Saturday, November 28, 2009

cuti-cuti malaysia...

today p pantai.. mandi2 with my adik...
rancang sebenarnye mase hari raye..
tapi mesti xbest kan.. mane ade orang nak pegi mandi
pantai hari raye...
jadi, pada malam raye, aku and my family buat bbq..
hahaha giler best!!!!
my bro beli macam2 untuk kiteorang...
ayam dan ikan untuk di panggang..  thanks bro!!!


tengah bersantap...

 
ni ngan adik2 aku...



ni???? hahaha teka la sendirik....

budak ni aku jumpe kat tanjung leman...
sape erk??? lupe.. hehehe
yang penting sempat merajuk...
btw, i'm so happy today and becoz of dat,
aku terus melupakan kemerajukkan ku itu.. hehehehe
OUT....

Wednesday, November 25, 2009

saye makin comel....

ade orang kate
saye makin comelll... ea?
hehehe saye suke...
tapi betul ke?
ke dia tipu saye?

dia suh saye update macam ni..
saye buat..hehe
harap2 dia suka..
dia kate., saye makin hari makin comel..
xla sebenarnye..
saye makin comel, cantik dan jelita..
hahaha.. yeker?
ntahla.... OUT...
=)))

Tuesday, November 17, 2009

saya dan dia...

saye da berusaha menjadi yang terbaik...
untuk parent, adik beradik dan orang yang paling saya sayang...
tapi selalunye..
yang terbaik itulah yang menghampakan mereka...

pada parent...
maaf xdapat jadi macam anak yang dia nak....

adi beeradik...
i do alot of mistake to all of you...

to my aris...
why i put it as my????
you are not mine...
coz, there's always my fault...
there's always a complain for my mistake...
i noe that i'm not like you..
like ur behaviour...

sedih...
tahu kenapa?
saye tak diciptakan same dengan kamu...
kerana saye tahu...
hidup berpasangan,
kita akan ade perbezaan...
yang berlawanan....

tapi kamu x terima saye sepenuhnya...
kalau boleh, saye kena jadi macam kamu...
yang sempurna pada pasangannya..
walau saye x sebagus kamu,
tapi sye xkan berubah.. saye akan usaha lagi... sayang kamu....

Saturday, November 7, 2009

mencari ketenangan jiwa di....

harini aku kuar lagi.. walaupun aku tahu ape yang ade kat mines ni xlah sehebat mid dan sebagainye, aku tetap nak pergi jugak.. ape yang ade????
>aku boleh online walaupun hanya dengan 1 air pepsi di kfc dan melepak sesuka hati macam bapak aku punye wifi...
>mencuci mata.. ops.. maaf yea sayang...=)
>menonton wayang... hummm thinking so many times... mines xbanyak citer...
>nak main boling.. tapi takut longkang tu gelakkan aku....
>beli baju... hum, nanti la  bila da keje...
alahai.. keje x seberapa, nak beli barang banyak benor...macam manager...

kali ni aku pergi ngan rumet..
itu pun sebab kiteorang da boring melihat muka diantara satu dan yang lainnya..
(giler ah ayat nye.. lalalala)




humm.. missing someone...
kla, nak p tengok wayang...hehe.. bestnye harini....
sape nak join, len kali bagi nama, no tepon, nanti bole join kelab aku k..
OUT

Thursday, November 5, 2009

bla bla bla....


Hum, aritu member aku dari intec datang,
Sape lagi kalau bukan budak comot...
Asnida hani..
Dia member aku mase sekolah rendah sampai menengah.. tapi ops,
Dari darjah 5-tingkatan 2..
Dulu dia ni ceti kelas.. tau nak mintak duit jek...
Dengan suara yang ala2 teletubies,
“wei, bayar duit kelas sekarang!!”
Hahaha..
Aku pun naik takut.. agak ar.. suara buat orang gelak..
Lagi2 mase kenal dia...
Wakakaka...
Aku pon ambik mase nak kenal dengan dia..
Da lame benor, baru jadi baik ngan dia...
Borink la citer pasal dia...
(coz dia citer pasal aku pon cket jugak...)

Aku da nak abis exam...
Minggu depan bnak balik..
nak keje2!!!
Nak kumpul duit...
Bayar pape yang patut semester depan..
Baki is handphone baru!!!
Hahaha..
Lame da mengidam nak beli hp baru...
Sayang r loan aku.

mak aku kata buat belajar...
jadi sebagai anak yang agak baik.. aku mengikut kata2nya..


Wednesday, November 4, 2009

biasakan yang betul, betulkan yang biasa...

ape yang aku perhatikan pada diri aku...
bila nak exam
baru nak buat nota,
baru nak stay up,
baru nak bagi tumpuan pada lecturer,
baru nak rajin bertanya,
baru nak study gila2...

sebenarnya, salah cara aku ni...
patutnya bersiap dari awal..
bukan da nak exam baru nak ready suma...

tapi aku pulak kalau study awal2,
xde maknenya..
nanti lupa..

tu la silap aku...ade je alasan...
sem depan baru la nak buat...
tapinye...
hangat2 tahi ayam..memang taik betul!!!!

jadi, biasakan yang betul, betulak yang biasa...
student yang cemerlang cali jalan..
bukan cari alasan...=)
OUT...

Tuesday, November 3, 2009

saye nak buat yang terbaik...

harini, aku dapat tahu result fizik aku...
walaupun aku tak tahu yang ni yang final atau tak..
sedih dengan result sendiri..
tapi, ALHAMDULILLAH...
aku gembira kerana bayang2 kegagalan dah per gi jauh dari hidup aku untuk fizik..
orang yang sedang memberi kata2 semangat untuk aku ialah yang tersayang...
dia xpernah pergi jauh waktu aku susah dan perlukan dia...
hum, skarang...
yang patut kau buat,
buat yang sangat terbaik untuk kalkulus dan biology...
aku yakin aku boleh buat walau pun,
aku rasa subjek ni sangat berat..
tapi.. akukan ade yang memberi perangsang...=)
enjoy myself..=)

weee....~

hari ni da 3 nov...
minggu depan da nak balik...
ops...
my dad birthday.. tak tahu la nak bagi ape..
aku tahu bapak aku x kisah kiteorang adik-beradik bagi hadiah atau tak.. tapi yang penting kiteorang ingat hari lahir dia...
ingat nak buat something yang istimewa untuk dia...
nak pos kan kad hari lahir jumaat ni.. n sampai pada isnin..
on his birthday!!!
wish that my plan will go on smoothly...
but,
aku bimbang dia xsuka.. so, aku rase macam xbersemangat nak buat..
xpela, sebagai anak, aku just nak buat dia rase sikit happy...
sekarang da la dia sakit,,
hummm..
xtaw da nak cakap pe...
OUT...

Monday, November 2, 2009

mak saya

mak saya..
dialah yang terbaik untuk saya..
dan dia akan sentiasa menjadi yang terbaik untuk saya..
dia lahirkan saya pada 29 mac 1990..9.30 malam..
dan sehinnga sekarang,sy da pun membesar pada usia 19 tahun...
saya sayang dia melebihi apepun di dunia ni...
dia segala2nye untuk saya..
hidupnya hanya di curahkan untuk menjadi yang terbaik pada
suami dan anak2nya..

mak saya,
xpernah merungut untuk bangun seawal 3 pagi...
walaupun tido selewat 11 malam..
walaupun kadangkala tidurnya tergganggu dengan suaminya yang sakit,
dia x pernah menyatakan sesalnya..
dia x pernah merungut..
itulah mak saya..

mak saya,
masih bergelar yang terbaik sehingga kini,,
walaupun anak2nya telah dewasa
dan mampu berdikari..
dia masih teguh untuk berdiri di belakang meraka..
masih mahu menjadi yang terbaik sehingga ke akhirnya..
masih mahu bertanggungjawab ke atas anak2nya yang dewasa..
itulah mak saya..
kapada FATIMAH BINTI MOHAMED,
terima kasih atas segala2nya...

Sunday, November 1, 2009

putus nyawa aku

aku telah bertarung menghadapi exam yang bakl datang...
masa aku nga kuar ngan yang tersayang..
mak aku kol..
ingat nak marah aku..
dia kata.. dia da 3 malam kat hospital..
tapi bukan mak aku, tapi bapak aku...
hummm...
kecewa.. mak aku cakap xnak aku tertekan masa exam...
selalu macam ni..
benda da jadi,
aku sorang xtaw...=(
aku taw niat mak aku.. tapi aku anak dia..
berdebar jantung aku bila mak aku kata
penyakit bapak aku kronik...
paru2 bengkak n buah pinggang x berfungsi sepenuhnya...
sedih sangat...=(
nak menangis tapi aku takut ikutkan hati...
ikutkan perasaan sampai exam ntah kemana2...
ya Allah...
bagila aku kekuatan..
sembuhkan;a penyakit ayahku...=(