Sunday, June 27, 2010

i heart them as they love me...



matrik life is very fun.. banyak ubah lifestyle aku...


mereka la yang tolong meriuhkan hidup aku dengan kegembiraan..


mereka plak tolong serabut dan kecohkan aku.. hahaha


mereka?? sayang sume..=)


penyibuk dan periuh.. tapi sayang sangat mereka...


wan: my very best fren ever...


kawan baik saye...=)



kawan baik saye juge..=)



she noe everythings in me..=)


aku perlukan dia untuk buat aku happy gile...=)



mereka tahu saye..=)

p/s: thanks coz be part of my life..=)

alahai pompuan sengal

Baru2 ni..
Act, takla baru sangat pon kan...
Aku temankan sepupu aku p kawin...
Eh., pesal cam bangang jek ayat aku..
Bukan teman la...
P majlis kawin dia...
Pesal plak nak teman2...
Hahaha
Well, bukan ni masalh yang aku nak citer...

Before that, aku nak kenalkan sepupu aku..
Mase cuti sem 1 dulu, kan aku penah nak keje..
Ala.. yang kat jusco tapi sari jek coz tak tahan ngan
Supervisor yang mulut cam cilanat tuh...
Haa... beliau la yang merekemen kan aku keje kat situ...
Baikkan..
Tapi sayang, aku yang blah camtuh jek...
Peduli pe aku...hahaha

===========================
“macam kenal pompuan ni..”
Dalam hati aku la...
Mane aku jumpe erk...
Ok, aku pon lupekan la...
Just layan dia macam bese dikalangan sedara mara aku...
Senyum tak lepas..
Peh.. memang lawa pompuan ni...
Rambut lurus jek..
Mandi, makan..solek kat umah makcik aku...
Macam2 la...
So, aku just layan as tetamu jek...
===================================
Buat kali pertamanya aku
Dijemput makan kat meja makan berdamai..
Memula cam memalu jek..
Tapi bila da ramai orang blah dari meja tuh,
Aku dengan bangga melahap semua..
Perghhh.. best wa cakap lu....
Tak sesia aku pepenat pegang hantaran buah2an
Untuk pihak pompuan tengah panas
Dan ditambah berat nak mampus...
Hahahaha
Dapat gak aku melantak makanan yang best2...
Burukkan perangai?
Peduli pe aku...hahahaha
=========================================
Dia still senyum..
Layan aku baik giler...
Sikit2senyum...
Borak2..
Lembut jek cakap...
Baiknye kakak ni..dalam hati aku....
===========================================
Da masuk kete nak balik...
“DAMN!!! Shit la kan... pompuan tu supervisor yang mulut
Cam hanjing tu la”
Patut la baik nak mampos..
For sure di ingat aku as a gurl yang dia penah maki....
Sial la kan aku tak ingat...
Kalau tak kena da pompuan tu..
Mane nak ingat..
Dah mase keje pakai tudung dowh...
Ah...dlam perjalanan aku menyesal tak sudah..
Yela..kene plak dalam kerabat aku kan..
Sekarang, aku nak kena ingat mane2 muke yang penah maki aku...
So that aku boleh buat dia rase ape yang aku rase...

p/s:sengal...maaf, bahasa yang digunakan memang melampau.. but, i noe u noe me...hehehehe

Saturday, June 26, 2010

si inti sardin dan kentang

Pap,pap,pap, karipap terkelepap! Hahaha.. T0day, kisah tentang cik karipap..knp tah, cuti ni cik karipap selalu menjadi kegemaran aku..haha..mak aku kn meniaga, so adela makcik ni die suh mak aku jualkn, die bg mak aku kripap dlm 8biji scr percume..kirenye tiap arila aku mkn karipap percume..haha..best gile..penah dgar org kate,
'makanan yg paling sedap, adela mknan percume..'
Haha..s0, aku aplikasikn r..
Yg tmbah best, inti die..kentang dan karipap..huih,
Aku ni xt0lak karipap inti ni..
Tp kali keledek, aku xmkn sgt..
Burp...! Kenyang da makan karipap ni..haha.. Nanti citer ag ea..


P/s: oh karipap pujaan..

