Tuesday, October 5, 2010

bile aku bengang!

salam.. harini bukan bengan sangat pasal life aku.. but, aku bengang sikit lah dengan kejadian yang aku rase dah cukup lame.. adelah dalam 2bulan..


sebelum tu, suke untuk aku beritahu yang aku memerlukan merit untuk stay kat kolej dalam UPM nih...hmmm kalau merit tak cukup, thats mean, aku terpakse stay kat luar yang aku tak tahu macam mane nak bahagikan kos terhadap hidup...


lebih kurang bulan 8 yang lalu, ade satu event yang di namakan GABEM..(Gagasan Bumiputera Ekonomi Melayu) kalau tak salah la.. ikutkan hati malas nak pergi coz pagi tuh aku macam nak giler join aktiviti kolej yang membuatkan aku dapat merit..penat GILER.. then, ade satu pengumuman yang mengatakan bahawa, program GABEM akan memberi ganjaran merit dari pihak universiti.. ok, UNIVERSITI!!.. thats mean, merit nilai nye yang sangat besar.. so, aku pon mengmbil keputusan untuk join...


sekarang...


sampai sekarang aku tak nampak langsung MERIT dan SIJIL yang di janjikan.. 
mase nak pergi, siap mintak name, matrok nombor semua gila bagai...tapi xde pape berita...ok, aku tunggu jek.. ingatkan lambat siap.. yelah, kan peringkat universiti, ramai student dan banyak prosedur untuk uruskan merit...
one day,. aku diberitahu kawan aku yang jugak bebudak atasan dalam majlis tertinggi kolej bahawasanya
MERIT TERSEBUT ADELAH TIPU SEMATA2...COZ DIEORANG NAK KENA HANTAR JUGAK PESERTA DARI KOLEJ...sekurang2 nye 100 orang


HEI! i'm not that too stupid la kan... member2 aku pakat nak tanye kat FB...dengan menggunakan akaun aku, nilah ape aku tanye.. that sound melampau.. but, aku nak jugak tanye!


klik untuk besarkan....




sebenarnye aku tak suke sangat dengan penjelasan tuh... macam tak konkrit..(ceh.. ayat poyo giler...)
yela.. patutnye bagitahu awal2... ni buat kiteorang tertanye2... semester ni dah nak tutup dan pengiraan merit akan dilakukan.. so, prihatin...

p/s: nampak macam aku giler merit.. tapi tolong consider ok...




3 comments:

apik pehe said...

xper2..apik paham semua tu

fadhli said...

dah byk bnda b'laku. kesian yg join event2 mcm ni. :mj

maria_m0hamadiah said...

apik: thanks coz paham.. btw, terasa drpermainkan...
fadli: tu la.. patutnye dieorang tak boleh main2 benda macam ni...