade geng 4orang..masuk aku sekali..kalau tengah lepak2 bawah pokok ke, hape ke..tetiba nak makan kek batik, kiteorang mesti amek pen dan kertas.. buat ape?? senaraikan barang nak beli, bagi2kan sape kena beli ape, balik umah dan beli.. mase nikan susah nak dapat duit..sorang bagi rm2 pon dan boleh kaye giler.. pastu startlah aktiviti memasak.. masak kat mane?? hahaha tak main lah masak dalam rumah. membe aku sponsor periuk mak die..(sure amek tak bagitahu mak)..kalau tak jahaman membe aku kena balun dengan mak die.. kiteorang masak kat tanah(luar). kumpul kayu-kayan bagai..hidupkan api, dan masak! giler puas la kan kalau da siap..makan dengan habuk2 kayu dan daun kering.sedap!
muke darjah 3.. ni jek ade...

ni baru separuh aku cerita..banyak sebenarnye..tapi aku takut korang tak mampu nak bace..;)..so, aku dah nak start tag ni.. jom! kalau korang kena tag, plis tag 5orang member lain..takde syarat, cume korang kena letak gambar mase kekcik dan inform yang korang dah jawab tag..^_^


p/s: hobi bobi dan lucky~




Saturday, November 13, 2010

kerana die seorang ibu, aku mampu...

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

salam...siapakah permata tuh?
sudah tentu mak aku..yea..dielah permata yang paling bernilai untuk aku..dan aku yakin..sangat yakin korang pon same kan..

biaselah..study week nilah time yang aku rase sangat2 tertekan..coz mase nilah semua nota nak cari..tutorial semua baru nak buat..sebab sebelum ni keje meniru jek time buat tutorial..padan muka aku..rasekan...tertekan memanjang sampai satu tahap yang aku rase down yang teramat..

mase study week, semua mood ade.. semua mood bercampur..
salah satunye tengok lah katil aku time study..


segalanye berubah...
  1. dulu katil aku bercadar, tapi study week? sorrylah..aku takkan kotorkan tempat tidur aku dengan cadar yang comot..aku lebih rela tidur tak bercadar dari bekerja keras nak menyental nanti akibat study kat atas katil...
  2. nampak bantal yang besar gajah tu?? baru jek sem ni aku pakai..awal2 dulu best giler...tahap baring memang tak bangun, sandar tak rase pape dah kat belakang tu, tapi study week?? abes..dah lembik giler..tahap aku dirikan, die tombang sendiri..
  3. sebelum study week, katil aku ni bersih..nak ade pape atas tuh pon aku rase rimas...study week? sorrylah.. ni tahap kalau tikus datang menyinggah sebentar pon dah boleh sesat atas katil aku ni...
tengoklah..dasat betul penangan study week ni..berbalik pada kisah mak aku, malam tadi aku study kimia..peringkat pertama study..cool...tenang sangat.. boleh lagi duduk kat meja...

peringkat kedua, dah landing baek punya kat atas katil tu..study...

peringkat ketiga, dah mula resah.. makin banyak study makin banyak tak tahu... ah sudah.. jiwa dah kacau.. dah tak tenang.. jam dah 1suku pagi.. mate nak tidur..esok ade exam 8.30....

aku mesej mak...
"salam..mak, nak tido..tapi tak boleh, risau sangat esok exam.."
no reply.
aku pahamlah.. dah pukul bape aku masejkan.. memanglah mak aku tak reply..aku bajet2 die dah tido...
ish..jiwa kacau ni.. nak tido tapi takut sangat nak exam... study pon jiwa dah kacau...

tenet! bunyi mesej kat tepon...
"salam..mak dah buat solat hajat dengan doa tadi. baru je lepas.baca selawat banyak2 dan doa penerang hati jangan lupa. tidolah, esok nak periksa. mak doakan semoga boleh buat, insyaallah.."

dup! macam nak terduduk aku.. menangis terus on the spot...
mak aku DOAKAN AKU, BANGUN SOLAT HAJAT TENGAH MALAM.... DEMI AKU!
sumpah aku terharu.. rase sangat bertuah ade mak macam tuh..terus aku telepon mak...

