Monday, August 2, 2010

anak mak yang dah besar..





hum.. malam ni nak study, nak siapkan rangka report..
tapi hati ni ingat kat mak jek..
mak..ni untuk mak tau..
orang tahu mak xtau blog tu ape..
mak tak tahu ape benda blog apetah lagi
internet segala bagai ni..
tapi orang buat ni untuk mak..

tahun lepas punye raye..

mase kite semua tengah cube2 baju raye.,
orang keluarkan kerongsang yang orang beli..
mahal.. dalam RM30..
tunjuk kat akak..
tunjuk kat mak..
bangga! bukan selalu..

tetibe mak cakap..
" mak lupe anak mak ni da besar..."
kenapa??
"mak dah belikan kerongsang, macam selalu yang mak beli...
tapi mak lupe anak mak ni da pandai shopping sendiri.."
(sebak sangat)
mak keluarkan kerongsang tuh dan tunjuk...
cantikkk...
"tapi besar sangat la mak..."
"yea.. mak tahu... anak mak da pandai pilih yang cantik2..
tahun depan mak tak belikan dah..nanti belikan mak pulak yea..."

dan sejak dari tu, aku orang tekad,
raye yang akan datang, biar mak yang belikan semua
kerongsang..
nak mak yang pilih baju raye..
dan mak da pilihkan..
cantik sangat..
walaupun bukan kain yang mahal dari butik terkenal..
bukan dari kain yang beratus-ratus ringgit..
tapi cantik..
dan raye tahun ni, orang nak mak yang carikan kerongsang..
macam tahun2 yang lepas...
orang sayangkan mak...
orang tahu  mak tak bace..

tapi orang nak mak tahu...
anak mak yang dah besar...
tapi orang tetap nak jadi anak yang kecil..
yang sentiasa rindukan kasih sayang dari mak..
orang rindu mak..
nak balik cium tangan mak..
pipi mak..
macam selalu..
orang da jauh dari mak..
tapi orang akan doakan
kesejahteraan mak dari jauh..
sayang mak sangat3...



p/s: dari anak mak yang dah besar...

No comments: