Tuesday, January 26, 2010

dia kawan saye ke???

saye xpenah mengumpat die...
jumpe pon jarang....
tegur apetah lagi...
hui..
mulut die bukan main lagi...
saye ingat nak simpan jek cite ni...
tapi sye cite jek la...
kongsi semua...
biar orang tahu sape dia...

pelik, facebook dia pon saye xde....
bole tau blog saye???
hebat.....
siap tambah2 crite lagi...
kesian kawan saye yang kat upm...
tapi saye tahu, kawan saye xbuat saye macam ni...

tapi bila saye jumpe dia nanti,
tahula ape saye nak buat kat dia...
dia tabur fitnah...
tak tahula citer ape lagi yang dia bagitahu orang...
hummm ni agaknye keje orang yang da tak belajar...

kepada kau,
aku nasihatkan,
supaya ko sediakan alasan yang  boleh bantu diri kau ok...
kalau ko takut????
ko jumpe mak bapak aku, mintak maaf sekali....
hidup aku da penuh susah dulu...
aku baru nak bahagia, ko tambah,
ko buat aku susah...
aku nak jumpe ko jek...
nak tanye baik2...
tapi kalau ko xboleh nak jawab dengan alasan yang logik,
aku nak pipi ko biru kena tampar dengan aku...
or,, GET LOST FROM MY LIFE, BITCH!!!!


p/s: ko sakit hati??? jangan ar... tak setimpal dengan sakit aku lagi.....hahahahaha nak cabar ko follow blog aku la....

ehem...

yeye...dapat update blog... banyak sangat cerita....hahaha
banyak yang heppy dan ade yang keji??? huhuhu~~~
mestila yang heppy dulu... terbaru, dapat bergambar dengan gitaris pujaan... oh my God...
hahaha.. ni la beliau..
 

sukenye saye!!!!!
name die ahmad usman bin nor azmi..
(betulkan???)



kedua, saye jumpe hp...hahahaha bapak mahal kan...
ade jek yang provok suh mintak duit..
hello, aku bukan macam korang ok.. hahaha





arip, kamil dan afiq la yang tolong aku urus hp ni...
dala foreigner kan..
menyusahkan aku nak berspeaking jek..hahahaha


ok, cite keji????
aku difitnah... STOP!!!!
kang tulis panjang2 kena lagi..hahahaha
benci dia....
weeee~~~
da lame x benci orang meyh~~
=)

p/s:
1)jangan buat sebarang tuduhan kerana saye ade bukti kukuh...
2)banyak lagi cerita... tunggu....

Sunday, January 17, 2010

what da hal...

da lame aku x update blog....
cerita sepanjang minggu ni ape erk...
mase ari khamis aku g jalan2 ngan membe2 aku.. gile best adnan sempit...
sampai arip cakap aku sempit..(siot ko arip..)
ok la ko dari tengok merantau warrior...
busuk betul name...
x tertarik nafsu aku nak nengok...
cerita terbaru yang aku nak tengok....
SPY NEXT THE DOOR!!!!!
wajib meyh~ (macam ko banyak duit..)
banyak la... aku kan nak goda datuk2 terhormat... hahaha
bukan atok bercucu k...
cadang2 nak g tengok ari rabu.... tapi banyak kelas..(sob..sob..sob)
kelas sampai malam...
ingataku giler nak mengabehkan mase kat sane... jadi
pastinya hari khamis menjadi pujaan hatiku... hahaha
kenapa???
kelas dr.razak beb....
mau aku x pegi..bersemangat!!!! mesti la xponteng...
pas tengok muke dia, kuar plak an..memang bes la khamis... bahagia...
(sape nak dr.razak, aku sepak ko!!)
aku ni stok untuk penuhkan kuota dia ok...
(xkesah... hemsem meyh~)
hahahaha...
jadi munkin aku akan berlepak2 pada hari khamis sahaje.. kerana jumaat,sabtu ahad
hari study..(memang aku hebat..)
peduli ape aku....
sape2 nak join spy next da door,  kalling2 ha...
kite p mang'hanjing' sesam... yieeehaaaaa
 OUT...

p/s: datuk mesti orang hensem dan kaya macam dr. razak pujaan hatiku.... hahahaha

Thursday, January 14, 2010


 Salam...
Rasenye macam dah lame jek x update blog ni..bukan xnak...
Tapi macam bz jek.... banyak citer sebenarnya..
Hehe.. ok, actually aktiviti pertama yang best adelah lawatan ke pasar malam sri serdang....
Haha..macam best jek bunyi...giler gempak...hahaha
Memang best pon... ditemani gelak tawa mereka...huhu~(memang mereka yang sibuk suruh saye masukkan cerita dan gambar mereka dakam blog saye)...(sibuk jek kan?)
Hmmm berikut adalh gambar mereka....



 


Dala lawatan kepasar malam, kena pulak buat report..(dr.param,u owe me ahhhh) dala reject repot 1st( nak marah da besar!!!) huhu.. memang saje kan....
Tapi ok kot, rase macam nak pegi tiap2 minggu..(kopak aku..)
Pada arip,afiq,daus,shrek,kamil,fatin,syahmi...harap2 bergalaklah kalian kerana name kalian telah di mentioned kan oleh saye di blog saye yang glamour ni....

p/s: jage ko pakcik jual nasi ayam... ayam ko mentah.. aku balik lapo ko tahu???


( aku tahu ko tak peduli pon...)




Saturday, January 9, 2010

PENAT VS MENAGNTUK..kejadian mengerikan@menunggu....

aku nak tido...
sape2 nak datang bilik aku, kena buat temu janji ngan pa aku...
aku baru jek balik hospital...

menemani rumet yang sakit perut tahap melampau...(kesian beliau..)
citer start kul 11 lebih malam tadi...
dia da ngadu sakit perut...
aku bukan doktor..
suruh jela sapu minyak angin...
1.30.... aku da ngantok thap cipan makn ubat tido..(aik??)
sebelum tido, sempat jugak la aku urut perut dia tu...
da ok kot aku rase..(padahal dia macam nak mati tahan sakit..)
3.44 pagi... my husband kol...
mase tu aku nampak rumet aku da tahap yang membimbangkan..
so, abeh sume orang aku kol,
ketua blok,felo, pembantu universiti...
tapi hampeh bile dah tido...ayark....
aku terus kol ambulan upm (nasib baik aku teringat nak simpan)
tunggu lagi....
dlm 4 suku baru la nampak...

sampai2, doktor pon muke cam kena hempap bantal...(buruk bebenor)
dia suh tunggu 30min, nak tengok pape perubahan...
rumet aku da la sakit..
boleh pulak dia bukak facebook!!! aku hangin jek tengok...
da takde perubahan, die suh p anta kat hospital serdang... da 5suku camtu...
ambik no., ambik darah, ambik urin, tak jugak siap...
dari segar, sampai nak roboh mata aku...
8pagi!!!
aku ambik keputusan tido kat surau....
mengantoknye....
aku tido ngan pia....
9.30....rumet aku kol kate dia da siap...mujur takde pape..(aku baik kan???=p)
kol ambulan upm suh amek...tunggu lagi...adoi....
10pg, sampi upm...
ala,,, kunci plak tinggal kat surau hospital....OMG!!!!!!!!!!!
aku rase macam nak nagis, dengan pia ade kelas kul 3ptg nikan... kesian dia,, salah aku kot...hmmm
last2 mintak tolong kak z...
nasib baik di on jek...
11.30 berakhir segalanye.. alhamdulillah...
ni kejadian ngeri selepas peristiwa mencari air di bandar tasik selatan,...

p/s: ngantok2 pon balik aku basuh baju...
pendek kate, aku ni memang bagus la....

Thursday, January 7, 2010

saye xde pape nak kate...

assalamualaikum...
ni kate2 kedua selapas tahun baru....
selepas mengupdate sedikit2 blog ni...
hum...ade desas desus mereka ,memperkatakan tentang blog saye... hahahaha
mereka rindu..saye paham lol....

ade cerita baru yang nak disampaikan..,
kali ni di kelas bahasa inggeris saye...
bukan nak mengumpat saje... tapi saye rasa kita patut mengambil pelajaran dari ape yang berlaku...

kelas bbi2420 saye pade minggu kedua...
pada hari isnin....
memang kelakar saye rase...
kami perlu membaca perkataan2 yang telah diberikan...
hahaha..kebiasaan bertukar..
macam p tu..selalu baca macam biasa jek...
tibe2 kena sebut macam "phhhh..."
hahaha..mahu x gelak saye dengan ema,yus dan kak lela....
tapi xpelah..mungkin itu untuk kebaikan kami....


ari selasa...cerita bermula tentrang seorang pelajar lelaki yang kurang ajar...
dari awal kami sedari yang dia da tunjuk berlagak....
geng2 kami memang x suka orang macam tu...
mase ade sorang student bace tergagap2...
dengan selambe jek dia gelak sampai merah muka...
kesian student tu..
mesti malu...
tapi saye xsuke pelajar yang gelakkan beliau...
macam s**l!!!
dalam hati saye jek lah....
kalau memang kite bagus sekali pun,
no need to laugh at the other people ok....
respect orang lain...
jangan ingat kau bagus english...
kau nak gelakkan orang...
aku rase ko kena kaunseling lah...
bermasalah dengan jiwa kau...jiwa kau kacau...
dan aku xpernah jumpe orang bodo macam kau...
sekalu lagi kau gelakkan orang,
aku akaan pastikan, aku jumpe satu kesalahan kau yang membuatkan kiteorang plak
gelak kat kau....
bodoh punye student!!!!


p/s": bak kate kakak faleyy..."dont laugh at people because at the end, people will laugh at you.."

Friday, January 1, 2010

welcome 2010

salam...
sekejap jek kan kita suma dah tinggalkan tahun 2009...
mase tu banyak giler benda yang berlaku...
huhuhu.. yang pasti, ape yang berlaku kat aku same jek banyaknya
yang manis n yang pahit....
aku bace blog orang tadi... hummm suma letak azam 2010..
azam tahun lepas dah tercapai???
yang pasti, aku bukan seseorang yang mempunyai azam untuk satu2 tahun,
aku jenis kalau aku nak, itulah azam aku,,,
even ada kat tengah tahun sekali pun, wish aku tu lah azam aku...

tapi, 2010 ni aku macam nak tetap kan azam aku...
because mase pukul 12 lebih selepas tahu 2010,
mak aku mesej, tanye azam aku... nak tahu ape????

::azam saya::
>nak jadi anak yang baik...
>kawan yang baik
>belejar elak tinggal solat...
>baiki result yang lepas....
>kurus3!!!!
>belajar berjimat!!(ahaks!!)


insyaAllah, aku cube...
dan yang pastinya,
pertengahan tahun nanti, pasti akan ade azam yang bertambah dan yang berkurang....
hahahaha...
apelah nak jadi dengan aku ni kan...
hope kite sumea dapatla baiki diri masing...
chill!!! =)