"mak, kenapa tak tido lagi..."
"mak bangun tadi, teringat kau nak periksa esok pagi, mak bangun solat hajat jap..."
"mak..." (mase ni air mate memang dah menitik macam hape la kan...)
"terima kasih..."..
"same-same..."..
yer, ade getar di hujung suranya.. aku tahu.. aku sangat tahu yang die nak sangat aku tenang menghadapi situasi ni...
"pergi tido ye.."
"hem...yea mak...esok pagi2 orang telepon mak..kirim salam kat abah.."

lepas tu aku tak tido la.. memang menangis...
macam tulah kasih seorang mak...aku? solat hajat untuk aku sendiri pon macam berat nak buat.. 2,3 kali jek... maka aku yang tak jawab exam pon boleh bangun TENGAH MALAM solat untuk aku...
i'm proud of her.. 
i love you mom...
dan aku tidur dengan tenang...
terima kasih mak...

i love you very much mak!


p/s: sampai sekarang bila aku bace mesej dia, aku menangis...;(




Thursday, November 11, 2010

berakhirnya penderitaan...

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.




salam...
perasan tak ape yang berubah kat atas tu...tak?? cube tengok bebetul tagline aku tuh....ok, dah nampak kan??? kenapa entry sebelum ni aku letak
"story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.", tapi hari ni 
"story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak"??


oh ye.. baru perasan yang aku sebebnarnye tak bijak untuk hari ini...diulangi yea.. hari ini sahaja...
aku sebenarnya baru balik jawab exam elektromagnet...hem.. ala subjek yang aku tahap muntah hijau study tuh...
macam mana exam? nampakkan kenapa aku letak tag tuh dah tak bijak..sebab benda ni la...adoyai..kecik hati dan limpa aku ngan abang mod (name manje lecturer aku)..
ade ke soalan die bagi semua soalan yang masuk kat tutorial??? penat jek aku study buku teks yang besar gajah serta tebal harimau tu..lain kali bagitahu la masuk tutor jek.. takdelah aku rase bebal sangat tadi...






tapi takpelah.. nasib baik aku sempat ulang tutor tu 2,3 kali.. sempat la jugak ingat yang mane satu...
dengan keadaan dewan yang sangat sejuk mencecah 20 darjah celcius bawah paras beku (anggaran aku yang azab tahan sejuk)..dengan sweater, kasut fully tutup serta berstokin, aku hanya mampu melihat jek kertas soalan aku sambil tangan tu ade kat dalam sweater.. kalau keluarkan tangan, aku macam orang parkinson...


pelik...kenapa orang yang control dewan tu tak perasan yang semua student menggigil sejuk?? atau... itu yang paling tinggi suhu yang die boleh bagi?? atau kulit die tak rase sejuk...
ni semua sempat gaklah aku pikir tadi.. hahaha sengal betul aku erk...


well, dah abes paper pertama.. ade lagi 4...fizik moden, kimia tak organik, bahasa inggeris dan elektronik analog....hopefully okay.. 






pada yang bw kat blog aku semalam.. i'm so sorry.. sekarang aku nak p jenjalan jap..nak lari or joging malas plak rasenya sejuk2 ni.. kat mane?? kat blog korang jeklah.. hahaha.. jom!


p/s:senang sangat soalan sampai tak tahu nak jawab yang mane satu.







Wednesday, November 10, 2010

kenapa kau...??

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


salam...
sedang tiada mood..
mahu menagis..
mahu merajuk...
kenapa elektromagnet sangat susah...
sape cipta...
sape yang kaji..
kenapa aku jadi mangsa...
kenapa aku yang kena tanggung hasil kajian kau.,..
kenapa aku kena belajar...
kenapa aku wajib ambil..
kenapa...;(


p/s: sakit dengan ElektroMagnet. dem.



Tuesday, November 9, 2010

wajah baru..lebih matang.

