Wednesday, June 23, 2010

kelinik kerajaan

First time aku ke klinik kesihatan...
Pelik bace tittle entry aku??
Well, jujur la, aku tak pernah pon pergi ke klinik kesihatan
Biasa yang kerajaan punye..
Bukan demand ok, tapi aku puas hati dengan service dorang..
Tapi kalau hospital kerajjan penah la...
Peristiwa ni agak memalukan aku...
Aku ingat malas nak pergi, tapi coz aku kerja,
Aku perlukan mc untuk cuti..
Kalau tak habis gaji aku...

Citer start mase malam aku keje...
Tetibe aku migrain yang amat sangat yang
Menyebabkan aku terpakse la rehat..
Tapi korang tahu, dalam aku nak mati da sakit,
Ketua aku kata aku mngade!!!
WTF la kan...

So, aku nekad ambik mc so that dia tau aku bukan main2
===============================================
Encik, saye nak daftar....
Letak kad pengenalan dalam kotak tu ea dik...
Kat mane??
Ni, kat kotak depan ni..
(malunye,,,depan mate je pon..)
Da duduk baru aku pasan
SILA LETAKKAN KAD PENGENALAN ANDA
DIDALAM KOTAK SEBELUM DIPANGGIL.
Hahaha.. aku da la pening...mane Nampak

Adik pernah datang sini??
Belum..
Duduk mane?
Tenggaroh 5 je...
Agaknye dalam hati dia..
(aisyeh.. dekat je pon.. tak penah ke??)
Ok, bayar RM1...
Ok...
=============================================

Dalam bilik...
Yea cik mariatul, kenapa ye?
Bal bla bla.... aku bagitau..
Aku tak tipu k... hahahaha
Belaja lagi ke??
Mane plak mamat dr ni tau...
Haah...
Kat mane??
Upm..
Yang dekat ngan balakong ke??
Tak la dekat sangat...
Kat serdang..
Oh....
Kos pe dik?
Sains..
Cikgu ke?
Taklah...
terpakse di cut coz banyak tanye...
Aduih.. aku ni nak ubat.. bukan interview keje..
Banyak dia tanye,,,
Ok, ni resit, nanti ambik ubat uea..
Ok....
========================================

Bahagian farmasi...
Aku duduk la..tunggu turn...
Dik, nak ambik ubat ke??
(alamak.. hensem seyh..)
Adik...
Aduh.. malunye...
Yea...
Ambik no dulu ea...
Kat mane??
Tuuu>>>> jauh aku g tengok.. sampai kat luar bilik...
Ni je dik...
Adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Depan mate aku je ok.. ahahaha masalah la
 Kalau jumpe laki kacak...
Bagi resit ubat dan tunggu ea..
Ok...
Name ape ea?
Mariatul...
Oh...bergetar jiwa aku.. hahaha
Ok, ni ubat. Bla bla bla.....
Dipendekkan koz banyak sangat ubat..
Sakit kepala je pumn...
Sempat jeling kat name tag dia...
MOHD FAZRIN...
Kacak la weh.. bestnye...
Hahahaha. Balik dengan girang..
Sakit aku tinggal kat klinik.. ngan lelaki tersebut...

p/s: hahaha.. lame tak jumpe lelaki kacak selain cinta hati ku...


4 comments:

ema rahmah bahrom said...

tu aku punya wei.... hahaaaaa
nnt aku nak pi la klinik tu~wakakaaaa

miz_one3075 said...

gile r minah ni. hahaha

i'm mashitah said...

sy report ngan mohd aris!!!
lain kali kamu ckp la kat org tu.sy ni ade kwn,nme die mashitah,beliau sgt cntik.abg berminat utk berkenalan??

maria_m0hamadiah said...

ema: hahaha..pls la....
wan: bukan salu giler.. hehehe
masi: sume lelaki kacak yang saye jumpe mesti kena gtau cneggitu ea.. hahahaha