Friday, March 26, 2010

gelisah aku bersebab...

today i'm miss aris soooo much!!
xtau la kenapa..
sumpah aku rase nak bermanje jek ngan dia..
( pade yang nak kate aku gedik or what.. anda xdialukan komenn...)
humm pagi2 aku pakse dia mesej ngan aku...
even dia da msuk tempat keje,,,
aku nak jugak even actually aku da masuk kelas..
i need him..'
really need himm...
bila dia mesej jek, i hope that he'll mesej me 4 a long time...
dia balik awal...5.30 da mesej..
aku happy giler!! yang teramat..
coz rindu macam nak mati ni, aku rase macam nak cancel
pegi pd sabtu ni...
nak pegi ni.. nak jumpe dia...


pastu dia mesej say that..
dia nak gerak gi Negeri 9...
umah membe dia nak buat keje kawin..
hummm berat hati..
sangat dan amat..
rase macam nak  kate..
" sayang,, jangan pergi!!!!"
but xkan aku nak halang ape yang dia nak buat
i noe who i am...


DAN AKU MEMBIARKAN DIA PERGI...
dan aku try gak la kol dia..
coz 3jam xpon mesej2 aku.. dala da malam..
humm
aku kol xdapt..
tetiba aku rase xsedap ati..=(
tapi aku doa banyak2 supaya dia selamat...
pastu dia mesej and kol aku..
patutla aku xsedap ati..
ade member dia yang kemalangan..
alhamdulillah semua selamat dan aku bersyukur..
sekurang2nya aku masih ade dia untuk aku semangat hidup..
i love him so much damn...

p/s: no need any comment coz i'll noe ur feedback... tq...

Thursday, March 18, 2010

rasamas ke kedai mamak???

ok..story of the day..
aku xde kelas arini..
perancangan baik dengan ARIP,FATIN dan EMA..
ke mane?? RASAMAS SRI SERDANG..
aku sebenarnye xpanah2 terpikir nak p rasamas,
tapi coz aritu aku nampak brosur n iklan dia,
menarik...hehehe
dengan muka riak dan takbur, aku pon p la mengajak mereka...

gerak 12suku dari kolej.. boleh plak macam2 citer keluar.. bergalak2
dengan usman dan arip...
dengor kisah2 mereka naik bas bila balik kg...hehehe
p cimb dulu.. cucuk duit..
ema plak ajak minum ice blended..
buek!!! manis nak mati!! gila naik la kencing manis aku...

sampai rasamas adela dalam 1suku..
maklumla, jalan kaki dari cimb...
order2!!... sume mengharapkan makanan yang enak..
tup!! ema punye alahai.. sikit giler... sedih aku tenogk ayam ema..
nak tolong nangiskan, aku lapar..
xnak  pelawa..hahahaha
kesian giler...
bleh plak pelayan2 kat situ jerit2kan..
paleotak dia!!! geram betul aku..
patutla francais malaysia kurang dapat sambutan...
tengok kfc, mcD or yang lain.. ok what...
makanan dan layanan yang ok..
tapi dorang??
ikutkan ati aku nak mintak surat yang boleh komen2 orang...

one thing yang readers kena tahu.. budak ema ni giler la bersusah payanh min teka silang kata
dan cari benda tersembunyi..
hahahaha.. macam la akalu dapat jawab semua dapat makan free...


giler beria budak ni.. siap pinjam pen dengan akak waiter tu.. hahahaha
pape jela ko ema..
muka puas gila dapat jawab...

arip: yes!! berjaya aku abeskan semua....
fatin: burpp!!! alhamdulillah...

tengok la perangai mereka.. huhu..


moral of story: kalau g ss, tengok kfc, mcD and cendol jek..rasamas?? lupekan jela...

