Saturday, May 8, 2010

kerja dan aku...


ni la pic aku sebelum gi keje.. everyday keje kecuali ahad...
well, aku masih bertahan walaupon ade keje ku
yang membuat aku nak quit..
but no,, aku xboleh nak pentingkan diri..
means, aku kene fikir parent...
aku da besar.. dan aku tak boleh nak bebankan mak bapak 
aku lagi.. aku malu...
humm...
 keje aku??
 just keje kilang..
 pukul 5pagi aku da gerak even masuk
kul 8 pagi.. 6.30 aku kuar..
tapi sampai uma kul 9 malam..
sangat jauh..
tapi aku kene kuat...
macam aris cakap...
keje ajar aku banyak benda...
ape???

1) macam nilah penatnya parent aku nak
besarkan aku 7beradik..
sampai kiteorang da berjaya....
2) hargai duit.. walaupon duit tu ko dapat free2...
hargailah.. 
simpan untuk mase depan.. 
kite tak tahu ape yang berlaku..
3) korang rase korang da besar???
 tapi 1 jek, jangan lupekan mase kecik..
mase nila korang akan rase..
" oh.. bestnye kalau jadi budak2, tak payah keje, tapi dapat duit."

sebenarnye banyak lagi.. tapi apepun, pengalaman..
yang akan buat korang lebih matang. well, thats it.. aku tak
tahu bile lagi nak update blog aku....
to my parent, 
thanks coz da besarkan aku samapi jadi sebegini besar..

p/s: nampak matang tak ayat aku.. hahahaha

No comments: