Friday, July 30, 2010

the best moment=)

seperi mane pemilik realiti dan fantasi,
aku jugak tak ketinggalan
nak mengupdate blog sempena dengan kejadian cycling..
sekaligus memandangkan da 
bersawang blog aku ni..
sarang labah2 pun da banyak..
ni yang aku nak update..
tapi citer banyak pon tak gune!
just see and judge how happy we are..=)


before start the journey...ema tade!



tersadai menunggu saudari
ema yang dehydrated seketika...



sengaja berposing...



sengaje juge...



muke afta dehydrated..=p



putrajaya! here we come...



muke yang penat but enjoy..=)



teka ape insiden yang berlaku
kat belakang tu..=)



kami..=)


gaye seorang medal..eh, model!



saje jek edit macam ni..=p

so, ramai da yang tanye aku,
bile nak pegi lagi.. nak join..
oh..susah la nak jawab,, nanti2 plak ea...

p/s: kaki masih lenguh...=p

Tuesday, July 20, 2010

wtf gurl!!

hai readers...
hari ni macam2 mud aku ade.. pagi2 dalam 7.40 pagi aku da kuar bilik...
ahhh..susahnye nak bangun pagi...
pagi2 da jumpe analog..
bla bla bla lecturer bebel...
aku nak kate paham, tak la paham sepenuhnya...
tapi takla xpaham2..hehehe
then makn nasi ayam kat belakang library..uhhhh....xsedap!!!

berkejar ke lab kimia..
partner aku fatin nabila binti mohamad hanafi..
sape tah.. baru jek kenal..hahaha
buat lab takla teruk mane..tapi bergambor jek lebih..
pantang tengok lens kamera hp..
laju jek..
dan2 la ade jek yang nak jalan kat belakang enterframe...

pastu kelas elektromagnet..
sempat gak aku tido.. time tido ok!
bukan salah aku..
2-4..normalla..hahaha
abes jek kelas..
malas nk balik bilik..tunggu kelas tamil..\
ingin aku tekankan, oral untuk tamil aku dapt A + ok!!
budak india pun tak dapt..hahaha
riak jap aku..
hehe..

pas tamil..p makan..
teman yus ngan ema buka..
besela..magrib ramai kot orang makan..
aku plak xde kusi..
then, dari jauh aku nampak fatin ngan diyana tarik kerusi..
aku pon p la menyendeng kat tempat tu..

"ade orang tak kat sini?"
"ade!"...
"tapi ambikla yang ni.." sambil tunjuk jari
kat membe depan dia..kate membe sorang lagi...
tapi u noe what? pompuan tu letak beg dan peluk erat2 kat kusi sebelah tu.. sambil bebel pe tah..
yang aku dengar dia kate xboleh..
syial!! ko ingat kusi tu ade name bapak ko ke?
aku pon blah...
sampai die blah aku tengok kusi yang dia kate ade orang tu
xde pon orang duduk..
perghhh!.sengalla... hati aku bengkak jek...
aku bebel jek...
hati panas!

p/s: jangan ingat kusi tu ko punye ok...
cakap baik2 ar beb..

first time of learning tamil

ok, today, we start our tamil language class..
hehehe.. u noe what?
we are learning about vowel alphabet in tamil..

if in malay or english,
our vowel have about 6 
but in tamil,
there are 12!!

sangat teruja la...
aku ngan kawan2 tak sabar nak menulis dalam
bahasa tamil...
ahhhh...
belaja sebut dan menulis..
dan my lecturer told us to submit our
tulisan huruf vokal yang di belajar.. nilah hasil
tangan insan seni macam aku..


