Thursday, December 31, 2009

kopi dan pisang...(2)

"kopi.. kopi... kopi..!!!!!
kak,adik, abang... mehla singgah rase kopi kiteorang!!!!
pisang pon ade.... mehla singgah!!!!"
hahahaha... mungkin ginilah gamaknya senior saye menjual kopi dan pisang mereka nanti....
bukan mahu melemahakan semangat dia....
tapi saye tidak suka mereka...
(ops!!! sebenarnya hanya seorang...tapi disebabkan 1 kumpulan, saye jadi tidak suka semua...)
macam yang telah saye janjikan...
saye bakal menceritakan mengapa saye tidak meminati apatah lagi menyukai mereka....


kisah bermula pada hari pertama kelas keusahawanan....
dr.param, pensyarah kami meminta agar sesiapa menjadi volunteer untuk menjadi ketua...
kami junior mendiamkan diri...
maklumlah, junior kena skema...(ahaks!!!!)
tibe2 ada seoarang perempuan mengangkat tangan...
pada fikiran saye, barangkali perempuan ini mahu mencalonkan seseorang.....(wah...ayat!!!)
ya.... tepat!!! memang mencalonkan... tetapi bukan untuk oarang lain tetapi diri sendiri...
alamak!!! bukan saya tidak setuju...
tetapi saye merasakan bahawa lelaki lebih layak untuk menjadi ketua..;
(pada andaian saye sahaja)
maka saye menerimanya....


pada malam kedua, bermula kisah mengapa saye mulai tidak menyukai ketua tadi....
dia telah memarahi ketua kumpulan kecil kami...(k_ _ _ l)
hanya kerana ketua saye tidak print out email beliau untuk digunakan kepada ahli kumpulan,
beliau dengan suara yang kuat memarahi ketua saye...
"kalau jadi ketua tu..bertanggungjawablah..."
pada fikiran saye, mengapa harus menguatkan suara seolah2 kesalahan ketua saya sangat besar....
lagi pula, ketua saya telah meminta maaf kerana kesalahannya itu...
dan yang penting ketua saye tadi adalah lelaki....
mengecewakan sekali adab mem besar saye tu....
padahal di tangannya sudah ade kertas tersebut yang telah beliau fotokopi.....


Mem Besar tadi terus mengumumkan..
"kepda semua ketua, tolong print kan email yang telah saye kirim....bertanggungjawablah kalau dah jadi ketua."
oh My God!!! mem besar telah sound sahabat saye tadi.....
saye tidak kisah kalau beliau nak cakap ape...(memang kerana salah sahabat saye..)
tapi sedarkah dia bahawa beliau menjadi ketua bukan kerana dilantik orang lain????
tetapi mencalonkan dirinya....kenapa perlu menjadi seolah2 sombong begitu!!
seolah2 beliau hebat, bagus, cekap dan sebagainya...(blah la!!!!)


kepada yang lain, saye harap anda tidak jadi begini.....
hormat privacy dan perasaan orang dulu baru cakap...
mungkin saye juga tidak akan menghormati beliau walaupon saye
junior....


p/s:sebaik2 ketua adalah lelaki...
patutlah islam selalu mengutamakan lelaki dalam menjadi ketua..

Wednesday, December 30, 2009

kopi dan pisang...




tak tahu kenapa tiba2 nak tukar jadi kopi dan pisang...
macam sedap jek kan...
kisah tersebut sebenarnya mempunyai asal usul yang akan saye beritahu kalian sebentar lagi....
tapi sebelum itu, saya ingin mengatakan bahawa kopi itu merelakskan kepada
sesiapa yang pandai menikmatinya...
pisang itu pula berkhasiat...
tahukah kalian bahawa pisang adalah sejenis buah yang sangat baik untuk pencernaan...
khasiatnya pula sama dengan sepinggan nasi....
jadi pisang adalah makanan terbaik untuk mereka yang sedang berdiet...

nampaknya saye telah terlajak jauh.. jadi, kembali kepada janji saya....

pada malam kelmarin, pada malam selasa,
saye telah menghadiri kelas asas keusahawanan di fakulti ekonomi...
sebenarnya hanya saye dan beberapa rakan lain sahaja yang join kelas tersebut
merupakan junior....
yang lain adalah senior kami....

kisah bermula apabila dr.para, pensyarah kami mengarahkan untuk membuat kumpulan
dan membincangkan mengenai apa yang bakal kami jual nanti....
kemudian kami diminta membentangkan kepada semua apa yang telah disetujui...

satu kumpulan iaitu senior kami telah memilih untuk menjual pisang dan juga kopi.....
hehehe... kata mereka kopi itu merelakskan...
kami tergelak... kerana membayangkan dalam keadaan pelajar yang kelam kabut untuk
kekelas, bolehkah pelajar menikmatinya?????

sebenaerya saye bukanlah baik sangat...
saya ingin mengutuk shaja...(terus terang saya tidak suka mereka...)
untuk menunjukkan yang saya ingin meng'hanjing mereka... saya telah pun menukar
tajuk blog sya ini....



kisah mengapa saye tidak mnyukai mereka akan saya beritahu kemudian.... salam....

Monday, December 28, 2009

my new sem...

fizik adalah perkara yang pertama aku jumpa awal2 sem...
hahaha... mula2 semangat giler..
almaklumla da lame bebenor aku tinggal suma ni...
rindu giler aku nak bergelaktawa dengan kawan2 aku...
punyala syok aku dengar dr tu bagi penerangan kan..
aku dikejutkan oleh satu announcement yang mengatakan..
"kalau sape2 yang beli buku fizik ni, saya akan  bagi markah bonus"
hahahaha,,, ape punye dr la kan... budak2 ni plak kan mengeluh...
yela...bapak mahal buku tuh... sape nak melayan kan...
aku???? tengok bajetla... da ptptn da tinggal rm1225...
nasib baik aku beringat mase sem1.... simpan duit atas nasihat kakak aku...

bahasa inggeris.. ok kot.... instructor pon ok sangat..
masuk kelas mgm...
bergaduh plak an nak cari ahli kumpulan...
aku tak kisah as long as dorang berkerjasama dengan aku...
sape xnak untung maaa....
sape2 ade cadangan nak bagi kat aku untuk berjualan.... bagi tahu aku erk....

Saturday, December 26, 2009

air mataku...

betul kate orang...
bila kita dekat, macam2 hal...
gaduh,marah, benci!!!!
tapi kenapa bila jauh kita sayang sangat kat mereka....
sayang sangat sampai menitis air mata tatkala mengingati mereka....
mreka adik2ku yang snagt nakal...
kali pertama aku merindui kenakalan mereka...=(
rindu untuk memarahi mereka...
rindu untuk membenci mereka..rindu untuk jerit pekik pada mereka bila mereka ambil hp aku bila aku tinggalkan hp tu....
baru aku terasa rindu untuk diperintah ayahku...
rindu untuk disuruh melakukan kerja mase aku penat dan malas...
rindu untuk disuruh sediakan ubat atas meja setiap pagi...
Tuhan... kenapa begini....
kenapa aku menilai sebegini bila berjauhan...
masih adakah kesempatan aku untu mereka...=(



miss you all....

Wednesday, December 16, 2009

cerita seorang aku....

hmm sekejap jek rasenye cuti...
sekarang da nak balik.. ikutkan azam aku, aku nak jadi yang lebih baik untuk sume orang... yang paling penting aku nak perbaiki result aku yang hampeh... wish me luck ya!!!!

aku dilema.. nak balik...
tapi aku mesti terfikirkan mak aku yang bertungkus lumus kat umah... ntah la...
ade ad2k2 macam tak boleh  nak harapkan pape...
ade aku dengar, ramai betulo kate yang kalau aku balik,
mak aku boleh rileks cket..
and now...
i noe what its mean...
aku rase kalau tak ade aku,
mak aku mesti sangat penat...
dan mase balik ni, aku ade kemas banyak sudutkat umah aku...
rase macam lapang jek... hehehe
dapat la nak menghappykan diri mak aku walau x byak..
hope aku bole la nak meringankan beban mak aku yang kat umah...

mane nak jage aapak aku yang sakit, nak jage kedai... huh!!
aku pon x mampu nak buat..
aku banyak mengeluh jek...
macam mane la aku yang muda ni x sekuat die..
sumpah!! i'm proud of her....
tahnks mum....

Friday, December 4, 2009

Saturday, November 28, 2009

cuti-cuti malaysia...

today p pantai.. mandi2 with my adik...
rancang sebenarnye mase hari raye..
tapi mesti xbest kan.. mane ade orang nak pegi mandi
pantai hari raye...
jadi, pada malam raye, aku and my family buat bbq..
hahaha giler best!!!!
my bro beli macam2 untuk kiteorang...
ayam dan ikan untuk di panggang..  thanks bro!!!


tengah bersantap...

 
ni ngan adik2 aku...



ni???? hahaha teka la sendirik....

budak ni aku jumpe kat tanjung leman...
sape erk??? lupe.. hehehe
yang penting sempat merajuk...
btw, i'm so happy today and becoz of dat,
aku terus melupakan kemerajukkan ku itu.. hehehehe
OUT....

