Monday, August 30, 2010

encik kimia dan sekutunya...

ouh, bile manngenangkan kimia,
aku akan rase down giler.. tolonglah paham aku, aku sepatutnya suke subjek ni, tapi disebabkan sekutunya yang melampau dalam erti kata lain yng membunuh, aku rase benci kot nak p kuliah.. meh aku kenalkan pada korang sapakah sekutunye..



  • pensyarah----> mak aih, giler la.. masuk2 jek kuliah dah bagi soalan pastu tak boleh bincang. masalahnya prof, aku ni dah lupe sume benda2 ni. lagi 1 prof, aku ni major SAINS INSTRUMENTASI ok, bukan major kimia... aku ni mate NOMBOR! mata FIZIK.. kimia tuh aku tak nampak bendanya, pastu dah lupe sume2 tuh.. hahahaha
  • demo experiment---> adoi, ni lagi 1 mamat yang menyakitkan hati aku.. da la xboleh nak konsider langsung! LANGSUNG!!! markah kedekut. alahai abang karipap+roti canai, tolonglah.. kiteorang ni bukan macam kau.. dah hebat.. aku tetiba rindu giler kat ABE!!!! ABE yang baik hati dan langsung tak berkira dengan markah.. btw, bukannye ko dapat pape pun kalau kedekut markah ngan aku dan kengkawan aku nih...
  • lab assistant---> makcik yang aku gelar sebagai MURAI.COM.. oh, tolonglah, tiap kali die ade, aku rase tak boleh nak buat experiment, dalah menyemak, tambah plak dengan mulut yang tak boleh nak berhenti membebel.. ade jek yang aku ngan kengkawan aku ni salah.. tolongla, ko buat jek keje ko.. and SHUT UP!!


mereka bertiga ni dah cukup buat korum yang lengkap dalam menghancurkan hidup dan kesukaan aku terhadap kimia.. lain benar rase belajar kimia dengan FUN mase kat MATRIKULASI dulu berbanding keadaan yang amat sangat TERTEKAN kat UPM nih.. ouh kimia, maafkan aku...

p/s: AAAARRGGHHHH


mereka



taaarrraaaaa......
i like kamu sume..=)


Sunday, August 29, 2010

kakak dan adik kesayangan

salam kakak dan adik kesayangan..
oh, lupe nak mentionkan sape mereka.. mereka adelah kakak dan adik kesayangan saye kat aras 4 wing A ni.. bukan la kate nak marah.. kang marah tak bertagur lak ngan aku kan.. haishh..payah la kakak2 dan adik2 ni..
tapi xpela kakak2 dan adik2.. ni saye nak cakap sikit, saye tahu aras saye ni ramai yang rajin, baik, cun, cantik dan pandai memasak..

TETAPI,

kakak2 dan adik2.. tolonglang jangan buang sisa makanan kat dalam sinki, buang nasi kat lantai toilet dan sisa masakan koranga kat atas sinki, 
saye yang nak menumpang basuh muka ngan gosok gigi pun xselera nak buat kat sinki tuh..
kalau rajin sngat masak, masak la.. pastu bagi2 kat satu aras..
TAPi jangan la kakak2 dan adik2 p buangan kat toilet..

TU HAAA... besar geadabak punye tong sampah kat depan toilet... susah ke nak buang kat situ.. tak tahu nak guna ke? saye boleh tolong ajarkan..
takde masalah la setakat nak p depan tong tuh, buang semua sisa makanan kat situ, p la basuh kat sinki tu.. kan ke bersih sikit.. bukan nak kate la.. memasak pun kena ade disiplin jugak.. jadi harap2 la kakak2 dan adik2 yang comel2 belaka ni buang sisi kat tong yang disediakan ea... haaiiissshhh...

p/s: renung-renungkan dan selamat beramal!




Thursday, August 26, 2010

MENYESAL?