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

salam...korang nak cari sape? haaa...sape??? mariatul? nak pergi mane plak tuh.. betulla ni blog die.. betull tak tipu....dah berwajah barulah.. hehehe..dah tukar.. ade yang marah2 aku kenapa tukar.. die kata dah comel tukar plak!!
ala..bukan pe.. aku rase dah bosanla dengan wajah lame... edit sane, edit sini.. terhasil la yang ni..
simple.. tapi aku tak bape puas hati.. takpelah...nanti aku tukar lah.. aku kan....

jelas kan?

aku memang suke tukar benda2 template...

sebenarnye aku saje2 gatal nak bagitahu aku sudah sihat sepenuhnye! 
Alhamdulillah..sihat sebelum exam...
kenapa?
La...kan dah kate aku demam... nak bukti? amek...

dah macam penyamun...

ubat die..

sebenarnye aku nak pergi pusat kesihatan pagi tu coz masalah dalaman aku.. tetiba pagi nak pergi p.k tu aku batuk dan agak nak demam2...
padahal pergi p.k elok jek.. balik terus aku rase tak boleh nak bangun...
sampai rumet aku pon tolong demahkan dahi aku..
after that barulah aku rase o.k sikit...sebab aku bimbang, esoknye nak balik,, takut tak sampai rumah aku, ke hospital lak nanti...

dan sekarang aku kembali bertenaga setelah melantak dengan lahapnye kat rumah.. hahaha.. makan je keje aku..kalau ayah aku cakap.
 "hujan ribut pon dah berhenti, kau makan tak siap"...

aku mesti jawab..
"ala bah, nanti kat sane semua nak makan kena beli.."
mase nilah mak aku back up terbaik.. coz mak aku ingat aku tak cukup duit sebab kurus..(kate die...)
hmm..balik sini, nak kena bertarung pulak dengan final exam..wish me the best.. i try do do the best that i never ever given for the last2 semester..=)

p/s: cintekan bahasa melayu klasik dan bahasa melayu moden.. i heart BAHASA MELAYu..(tiada kena mengena..)



next award...

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

selamat malam.. ektueli aku ni nak update blog.. nak cerita kemane menghilang sampai kura2 pon boleh beranak kat blog aku ni... hehehe (beranak ke?..lantaklah...)
tetibe ade sorang budak comey suh aku p blog die amek award lorh.. hahaha.. amekla.. orang memberi kite merasa.. orang berbudi kite berbahasa... sah sengal tetibe jadi makhluk yang superior berbahasa dan berbahasi.. 
okeyh.. jom kite amek award aku..


pergh.. giler gedik aku bagi saiz besar2...ala..
bukan selalu pon nak dapat award.. berangan nak dapat award best actress festival filem malaysia tak dapat kan.. award ni pon ok la jugak.. 
dengan itu, ade la jugak sedikit ucapan pemenang disini..

"terima kasih kepada misapple kerana sudi memberikan anugerah ini kepada saye.. saye berasa sangat terharu..oleh itu, saye...saye....saye...isk3..."
(maaf, terlalu terharu dan sedih, maka aku kena turun pentas sekarang...)
ceh...poyo lah...

dah ade award, kenala ade tag2 jugak.. soklan2...haish.. soklan pekse tanak plak aku jawab erk...

1. Write 5 interesting facts about the person who gave u this award
talkative
shophaholic
tidur amat diutamakan
minat futsal
gila merah
mcflurry oreo harus bila p mcd
(haaa..ni beliau yang ngaku tau...=)

2. Write down 10 intresting facts about yourself and your hobby
suke coklat
suke kejutan
suke makan
suke perasan cantik..(memang..)
suke study..(tipu..)
suke main laptop (sebab abang bagi..)
suke hadiah..(sile beri)
suke pakai stokin siang hari (sejukkkkk..)
suke disayangi
suke suki...

3. 10 deserving recipient and describe them
semua makhluk yang suke kat blog aku

4. link the of the person who gives this award to u

5. spread the award to 15 bloggers who u like & u think their blog r awesome

semua..


p/s: aku terpakse pendekkan.. mengantok ah... lain kali la cerita kenapa tak update blog...


