Thursday, September 30, 2010

gelagat pelajar..aku la tuh...

da pagi.. baru jek study menengok elektronik analog.. jumaat ni masih ade test.. ops,! esok jugak masih ade english test.. something that make me happy is i'll never see english subjcect next sem okay!! hahaha... tadi ade exam kimia.. macam jahanam jek.. tapi redha.. salah diri sendiri.. taklah bodoh sangat  dan taklah konfiden sangat.. bak kate orang, chill sudah..
(ayat pengsedap penyedap hati ok..) mase tengah exam sempat gak aku perhati gelagat orang.. macam2 gaye..


ade yang confident giler.. tak toleh dah kiri kanan.. tunduk manjang.. aku yang tengok pon sakit leher.. hahaha


weheartit
-
-
-
ade plak yang gune teknik "kerjasama membawa keberkatan dan kesenangan...' camane? cam ni haaaa....
-
-
-

weheartit
-
-
-
pastu ade gak " aku study, aku punyelah...!!! pesal ko sesebok ha?"
-
-
-

weheartit
-
-
-
next, teknik usaha luar biasa.. asal dapat markah bergaya...
-
-
-
weheartit
-
-
-
macam aku, aku ade teknik sendiri...lalala~
teknik aku adelah... hari sebelum pekse...
-
-
-

weheartit
-
-
-
haaa...studyla tunggang terbalik.. takde sape kisah...
-
-
-
lepastuh kalau agak2 dah tak boleh jawab.. conteng time....
-
-
-

p/s; carilah kab ba rha, kab alif tha nunnnnnn....








Wednesday, September 29, 2010

sakit-sakit dahulu..

place: room sweet room
date; today
time; 4.44 p.m


update lagi.. haish.. sah ko dah giler blogging mariatul...pernah dengar pepatah bersakit-sakit dahulu, bersenang2 kemudian? 
haa.. aku dah dapat yang real sakit!!
sakit nak exam + nak demam..=(.. sekarang cuaca tak menentu.. asal petang nak hujan.. maka, ni la 
hasilnye...


weheartit




how can i take for my test this time..:(..
bila tengok balik stok pil aku, berkira2, banyak kali gak aku sakit sem ni.. hmmm..sabar..walaupun sakit tak teruk tapi aku nak test la.. penting ni!! pls cepat baik sebelum jam 8 malam ni...


weheartit


p/s; nak tunda demam...


entry before masuk kelambu..

entry tak boleh blah! tido dalam kelambu? bile plak bilik aku nak pasang kelambu.. kalau pasang, bertambah2 sempit lah gamaknye.. hahaha ok, ni sebelum tido.. saye rindukan die.. die la... die!!
sangat rindu.. bile die dah masuk keje semula, saye akan sunyi.. sunyi sangat.. cepat lah datang wahai sabtu dan ahad.. saye nak die.. i need him to calm me..



ok, dah boleh tido!! hahaha

p/s: sayang rindu kat b...


apabila seorang yang bergelar pelajar tension..

hai pembaca tersayang.. waahhh harini update lagi blog bile aku tensi.. hahaha.. camane ni? tangan ni asyik nak menari dan menaip kat laptop yang comel ni.. heee~ ok, ape yang berlaku? ape benda yang ade kat tempat yang bergelar seorang student yang hebat hampeh...
-
-
-



see? bersepah nye.. kalau gajah menyorok pon aku tak tahu...
-
-
-
-

agak hilang pertimbangan coz buat benda ni mase tensi..
-
-
-
-
ni jadual semester a.k.a susunan minggua pelajar.. yang macam ade kaler2 tuh maknenye ade hari penting berlaku.. contoh??
-
-
-
-

haa... ni aku ade test...banyak kan??
-
-
-
-
weheartit
-
-
-
actually, aku pon tak paham kenapa benda ni berlaku pade aku.. nak kate tensi sangat study, takde la sangat.. tapi yang sebenarnye, ini semua ade lah hanya untuk menghiburkan diri yang lara akibat suka dukanye terhadap test..

p/s: ape ade atas meja korang?