Baru bape jam aku post entry yang kat bawah ni, tapi aku dah ade rase bersalah pada die.. agak berdosa sebenarnya.. tapi kenapa erk kau sesuka hati jek buat kat aku camtu erk? hahaha klaka la.. orang bagai nak giler menyakitkan hati aku, aku chill.. tapi bila aku buat kat orang cepat jek aku rase bersalah..


tolonglah Mariatul, jangan bagi orang buat sesuka hati jek kat kau..
biar die tahu yang kau bukan lemah dan perlu jage hati die semata2..
blah, aku taknak buat dosa kat kau lagi dan care terbaik, blah or jangan cakap pape ngan aku. S**t!




nota kaki: aku suke tengok kau moody tak tentu hala bila kau bengang dengan aku. 


aku ke dia?

kadang2 aku malas nak terasa dengan orang..
tapi kalau dah orang tu tahu nak pikir perasaan dia jek tanpa peduli perasaan orang lain,
one word jek aku boleh bagi ok..
GET LOST!
siyes, aku dah banyak sabar dengan kau.. selama ni aku pikir SENSITIF kau jek..
arini, depan aku kau buat bodoh jek, aku pon reti marah..
tapi aku chill jek.. haha.. 
belum kuat la care kau nak buat aku jadi cukup SENSITIF macam KAU!
kau kena belajar banyak lagi coz aku tengok akhirnya kau yang tension
dengan diri kau sendiri..
kalau dah selalu duduk atas, macam tulah jadinya..
orang kat bawah ni jadi macam tunggul, ikut ape jek kau nak..
hati kau SENSITIF?
orang jage..
kau nak pape?
orang buatkan..
and just wait and see la..


nota tangan, kaki dan anggota badan: bulan pose ni saje nak cabar aku kan? sengal! kalau kau terasa aku mintak maaf tapi aku dah biasa tengok kau SENSITIF dengan aku. dan jangan tanye aku sape. i'm not in mood



Wednesday, August 25, 2010

my besday Boy..=)

sepatutnye entry ni semalam saye pos..
tapi mase tak mengizinkan saye untuk beron9 lame..
sangat letih..
tapi diharapakan buah hati saye tak lah merajuk..=)'
tepat 1200 malam 24 OGOS 2010,
genaplah umur si dia yang baru jek masuk 20..
(abang da tua ok..=p)
hehe..
saye dan seisi bilik telah menyanyikan lagu untuk
die,
saye harap itu mampu membuatnye gembira walhal
ianya tak seberapa..


kredit to: mashi, faleyy dan pia
thanks coz tolong aku nyanyikan lagu untuk die...=)


untuk die, 
Happy besday sayang,
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki,
kamu dah tua tau, xmo nakal2 sangat lagi..
da nak keje pon kan?
(menanti dipinang, gedix!) hehehe
keje rajin2, biar cepat kaye!
(ok, lari topik)
pape pon,
SELAMAT ULANGTAHUN KE-20
yea gula hatiku..=)


p/s: just wait for the celebration..




Sunday, August 22, 2010

kamu, kamu dan kamu...

hope everything will be okay..
try to be more consider each other..
yes, i'm not perfect too..
but, we can be it..
complete our friendship with something that
we can call it as
LOVE...


we are what we are...







p/s: i need you ALL...















Saturday, August 21, 2010

oh, aku nak tukar dengan die!

2 pompuan sedang berborak...atau lebih dikenali sebagai cakap-cakap..
kedua2nya kurus...


wane ungu: pompuan 1
wane hijau: pompuan 2


eh, ko pose ke arini?


pose la, napenye..


xde, saje jek..aku risau la..


kenapa?


ni haa.. berat badan aku.. leceh la!


la, kenapanye? aku tengok ko kurus jek..


nila masalahnye! aku ni berat susah sangat nak naik la...


eh ko ni, lain masalah..orang susah nak turun, ko susah nak naik..


tah la,, aku susah sangat nak naik berat badan,, tapi
kalau nak kurus, laju jek!


la...itu pon jadi masalah?


aku nak gemuk sikit la...




ko da minum weihgtgain?


ha...NO CHANGE!


uh...parah ko ni....


seorang pompuan GEMUK yang dok xjauh dari situ hanye mendengar..
dalam hati tuhan jek tahu..
bengkak jek hati..
aku nak kurus punye la susah! ko senang jek..
tolong la bagi aku tukar dengan ko!


pakcik google, pinjam erk...




p/s: tensi perangai dua pompuan kurus tuh!