Thursday, November 4, 2010

senarai makanan yang jelas halal

story-mory by mariatul yang bijak dan kepoh

sebenarnye aku nak miintak maaf terdelete pos yang lepas pasal info makanan yang tak halal..takpe.. aku buat balik ea...

Senarai Barang Yang Mengandungi Lemak Babi :
1. Minyak Masak Lam Soon (Cap Helang & Buruh )
2.. Ubat Pearl Cream Arche (Thai)
3. Ajinomoto (Thai)
4. Ais Krim Harga Rm1.00 Ke Atas
5. Semua Tauhu Buatan Orang Cina
6.. Sabun Lux & Lotion Badan Buatan Malaysia, USA , & Thai
7. Sabun Fab Berbuku
8. Lobak Jeruk
9. Mee & Kueteow Basah (Buatan Cina)
10. Krim Muka Hazeline Snow

Senarai Barang Yg Mengandungi Kulit Babi, Uri & Binatang Yang Tidak Halal:
1. Semua Jenis Serbuk Mee Segera Terutama Maggi
2. Pucuk, Kulit Popia, Fish Cake & Bebola Ikan Buatan Orang Cina
3. Daging Burger Import
4. Sardin, Kari Ayam Dlm Tin & Yong Taufu Buatan Orang Cina
5. Kasut Bola Jenis 'Gold Cup'
6. Berus Gigi Jenis 'Reach'
7. Mee Kering (Sanggol)
8. Semua Sabun Mandi Yang Diimport
9. Ajinomoto Kecuali Keluaran Kilang Lot 5710 Jalan Kuchai Lama Kl
10. Semua Jenis Shampoo Kecuali Keluaran Orang Islam
11. Have Pearl Cream
12. Ramuan Kentucky Fried Chicken & Mc Donald (yang ni kurang sure coz baru2 ni dapat info yang dorang dah dapat sijil halal...)
13. Ubat Kurap Buatan Org Cina
14. Beehon Segera Siam
15.Mee Rebus Tulang & Kiub Perasa Ayam
16. Sabun Mandi Yang Berminyak

Senarai Barang Yang Mengandungi Gelatin Lemak Babi Dan Binatang Tidak Halal:
1. Bosset Wine Gum
2. Dairy Milk Coklat
3. Coklat Cadbury/ Chewing Gum
4. Sugus Strawberry
5. Passer Doily Mixture
6. Trebo Mint Chewing Gum/ Peppermint
7. Scothes Vikmin
8. Share Extra Atrenght
9. Black Current Jelly
10. Royal Gulaman & Decart Oranges
11.. Valvis Gelatin
12. Sarung Kapsul Ubat
13. Ais Krim Dalam Bekas Plastik
14. Gula-Gula Fruities
15. Cake Mets Vilber Punch
16.. Coklat Cake
17. Tepung Kastard Lady's Choice
18. Semua Jenis Jelly
19. Semua Jenis Gincu Bibir
20. Keseluruhan Jenis Sheisedo
21. Lady's Choice Jelly
Senarai Barang Yang Mengandungi Alkohol Unsur-Unsurnya
1. Barangan Avon Keseluruhannya

2. Pewangi Ketiak Terutama Jenama Vitalis & Concord
3. Minyak Rambut  Brylcream (Hijau)
4. Racun Serangga Jenis Spray Seperti Sheltox, Baygon & Mortin
5. Seluruh Ubat Batuk Jenis Sirap
6. Keseluruhan Ball Pen Dakwat Kering
7. Tonik Bayi Grape Water, Tonik Waterberry Compound

Kami Dalam Keresahan Memohon Ampun Dan Maaf Terlewat Memberitahu Perkara Di Atas. Pastikan Pakaian Anda Tidak Terkena Bahan-Bahan Diatas Terutama Pakaian Sembahyang.  Tolong Cetak Dan Edarkan Risalah Ini Kpd Semua Saudara Islam Kita.

Confirm - Pringles Potato Chips - Tidak Halal !!
sumber: halalguide

p/s:  aku sekadar menyebarkan.. forwardkan mane yang mampu...

korang bijak, korang fikir...

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


harini aku nak tunjuk sesuatu kat korang.. jom check it!


korang rase ni ape benda???
jom aku zoom kan sikit...

haa...dah boleh kenal pasti??
meh sini sikit.. aku bawak p side lain...

haaa.. jelas tak?
or nak aku fokuskan?

ok dah nampak...

ni adelah sisa buangan daging burger yang dah rosak... mase buang ni baru detect yang daging burger yang dikeluarkan BURGER KING adelah daging BABI...
haaa.. ni lah burger yang korang dok bangga2 kalau dapat makan...yang arituh ade offer RM1 sampai korang rase rugi tak makan.. dan korang rase menyesal tak dapat beli dan berebut bak dapat burger RM1 ni...
korang bijak?
nampak lambang dah boleh fikir..
korang lagi bijak?
korang tahu ape step yang seterusnya kalau korang peminat tegar..
just sharing

p/s: aku tak pernah beli benda ni.. tak terasa nak makan.. tapi aku pernah TERmakan coz rumet aku belikan...




Wednesday, November 3, 2010

rase nak marah pulak.. kenapa?

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.


selamat pagi dunia.. hahaha awal pagi.. masih tak boleh tido coz bantai nescafe tadi.. dalah mase makan malam minum teh ka..(giler kau mariatul, semua berkafein tau!)
oh yea, sebut pasal makan tadi.. nak marah plak rase..
eh, makan pon boleh nak marah ke? kenapa ea..


meh rapat2 aku nak cerita.. aku ni kalau orang nak buat baik, aku setuju.. sokong.. sangat setuju.. tapi biarlah bertempat.. 
ha...rapat lagi.. nak start cerita ni.


mud aku memula memang happy, memula memang best.. yelah.. ade orang belanje makan..(die sangat ikhlas).. lepas tuh lepak jap.. berbual2.. oh ye, kami berempat.. 2 lelaki, 2 perempuan..
lame jugak la lepas kat kafe.. beselah, jarang jumpe, jarang makan kat kafe, selalu bungkus jek kan...
dalan 9.30 malam (dari pukul 8suku) aku pon mendecidekan diri untuk blah.. 
tetibe ade satu KELOMPOK pompuan datang bagi risalah...
semua dapat, dapat pasal "ZINA" pasal "BATASAN LELAKI DAN PEREMPUAN", pasal "BERCINTA DALAM ISLAM"..
aku memula macam takde perasaan sangat.. yelah.. aku tak buat salah pon..


tetiba aku rase muka aku panas jek.. kenapa?
aku baru perasan yang hanya meja kiteorang jek yang dapat..
apa makne?
for sure dieorang ingat aku kapel dengan boy yang kat situ..
okeyh, aku marah.. marah coz aku fikir semula..kalau betul dieorang nak berdakwah ke, hape ke, kenapa perlu certain meja yang dapat? maksud aku meja yang ade lelaki pompuan jek...
kalau betul nak buat baik, benda tu kan pengetahuan umum..kenapa nak bagi certain meja jek?


oh ye.. tahu ape perasaan aku? 1)malu la kan.. kalau korang tak malu ke? 2)bengang coz aku dengan dak tu takde pape..just makan...3)rase maruah aku bedebuk!!!! eh, satu kafe tuh tengok tau.. dah lah datang ramai2, lepas tuh buat macam aku buat zina kat situ...


aku rase marah la jugak.. last2 aku blah.. risalah tadi? aku bagi membe aku yang tengah makan kat situ, terus aku blah...memang lah tanggungjawab yang baik.. tapi korang dah buat orang rase malu..korang rase ape hukum berdakwah tapi at the same time kau buat orang malu?
dah bagi risalah, terus blah...uih....terbakar jap aku..


p/s: tak salah kalau kalau bagi semua orang kertas tuh...oh yea, aku ade gak belajar adab berdakwah kat sekolah..i'm not too jahil la even aku ni tak bertudung labuh.. cerita lain kat sini...