Sunday, September 26, 2010

aahhhhh, tak suke!!

aku tak tahu lah ape yang berlaku.. yang penting pas aku rase malas nak bukak buku lagi.. on laptop..online.. just keep this quotation in myself...
"quality not quantity..." malas study banyak sangat kalau mase yang aku habiskan tak same dengan ape yang aku dapat.. hahaha... eh guys, nah nak tunjuk buah hati bewajah baru...


akibat bosan dengan wajah lame.. inilah hasilnye..suke giler coz sayang yang beli...^_^

tengah2 blogwalking, tetibe aku pengumuman,,
biiippp...bbiiipppp....
"perhatian, nak buat fogging ni oi..."
(ginilah kot? mane aku tahu, tak clear...) hahaha
haish.. malas la nak turun....
tapi alang2 nak p kafe...

benda yang wajib ade mase fogging...

antara view yang aku snap.. hahaha..gilo~

ni mase aku dah naik atas...

aku tertanya2 dan agak berang dengan perlakuan mereka walaupon mereka melakukan perkara yang benor...sesak la weh.. buat terus banyak sekali.. ish.. sampai saat ini a.k.a hampir setengah jam yang lalu, bau petrol diesel masih ade dalam bilik aku...

p/s: aku tak suka asap fogging yang buat semak jek kat blok...





Saturday, September 25, 2010

kolej 12 dari langit.

mengatok! penat dah melayan abang mod a.k.a pensyarah elektromagnet...eh, bukan layan dia.. layan buku subjek die ajar jek...malam-malam ni memang takde kerja.. bukak internet..layan google map.. haish.. ape benda aku buat nih?  aku cume ikut gerak jari jemari aku nih.. eh, nampak serdang lak.. pe lagi.. search la universiti tersayang.. UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA.. hum.. pastu nak buat pe? tengok buku magnet semula.. ahhh..malas la.. nak bukak kimia plak.. tapi tangan ni terus gak cilok2 map.. finally aku terfikir nak search mane aku skang ade erk? hahaha buang mase...




ha.. nampak lah beberapa buah blog yang di labelkan sebagai KOLEJ 12.. banyak sangat la..aku pon tak comfirm aku dok blok mane.. bhahaha.. ni kalau pengetua tahu, mau aku tak duduk kolej lagi sem depan nih.. hak3...


weheartit


p/s: kimia pulak..=)


Wednesday, September 22, 2010

sampai hati kau...

 
tak tahu kenapa harini mud aku terus hilang.. terus!! akibat dari berita yang amat menduka citakan aku...
SEMESTER INI TIDAK AKAN ADA SOALAN SEMUA OBJEKTIF...
BERMAKNA, AKAN ADA SOALAN ESSAY..
SEMUA CHAPTER TERLIBAT..


paham tak ape aku rase... entahlah..takut mengecewakan mak bapak aku..aku pon ade target aku..walau tak tinggi mane, i wish i could.. tapi semua ni buat aku rase takut sangat...


weheartit

aku rase soalan2 sangat susah dan akan buat aku menangis kelak..


weheartit




aku berharap aku boleh buat yang terbaik nanti.. 
nak belajar betul3..coz mak ayah aku tak tinggalkan harta untuk aku.. cume nilah yang paling bernilai.. thats why aku sangat rase takut.. takut hilang semua harta yang mak ayah aku tinggalkan untuk aku..
ok, relief sikit...nak rehat.. nak tenang.. nak buat yang terbaik...


weheartit






weheartit




weheartit




weheartit



p/s: wish me can be strong and success..