*siap ade salah dan lecturer
yang betulkan...*

papepun aku still teruja...
belaja sebut vokal..
sepanjang jalan aku ngan dak2 ni xabis2 sebuut..
a, aa, i, ii, u, uu, e, ee, ae, o, oo, ao...

haha,, nak tahu camane sebutan?
datang L4-405..kite belaja sesame deh..
hehehe

p/s: lalala sangat menyeronokkan..=)

Friday, July 16, 2010

dia...


terima kasih coz menerima saye sepenuh hatinya..
mungkin saye bukan lah yang terbaik, tapi
saye nak dia tahu saye akan buat yang terbaik...
dan syukur kepadaNYA kerana menemukan saye dengan dia..
membuatkan saye masih ade perasaan kasih sayang
dan membuatkan saye masih ade perasaan cinta..


pada dia..terima kasih ye untuk semua nya...=)
kamu sangat sabar dengan saye...
kamu memahami saye bagaimana..
dan saye harap rase itu kekal..
ya... kekal..
berdoalah agar masih ada sesuatu yang boleh
kita akhiri dengan ikatan yang labih
bererti..=)
saye pasti kamu sedang tersenyum saat membaca entry saye..
pastinya kamu rasa dihargai saat ini..=)
saya pasti itu..=)
 jangan tipu...

sila telefon saye sekiranya kamu sudah membaca
entry ini..=)

p/s: saje jek..=)

Thursday, July 15, 2010

ke"malu"an melampaui batasan

harini berbuka macam biasa..
dengan ema rahmah, yusnita yusuf dan juga
nor dalilah...
macam biasa.. makan kalau tak gelak,
tak sah..
macaam makan tidak berlauk...
macam mandi tidak ber'air'..
macam lagu yang tiada muziknya...
dan bla bla bla...

macam biasa, kak lela akan
mencari lelaki pujaannya..
hilang sakit perut dia..
hilang semua arahnya..
1 jek target...!
makan selaju yang boleh untuk ke keluarkan
duit di mesin atm yang berdekatan
dengan lelaki pujaan nya...
arggghhhh.. tertekan aku ngan yus
bila tengok ema tak abis2 kacau 
kak lela..
yang kak lela resah!!
macam la lelaki pujaan dia tahu
yang dia syok kat laki tuh..
orang nak p mintakkan no tepon tak bagi..
hahahaha

teeeetttttt,...
1 benda yang memalukan aku...
pas makan, rase tekak ni nak makan nuget yang
ade jual kat kafe tuh...
aku pon p la amek 3..
pastu ade ke aku nak p bayar kat orang yang jual tuh...
nape aku boleh lupe yang bayar kat cashier ea???
adoyai..
'dik, bayar kat sane ea'..sambil tangan tunjuk kat kaunter...
errrr......malu...
yang ema dok gelak2..
mampus...
mesti orang tuh ingat aku junior...
xnak r jadi junior da....
























p/s: malas da nak p bayar makanan.. nak makan free...

Wednesday, July 14, 2010

MIGGU PERTAMA


minggu pertama jadi student...

  1. on9,on9,on9.....
  2. tengok muvie sebanyak yang boleh...
  3. keluar, hangout ngan membe2...
  4. semua benda yang boleh buang mase...
lepas ni maybe korang takkan ade mase nak buat benda2 ni 
lagi...
study jek..
sampai mati.. erkkkk..

p/s:20 kredit? mati...

Tuesday, July 13, 2010

perlu ke...

1 day, aku kenal sorang mamat ni..
nice, i like him...
aku borak ngan dia macam da lama kenal,
walhal aku xpenah jumpe pun...
dia seorang kawan yang aku rase baik...
i day, dia komen...


"awak, tanyela **** pasal kite.."
"kenapa? tanye pe?"
"tanye jela...."
"nanti la..pasal pe nak tanye...?"
"kite nak jumpe awak, tapi xboleh la..."
"kenapa?"
"coz tu kite suh awak tanye... tanye ea.."


aku buat xlayan jek la...
ape jadahnye aku nak tahu sangat pasal dia...


ok, conference aku berjalan lancar lepas tu..
but aku tertanye2 gak pe benda yang dia nak aku tahu...
1day, aku chat dengan dia..