Friday, August 20, 2010

takde pasal cari pasal..

yes, ko blogger yang bagus..
ko ramai readers,
banyak networking dan sebagainya..
kau ialah mungkin orang baik,
kau banyak belajar agama...


tapi,
kau dah sakitkan hati orang,
kau dah buat banyak orang sakit hati,
amat skit hati..
dan fikirlah..
kadang2 ade sebab orang buat2 bodoh jek dengan kau...
sekian!


p/s: nothing to say~

Wednesday, August 18, 2010

kasut raye!

hui..
gedixnye entry teman..
belom pape lagi teman da citer pasal rayer!
hahaha..
maklumlah..
semangat pose teman tahun ni lain sikit..

eh...



teman ni nak cakap pasal kasut rayer..
teringat lak teman borak ngan akak teman pasal
anak sedara teman yang baru belajo pose.
teman pon suke la coz die ade gak hawe nak pose..

alkisah akak teman ni nak ngecat ghumah
sempena raye nak yang menjelme ni ha..
p beli kasut ghayer yang ade lagi sebulan~
gilo ape..
tapi tak pela.. bese la.. mak budak baru
nak ngepau baPak budak..


masalahnye anak sedare teman ni gile berkasut..
sampai dalam ghumah pakai kasut ghayer memanjang..
hahaha
golak je teman dengor..



tapi....................


teman teringat yang teman da 3tahun xde kasut raye..
asik pakai selipar jek..
alahai..
bukan masuk umah orang pakai kasut rayer pon..
tinggal gak kat luar..
hehehe..
erk....
tapi tahun ni teman cari sponsor yang nak support
kasut rayer teman,,
teman nak yang bese jek..
simple jek..
ok2 jek..
tapi kalau boleh mahalla.....~



p/s: BOLEH????????????????????

Tuesday, August 17, 2010

toilet..

hm.. oleh kerana broadband teman dah boleh gune,
maka teman nak lew jugak mengupdate blog teman yang tak femes nih..
haih, teman ni suke bebenor la coz beruk teman da ok..
puas teman gaduh2 ngan maxis gak...
akhirnye maxis mengalah..
pueh ati teman..
mane2 readers yang nak tahu bakpe teman kate gini,
refer la kat entry bawah..

ha..
ni la teman tetiba nak cakap pasal toilet..
sejak menjadi senior ni.. banyak la jugak\teman menengok2 kawasan upm..
maknenye teman nak cakap pasal toilet upm la...
hem..
lain tempat, lain le gaye toiletnye..bakpe?


  1. kat institut teknologi ape erk? tapi yang orang panggil tempat ni itma...(antara tempat feveret teman nak melepak2)
  2. kat fak.ekonomi..(Allahuakbar... xsenonoh la tempat ni..nak lepas hajat pon xde selera)
  3. kat DKAP..(ni kalau da tak tahan sangat jek teman p.. hak3...)
  4. kat library..(ofcoz la best.. hahahamenarik yea.. pade student upm, moh la ke toilet library.. hak3)
  5. kat kolej..(dah sememstinye ok2 jek...)
ni la antara tempat yang teman boleh bagi tahu..
yang lain tak sempat lak teman nak observe..
kalau2 nak melepas hajat, tempat2 ni la korang
boleh nilai nak p yang mane satu..lalala~

 

p/s: ak tahu nape nak post entry ni tapi teman pueh hati dapat meluahkan nye setelah setahun teman observe..hahahahahahahahahaha

Sunday, August 15, 2010

agak bengang dengan kebengangan ini..

well, baru sebulan kot aku bela
binatang beruk nih...
aku guna yang kena bayar RM68 la..
ikut pakej yang 3GB...


tetibe...


aku dapat bil RM 165.80..
ape kejadahnye...
aku pon kolla...
tanye nape plak kena macam tuh...

"ye cik.. ade ape yang boleh saye bantu?"
"ha.. yea.. memang banyak kena bantu dah ni"
"sebelum tu, boleh saye tahu name penuh da no akaun cik:
"bla bla bla...panjang sangat ah!"
(banyak tanye palk.. mengong!)
"kenapa saye punye bil jadi camni? bla bla bla..."
"menurut pendaftaran yang dilakukan, cik tak daftar untuk kontrak"
tahi~ aku tak daftar? berbuih mulut aku cakap pasal kontrak kat orang yang
daftarkan aku tuh...
"cik mariatul daftar kat mane ye?"
"maxis center the Mines"
"macam nila, saye tak boleh buat pape.."
(penat aku tepon ko~)
"cik pergi semula ke sane,
tenye kenapa pendaftran cik takde untuk kontrak?
kena pergi plak....~
semalam aku kol cakap masalah pembayaran kat sane..
tetibe jadi cenggini plak...

bilenye aku nak p mines..
da la bulan pose ni membataskan pergerakan aku 
untuk jadi aktif
uis....

p/s: kalau bayar penuh, modem hak mililk aku...so?
rase macam nak bayar penuh!
needdddd advises~!!!!!!!

Saturday, August 14, 2010

puasa..=)

salam ramadhan..
da lame tak post something kat blog aku
yang sememangnye memang tak meletup ni..
hmmm
perkara yang agak ketara berlaku pada aku..

mudah sungguh air mata ni menitik
pada ramadhan kali ni..
bukan berlagak baik..
tapi ade sesuatu yang buat aku rase nak muhasabah diri..
harap2 kekal..
aku tak nak sekejap jek..

paling-paling ketara, aku rindukan mak ayah aku..
sebelum ni berbulan aku tak balik
pon, aku tak penah nangis rindu nak balik..
tapi sekarang, cepat betul aku sebak..
rase nak balik dan cium my parent..
harap2 aku masih ade peluang nak jumpe dan mintak ampun dengan
dieorang..

aku harap ramadhan ni bukan yang terakhir
untuk aku rase betapa nikmatnya
bulan puasa..

Ya Allah,
kuatkan hatiku, tabahkanlah hatiku
dalam menghadapi dugaan dan cubaanMu,
tenangkanlah dalam segala keputusanku,
redhailah dan rahmatilah aku dalam segala
tindakan ku..




p/s: rindukan mak dan ayah yang teramat!

Saturday, August 7, 2010

khas untuk lelaki...

just nak kongsi orang mengenai pompuan
yang paling agung selepas ibu korang..

klik sini...


Wednesday, August 4, 2010

aku juga sempurna...

just klik kat 
candy floss or cotton candy
da juga 
realiti dan fantasi 


hahaha..
aku jugak sahabat2 ku...


but sahabat...






























dengan nya... hahahahha


p/s:aris, maafkan saye!!=)

Monday, August 2, 2010

anak mak yang dah besar..





hum.. malam ni nak study, nak siapkan rangka report..
tapi hati ni ingat kat mak jek..
mak..ni untuk mak tau..
orang tahu mak xtau blog tu ape..
mak tak tahu ape benda blog apetah lagi
internet segala bagai ni..
tapi orang buat ni untuk mak..

tahun lepas punye raye..

mase kite semua tengah cube2 baju raye.,
orang keluarkan kerongsang yang orang beli..
mahal.. dalam RM30..
tunjuk kat akak..
tunjuk kat mak..
bangga! bukan selalu..

tetibe mak cakap..
" mak lupe anak mak ni da besar..."
kenapa??
"mak dah belikan kerongsang, macam selalu yang mak beli...
tapi mak lupe anak mak ni da pandai shopping sendiri.."
(sebak sangat)
mak keluarkan kerongsang tuh dan tunjuk...
cantikkk...
"tapi besar sangat la mak..."
"yea.. mak tahu... anak mak da pandai pilih yang cantik2..
tahun depan mak tak belikan dah..nanti belikan mak pulak yea..."

dan sejak dari tu, aku orang tekad,
raye yang akan datang, biar mak yang belikan semua
kerongsang..
nak mak yang pilih baju raye..
dan mak da pilihkan..
cantik sangat..
walaupun bukan kain yang mahal dari butik terkenal..
bukan dari kain yang beratus-ratus ringgit..
tapi cantik..
dan raye tahun ni, orang nak mak yang carikan kerongsang..
macam tahun2 yang lepas...
orang sayangkan mak...
orang tahu  mak tak bace..

tapi orang nak mak tahu...
anak mak yang dah besar...
tapi orang tetap nak jadi anak yang kecil..
yang sentiasa rindukan kasih sayang dari mak..
orang rindu mak..
nak balik cium tangan mak..
pipi mak..
macam selalu..
orang da jauh dari mak..
tapi orang akan doakan
kesejahteraan mak dari jauh..
sayang mak sangat3...



p/s: dari anak mak yang dah besar...

Sunday, August 1, 2010

nothing...

tetibe teringat kenangan lebih 10tahun lalu..
yang akan kekal..
yang akan sentiasa tersimpan rapi..
yang merubah hidup aku..
yang bagi banyak pengajaran terhadap aku..
yang akan terus mendoakan kesejahteraannya..
yang BERSALAH...=((


p/s: tak tahu kenapa teringat..padahal aku nak lupekan nya...