Sunday, September 19, 2010

jenjalan buang mase

well, dari ari jumaat aku kat kolej yang tak berapa nak indah nie..(indah la jugak..)
so, supaya aku tak mati kebosanan, aku mengambil kesempatan ke Klang, umah kawan aku, EN HAFIZ yang super duper best.. yang paling best adelah SPAGETTI BOLOGNESE dirumah beliau.. makan 2 pinggan! who cares, lagipon hafiz yang suh makan lagi coz dari dalam kete aku sebut LAPAR,LAPAR, LAPAR... hahaha.. yang teramat best lagi dapt DUIT RAYE! sumpah malu kowt, aku dah besar la.. thanks to AUNTIE,.=)



sekadar hiasan kerana tak sempat nak klik mase makan..=)





zalikha farhah ismail..





mohamad hafiz bin hazman


gambar tersebut adalah di hadapan rumah hafiz...sangat menarik..
i wish i can get it one..=) jiran ngan hafiz la..




then, kiteorang p AEON JUSCO yang hanye 5-10 minit jek dari umah die..then, klik3...bergambar la puas2.. ade sorang lagi pian baru sampai kerana beliau pada mulanya taknak.. tapi sebab kekasih gelap dia...HAFIZ kol merayu2, pian pon setuju.. malas taip..nah...



try jek.. tak beli pon...^_^



sape lagi cantik? akula.. die takde muka...=)



ambik kesempatan ke atas ikha..^_^










pastu tengok wayang citer RESIDENTS EVIL 3D..haha.. first time tengok 3D sangat teruja.. hak3... saje jerit2 dengan ikha supaya nampak la yang aku mengikuti citer tersebut dengan fahamnya.. hak3...

p/s: teringat lagi spagetti.. hafiz, nak lagi pls...^_^


Wednesday, September 15, 2010

Finally dapat gak update blog gua nih.. lame betol tak bukak.. tak de kesempatan gua nak update..yela.. asik berebut ngan adik beradik gua..haish..pehal lak aku gune gua ni.. memang nak kena penampor..hahaha..
Abang aku-online nak main fantasy premier football.
Adik aku-u-tube..
Akak aku- facebook..
Dah tu celah mane aku nak online? So, dikesempatan nil ah… mase adik2 tido..abang aku dah balik keje..=)ops.. sebelum tuh aku nak ucap selamat hari raye maaf zahir dan batin (adeke batin?)..
Tahun nie agak meriah..walaupun aku stress baju ungu aku jahanam.. tapi Alhamdulillah, kalau aku tak expect meriah mesti akan jadi meriah..so, kite kena la fikir tak meriah..hahaha
Pagi raye, aku dah bangun pepagi dan kemudiannye p mengemas rumah..pehtu aku p menolong mak aku balas juadah jenjiran aku..banyak weh… penat ahh…lepas mandi, aku p kubur..ziarah kubur arwah nenek aku..kiteorang bace yasin, bersih2kan kubur.. mase nak balik..banyak gak aku aku singgah kubur2..sedekah alfatihah dan doakan agar roh mereka tenteram disana..
Ade 1 kubur yang buat aku mengalirkan air mate.. kubur toksu@jiran yang paling baik ngan family aku..kuburnye takde yang ziarah.. tak de anak2 ..yang ade anak angkatnye yang dah ikut suaminye berpindah ditambah bekas isterinye plak beraye kat singapura. Ini semua buat aku terfikir..kalau satu hari nanti aku macam ni? Xde yang ziarah, yang nak bersihkan kubur aku..mesti sedih aku kat sane..=( mak aku pesan, jangan sekali2 buat macam ni kat mak.. lagi la sebak..

Bile balik, kiteorang amik gambar.. aktiviti wajib..
Klik klik klik…=))



ngan semua kecuali kakak aku yang ade kat umah mak mertua die...



candid yang hahahaha


adik aku yang lebih tinggi dari aku..



ngan beradik...see..kakak aku lagi kecik!


setting tempat..pengurusnye adik aku yang besrsandar kat belakang tuh..


ok, sekali nampak macam satu keluarga.. hahaha

p/s: aku  suke gambar ni sume..<3