Wednesday, March 17, 2010

misi....impossible?????

sebelum tu, aku nak bagitau sume readers, aku da de menatang sebelah aku ni....
thanks to ema dan arip..korang nak gak jalan ngan aku even 
malu kan aku pegang benda alah ni..
 tapi aku peduli ape..hahahahaha
lagipun aku nak benda ni da lame..
ema dan arip da tau yang aku dari kecik xpenah ade bear sendiri ok...
nasib baik ade pakwe.. kalau xde, xde la bear aku tu,, huhu~~
simpatinye....
aku beli benda ni mase otw balik dari fakulti ke kolej..
JALAN KAKI...


yeah... now aku ade misi aku yang tersendiri...
ok..ade misi mesti ade visi kan??
visi aku??
 nak menjaga berat badan,. kalau boleh biarlah kurus sikit..hahaha
tapi kalau mantain macam ni pon alhamdulillah.. coz aku suka aku yang sekarang,.
yang penting x susah macam dulu nak caru baju.. hik3...
misi aku?? nak rajin2 berjalan dan exercise..
aku buat ni berteman ok.. 
ade ema dan arip yang setia ikut aku p mane2...
coz dorang pun ade misi dan visi macam aku...

1. kalau xde kelas mgm malam, aku akan pastikan balik 
ke kolej BERJALAN KAKI...
2. setiap petang khamis... aku akan BERJOGGING dengan rakan seperjuangan...
3. oh nooo.... nafsu makan still ade...but,
 aku akan pastikan exercise yang aku buat, setimpal dengan ape yang aku makan...

ok,, korang rase impossible ke???
hahaha.. aku akan berusaha.. in 1 year from now..
aku akan jadi kurus... bergaya dan sebagainya... hehehehe=)

p/s: aku+ema+arip = kurus....secara sihat..=)

Saturday, March 13, 2010

saye nak kawin coz saye cinte die...=)

humm today very tired seyh.. but i still wanna to blogging..=)
happy!!! hehehe..mestilah.. harini aku p dating..
ok, kawin...my fwenn nak kawin.. wahh.. aku yang teruja..
dia nak aku jadi pengapit.. yey!!
mudah2an lekat badi kata ku..
hik3.. orang mesti nak marah aku kalau aku cakap pasal kawin!!
y?? dorang kate aku gatal, bla, bla...
wey dude...
kawin tu nikmat selain dapat pahala ok...
.....
**********************************************************
ok, today aku happy.. 
aku jumpe pon coz 
banyak masalh aku ngan die sekarang..
maybe dengan care jumpe,
aku tenang cket...
and berjaye..
kami da ok..
amat ok...=)

***********************************************************
pepagi aku da kejut orang tersayang untuk bangun dan mandi...=)
hummm ok, then aku p tunggu bas..adela dekat 50minit..
plak tu pakcik bas tu p round2 kat dalam upm.. sampai masuk jalan yang dalam masjid..
oh.. watpe,.. aku da tengok sume tuh...
humm samapi2 aku p makan dulu..=)
my honey ikut jek ape aku nak makan.. mam kfc!!=)
hehehe...
then kiteorang pegi men boling.. yey!!! aku menang..=)
(sowy sayang..terbelagak..)
hummm tengok wayang..
ALICE IN THE WONDERLAND...
gitulah bunyik nye...
huhu~~ dapat bekas yang menarik..=)
thanks dear.. ikut jek ape aku nak..
he noe how to make me...MANJE!!!=p

************************************************************
kuar wayang...
p makan lagi..
dear..you make me more *****...
hum.. tapi nak wat camne.. ikut jek la..
bukan selalu kan sayang..=)


*************************************************************
                                                                         
                       

my haris and me...=)



our stripes da ade muke.. hehehehe




me and my love in the dark..=)



hm.. da jadi my beloved bekas minuman!!=)

p/s: i love u honey.. thanks to make me happy...=)

Thursday, March 11, 2010

tidak mungkin 3hari....

xmungkin aku dapat qadak tidor aku yang terganggu selama 3 hari,
dengan tidor 3 hari jugak.. mau 5,6 hari tidur straight baru dapat
mengembalikan semula kesedaran dan jugak kesegaran aku seperti dulu..
3 ari aku rase jadi macam mayat hidup...
bergerak, becakap tapi mati...
xde perasaan.. hahaha
gitu sekali kesan meniaga..
kalau boleh, aku macam bertaubat nak meniaga...
xmampu kot aku nak buat lagi..
even aku rase seornok dan happy yang amat buat keje ngan bebudak ni, 
tapi kesegaran aku terganggu...

jadi, sempena hari khamis ni, aku
harap agar tidur aku kembali seperti biase...

p/s: test math dan usahawan??? lupekan sebentar.. kesegaran lebih penting..hehehehe