Saturday, May 22, 2010

bla bla dari aku...

Hum.. lame rasenye xupdate blog...
Dan macam biase an.. pasal kerja.. aku kurang
Selesa sejak kerja bahagian machine..
Penglibatan dengan technician aku tak boleh
 Nak elakkan... but..
Itulah punca rezeki aku...
Kerja yang sangat senang tetapi senang jugak buat silap...
Dan gaji.. i think sangat berbalkoi memandangkan
Kerja hanya 4 hari.. jumaat kalau ade over time,
Bertambah2 rezeki aku...
Tak penat mane tapi mengantok tahap gaban bila da
lame2 tengok machine tuh...

yang kurang menyenangkan aku adelah technician2..(tec)
ramai sangat.. yang ensem ade,
yang tak ensem po ade..
tapi sorang pun aku tak suka...
mane taknya... dengan workers pompuan, buat macam bini...
mak aih,, yang pompuan nye plak macam tak kisah
 asset dipegang ramai lelaki...
hum.. geli aku..
tapi berani buat dengan aku..
 makan penampor tec2 ni...


lelaki2 ni plak pantang yang gedik2, manje2..
suke benor la dorang...
kadang2 aku pelik la...
tak malu ape buat benda yang xde maruah macam tuh..
hum.. nasib..
chauuuu.....

p/s: jage diri.. and kawan aku kate.. jage dara...

Saturday, May 8, 2010

kerja dan aku...


ni la pic aku sebelum gi keje.. everyday keje kecuali ahad...
well, aku masih bertahan walaupon ade keje ku
yang membuat aku nak quit..
but no,, aku xboleh nak pentingkan diri..
means, aku kene fikir parent...
aku da besar.. dan aku tak boleh nak bebankan mak bapak 
aku lagi.. aku malu...
humm...
 keje aku??
 just keje kilang..
 pukul 5pagi aku da gerak even masuk
kul 8 pagi.. 6.30 aku kuar..
tapi sampai uma kul 9 malam..
sangat jauh..
tapi aku kene kuat...
macam aris cakap...
keje ajar aku banyak benda...
ape???

1) macam nilah penatnya parent aku nak
besarkan aku 7beradik..
sampai kiteorang da berjaya....
2) hargai duit.. walaupon duit tu ko dapat free2...
hargailah.. 
simpan untuk mase depan.. 
kite tak tahu ape yang berlaku..
3) korang rase korang da besar???
 tapi 1 jek, jangan lupekan mase kecik..
mase nila korang akan rase..
" oh.. bestnye kalau jadi budak2, tak payah keje, tapi dapat duit."

sebenarnye banyak lagi.. tapi apepun, pengalaman..
yang akan buat korang lebih matang. well, thats it.. aku tak
tahu bile lagi nak update blog aku....
to my parent, 
thanks coz da besarkan aku samapi jadi sebegini besar..

p/s: nampak matang tak ayat aku.. hahahaha