Monday, October 18, 2010

no title entry

cccciiiibbiiittttt....(aluan)
memandangkan minggu ni aku agak sibuk dengan beberapa kerja, so aku akan mengambil langkah untuk menupdate blog sekarang.. so, before that aku nak list la jugak pape kerja aku untuk kaki penyibuk yang nak tahu dan jugak peringatan untuk aku yang sibuk ni sekali... hahahaha

  • isnin-pergi majlis perasmian TAMIL RESEARCH FUND
  • isnin-latihan kompang
  • selasa-preparation on presentation lagu tamil...lagu ni..
  • selasa-pergi bilik lecturer untuk amek tajuk presentation kimia
  • rabu-latihan kompang
  • khamis-latian kompang
  • jumaat-persembahan kompang
  • sabtu dan ahad- karnival kokorikulum.
ok nice! sangat full dan i dislike it!


ok, tukar citer jap.. tadi ade insiden yang aku tak tahu nak salahkan sape..(tolong bagi pendapat..)
insiden begini...

4.00petang
waktu pelajar habis kelas dan nak masuk kelas...
sumpah lah aku tak pernah tengok manusia yang ramai cenggitu sepanjang aku tunggu bas.. hahaha
then bila ada satu bas ni.. aku dah bangun..ambik port baik punye..(semestinye aku dah agak kat mane pakcik tuh nak berenti...)

ceit! pakcik tuh parking jauh nuuuuuunn ha... aku pon dengan pantas dan tangkas selit2!(tak sanggup tak naik..aku nak balik!)

aku last yang masuk.. pakcik tuh dah jerit2..lepas pompuan yang baju coklat tuh, stop.. jangan naik lagi!

mane pompuan baju coklat??
toleh2, tengok....
lahhhh, aku ke.. hahahaha yes! thanks pakcik.. lap u..
bas pon bergerak..ngenggggg

bajet tol pakcik nih comel cam kucing...

tetiba.. arghhhh!! ade suara pompuan jerit2 kat pintu belakang..
pakcik tuh berenti..turun..
"turun!"
no reaction...
"pakcik cakap turun! nanti kalau kamu jatuh, pakcik yang kena!!"
aku rase tu pelajar cina...aku sekadar membatukan diri dan memerhatikan..
pelajar tu pon turun...

ok.. stop! that's the situation.. salah siapakah situasi ni berlaku?
bagi aku..

pelajar- consider la.. kalau bas dah penuh, tak payah la cmasuk gak... kang terhimpit ke, tersepit ke.. susah plah...

pemandu bas- kalau bas jalan ikut jadual.. takkan berlaku pelajar ramai sangat tunggu bas...

p/s: kesian student tuh.. mesti dah suke sangat dapat naik bas.. tetiba kena turun.. isk3...


8 comments:

fadhli said...

hoho, mungkin itu waktu semua student habis kelas rasanya. :)

tiada siapa yg salah dan masing2 ambil tindakan play safe

maria_m0hamadiah said...

haha.. tapi mereka kena alert.. kalau student ramai, banyakkan bas.,.=)

~SukEMakAn~ said...

ciannye dekat budak yg kene turun tu
mesti die malu
alaaa bas pon same jugak salah
saye penah 3 kali tahan bas
3 3 kali x brenti
mmg macam sial!
T_______T

maria_m0hamadiah said...

suke makan..tulah driver ni kadang tak consider kat kite.. mentang2 die bawak bas...

Cik Jari said...

setuju sebab ke-dua,kalau bas jalan ikut jadual,mestilah tak adi kes rebut2 bas....

hehe,dulu masa 1st year salu lah keja2 bas nih. lari2 anak aven pakai baju kurung..hehe.....kalau dpt naik bas pon dh bersyukur sgt..kalau dpt duduk dlm bas,lagilah bersyukur.

maria_m0hamadiah said...

cik jari: tahu pon.. kalau bas tak berenti, kite semua rase nak maki jek..=p

cikani said...

windu plak tyme blaja dulu2 nek bas...
skrg up sket, nk blik kg nek flight hehe
dulu penah ramai sgt org tgu bus, lecturer yg baik hati tumpangkan cikani balik ke kampus utama hehe

maria_m0hamadiah said...

cik ani: hehe.. lecturer tak penah tumpangkan saye.. tapi fasi kompang selalu anta saye balik..=)