Wednesday, June 23, 2010

kelinik kerajaan

First time aku ke klinik kesihatan...
Pelik bace tittle entry aku??
Well, jujur la, aku tak pernah pon pergi ke klinik kesihatan
Biasa yang kerajaan punye..
Bukan demand ok, tapi aku puas hati dengan service dorang..
Tapi kalau hospital kerajjan penah la...
Peristiwa ni agak memalukan aku...
Aku ingat malas nak pergi, tapi coz aku kerja,
Aku perlukan mc untuk cuti..
Kalau tak habis gaji aku...

Citer start mase malam aku keje...
Tetibe aku migrain yang amat sangat yang
Menyebabkan aku terpakse la rehat..
Tapi korang tahu, dalam aku nak mati da sakit,
Ketua aku kata aku mngade!!!
WTF la kan...

So, aku nekad ambik mc so that dia tau aku bukan main2
===============================================
Encik, saye nak daftar....
Letak kad pengenalan dalam kotak tu ea dik...
Kat mane??
Ni, kat kotak depan ni..
(malunye,,,depan mate je pon..)
Da duduk baru aku pasan
SILA LETAKKAN KAD PENGENALAN ANDA
DIDALAM KOTAK SEBELUM DIPANGGIL.
Hahaha.. aku da la pening...mane Nampak

Adik pernah datang sini??
Belum..
Duduk mane?
Tenggaroh 5 je...
Agaknye dalam hati dia..
(aisyeh.. dekat je pon.. tak penah ke??)
Ok, bayar RM1...
Ok...
=============================================

Dalam bilik...
Yea cik mariatul, kenapa ye?
Bal bla bla.... aku bagitau..
Aku tak tipu k... hahahaha
Belaja lagi ke??
Mane plak mamat dr ni tau...
Haah...
Kat mane??
Upm..
Yang dekat ngan balakong ke??
Tak la dekat sangat...
Kat serdang..
Oh....
Kos pe dik?
Sains..
Cikgu ke?
Taklah...
terpakse di cut coz banyak tanye...
Aduih.. aku ni nak ubat.. bukan interview keje..
Banyak dia tanye,,,
Ok, ni resit, nanti ambik ubat uea..
Ok....
========================================

Bahagian farmasi...
Aku duduk la..tunggu turn...
Dik, nak ambik ubat ke??
(alamak.. hensem seyh..)
Adik...
Aduh.. malunye...
Yea...
Ambik no dulu ea...
Kat mane??
Tuuu>>>> jauh aku g tengok.. sampai kat luar bilik...
Ni je dik...
Adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Depan mate aku je ok.. ahahaha masalah la
 Kalau jumpe laki kacak...
Bagi resit ubat dan tunggu ea..
Ok...
Name ape ea?
Mariatul...
Oh...bergetar jiwa aku.. hahaha
Ok, ni ubat. Bla bla bla.....
Dipendekkan koz banyak sangat ubat..
Sakit kepala je pumn...
Sempat jeling kat name tag dia...
MOHD FAZRIN...
Kacak la weh.. bestnye...
Hahahaha. Balik dengan girang..
Sakit aku tinggal kat klinik.. ngan lelaki tersebut...

p/s: hahaha.. lame tak jumpe lelaki kacak selain cinta hati ku...


Tuesday, June 22, 2010

huargggh..

ok..aku post entry ni mase tgah keje..atau lg tpat..aku sgt3 magnt0k..rase mcm nk bring kt lntai n buat smuag lgak ngeri agar hilang mgnt0k a ku ni..siyes..klu dbri pluang td0/ mau shari sntk aku td0..haish..sambil taip pn aku da terlelap..korg rasa ape k0rg nk buat kt aku ni..thap mgnt0k yg ekstrim..tl0g la dey...~_~ rase mcm nk ketuk2 pale aku ni..rela aku study dr knf keje mlm..nk blaja btul2 s0 that xpelula aku nk keje mcm ni..arh.. gila suda..

P/s:kawin ag bgus..aris suh d0k uma jek..hehe

Monday, June 21, 2010

happy..

wel..ni 1st time p0st bl0g melalui hp..btw..membe aku yg bg opera mini ni..sape xhappy tu..lg laju dr tenet..hehe n skang aku xde masalah nk update bl0g..br0dbnd? aku nk pky jgk..tp yg simple je c0z aku da ade bnda ni..krenye even b.band tu lmbab..aku xksah sgt..tp tg0k la..sp0nsor da de..hehe