"salam.."
"salam...nape?"
"tetibe kite nak tahu, ape benda yang awak nak sangat kite tahu?"
"kite penatla awak, kite kan da bagitahu?"
aik, bile plak dia bagitahu....
"takla, mane ade awak bagitahu kite.."
"bla bla bla bla bla..."


aku tak sampai hati plak nak gitau ape
yang die story mory kat aku..
aku simpati, but aku rase
care dia treat aku salah..


dan


aku tak suke dia..
just a fren, aku nak tahu pe masalah dia...
last sekali dia cakap
"ok la awak, kite nak tido, jangan tanye lagi"
kan dia gak sebok nak aku tahu..
nape dia cakap camtu..
sampai hati dia...
hum...
manusia...
confuse aku...
















p/s: aku xnak tahu da....



like the new template..

hahaha.. da tukar baru..
ni nanti adela yang marah aku..
asyik tukar je...
hahaha
like i care... 
saje cari jalan nak mengkreatifkan diri...=)

p/s:lalala~




My profiles: Blogger
Signature powered by WiseStamp 

Monday, July 12, 2010

laptop..

saje nak gtau readers yang
laptop aku sedang dibaiki sidia...
ni aku bnyak gune laptop rumet..
pemilik blog i love sitam...
hahahahaha baik kan beliau....
dan happy coz ema
men'mention' name aku kat blog dia.. zassss....


p/s: luv it..=)

Friday, July 9, 2010

bila kasut da naik kepala...

Hai readers.. now, aku da kat upm...
Ape yang aku nak kongsikan ngan korang arini ade la
Pengalaman yang aku takkan lupakan sampai bebila...

Petang rabu, aku on da way p umah akak aku
Kat kuaters hospital sultan ismail, jb...
Dari kota tinggi (yang penah tenggelam  banjir akibat tak cukup tinggi)
Ke jb, aku naik bas yanbg paling top kat jb.. causeway link..,
Naik2, duduk kat depan sekali..
Coz belakang da penuh.. hahaha
Belakang aku tuh adelah nyah atau dalam bahasa lain..
BANCI...
Hahaha,.. banci penduduk?? Banyak ar korang...
Dari style dorang cakap aku ingatkan sabah..
Last2 aku tahu yang dorang dari singapura,..
Banyak gak la aku dengar dorang criter2...
Bal blab la bla...
Sampai aku sengih sorang2 bila dorang cakap
Yang bebudak sekrang ramai da jadi lembut...
Hahahaha.. bangga coz ramai da ikut jejak langkah dorang..
OMG..pls la... geli geleman aku...

Samapi kat satu kawasan yang dipanggil ulu tiram,
Aku dengar satu bunyi kuat...
PANGGGGG!!!!!!!!
Aku ingatkan besi jatuh atas lantai...
Aku paling kebelakang..
Nyah yang bebetul belakang aku tu tengah mengerang kesakitan
Dan serentak tu, aku Nampak sorang makcik jalan
Kebelakang.. dengan kasut kat tangan...
OMG, u noe what?
Makcik tu baru lepas ketuk kepala nyah tu sekuat hati..
Yang paling kesian, nyah tu tengah tido bai!!
Terkejut wa cakap lu...
Bhahahaha
Macam nak nangis banci tuh...(tetiba ter’indon’)

Tapi yang penting makcik tuh membebel
Sambil ejek2 dak tuh...
Kesian...
Apa yang aku dengor makcik tu cakap..
Sepatah haram aku tak paham...
Semua orang dalam bas tengok makcik tu
Segan2 takut..
Maklumla, kalau2 makcik tu ketuk plak kepala
Kiteorang yang tengok2...
Hehehe...
Nyah yang sebelah tu plak cakap..
‘kalau dia ketuk kepala aku, aku belasah makcik tu...’
Makcik tu tak berenti bebel samapi aku turun...
Driver siap cakap..
‘diam.. kalau tak aku turunkan ko kat sini...’
Makcik tu stil bebel,jerit2, ketawa2..tepuk tangn..
Ape yang aku pasti dan buat conclusion..
Makck tu GILA....
Syukur aku turun awal,.
Kalau tak mau dengan aku2 sekali gila...
Yang lawak...
Nyah sebelah boleh buat kesimpulan...

1.      1. ‘muka ko macam anak dia kot nyah...dia plak nyampah dengan muka anak dia, tu yang di ketuk kepala ko..’
2.    2.   ‘ko ngorat makcik tu ke nyah?’
3.     3.  Aku rasekan nyah, makcik ru suke ko, tapi malu nak cakap..tu slam perkenalan kot..

Hahahaha.. pecah perut aku gelak..
tapi just dalam hati je lah..
yang penting aku da turun di saat makcik tu still membebel....

p/s: selamat aku....