Wednesday, November 25, 2009

saye makin comel....

ade orang kate
saye makin comelll... ea?
hehehe saye suke...
tapi betul ke?
ke dia tipu saye?

dia suh saye update macam ni..
saye buat..hehe
harap2 dia suka..
dia kate., saye makin hari makin comel..
xla sebenarnye..
saye makin comel, cantik dan jelita..
hahaha.. yeker?
ntahla.... OUT...
=)))

Tuesday, November 17, 2009

saya dan dia...

saye da berusaha menjadi yang terbaik...
untuk parent, adik beradik dan orang yang paling saya sayang...
tapi selalunye..
yang terbaik itulah yang menghampakan mereka...

pada parent...
maaf xdapat jadi macam anak yang dia nak....

adi beeradik...
i do alot of mistake to all of you...

to my aris...
why i put it as my????
you are not mine...
coz, there's always my fault...
there's always a complain for my mistake...
i noe that i'm not like you..
like ur behaviour...

sedih...
tahu kenapa?
saye tak diciptakan same dengan kamu...
kerana saye tahu...
hidup berpasangan,
kita akan ade perbezaan...
yang berlawanan....

tapi kamu x terima saye sepenuhnya...
kalau boleh, saye kena jadi macam kamu...
yang sempurna pada pasangannya..
walau saye x sebagus kamu,
tapi sye xkan berubah.. saye akan usaha lagi... sayang kamu....

Saturday, November 7, 2009

mencari ketenangan jiwa di....

harini aku kuar lagi.. walaupun aku tahu ape yang ade kat mines ni xlah sehebat mid dan sebagainye, aku tetap nak pergi jugak.. ape yang ade????
>aku boleh online walaupun hanya dengan 1 air pepsi di kfc dan melepak sesuka hati macam bapak aku punye wifi...
>mencuci mata.. ops.. maaf yea sayang...=)
>menonton wayang... hummm thinking so many times... mines xbanyak citer...
>nak main boling.. tapi takut longkang tu gelakkan aku....
>beli baju... hum, nanti la  bila da keje...
alahai.. keje x seberapa, nak beli barang banyak benor...macam manager...

kali ni aku pergi ngan rumet..
itu pun sebab kiteorang da boring melihat muka diantara satu dan yang lainnya..
(giler ah ayat nye.. lalalala)




humm.. missing someone...
kla, nak p tengok wayang...hehe.. bestnye harini....
sape nak join, len kali bagi nama, no tepon, nanti bole join kelab aku k..
OUT

Thursday, November 5, 2009

bla bla bla....


Hum, aritu member aku dari intec datang,
Sape lagi kalau bukan budak comot...
Asnida hani..
Dia member aku mase sekolah rendah sampai menengah.. tapi ops,
Dari darjah 5-tingkatan 2..
Dulu dia ni ceti kelas.. tau nak mintak duit jek...
Dengan suara yang ala2 teletubies,
“wei, bayar duit kelas sekarang!!”
Hahaha..
Aku pun naik takut.. agak ar.. suara buat orang gelak..
Lagi2 mase kenal dia...
Wakakaka...
Aku pon ambik mase nak kenal dengan dia..
Da lame benor, baru jadi baik ngan dia...
Borink la citer pasal dia...
(coz dia citer pasal aku pon cket jugak...)

Aku da nak abis exam...
Minggu depan bnak balik..
nak keje2!!!
Nak kumpul duit...
Bayar pape yang patut semester depan..
Baki is handphone baru!!!
Hahaha..
Lame da mengidam nak beli hp baru...
Sayang r loan aku.

mak aku kata buat belajar...
jadi sebagai anak yang agak baik.. aku mengikut kata2nya..


Wednesday, November 4, 2009

biasakan yang betul, betulkan yang biasa...

ape yang aku perhatikan pada diri aku...
bila nak exam
baru nak buat nota,
baru nak stay up,
baru nak bagi tumpuan pada lecturer,
baru nak rajin bertanya,
baru nak study gila2...

sebenarnya, salah cara aku ni...
patutnya bersiap dari awal..
bukan da nak exam baru nak ready suma...

tapi aku pulak kalau study awal2,
xde maknenya..
nanti lupa..

tu la silap aku...ade je alasan...
sem depan baru la nak buat...
tapinye...
hangat2 tahi ayam..memang taik betul!!!!

jadi, biasakan yang betul, betulak yang biasa...
student yang cemerlang cali jalan..
bukan cari alasan...=)
OUT...

Tuesday, November 3, 2009

saye nak buat yang terbaik...

harini, aku dapat tahu result fizik aku...
walaupun aku tak tahu yang ni yang final atau tak..
sedih dengan result sendiri..
tapi, ALHAMDULILLAH...
aku gembira kerana bayang2 kegagalan dah per gi jauh dari hidup aku untuk fizik..
orang yang sedang memberi kata2 semangat untuk aku ialah yang tersayang...
dia xpernah pergi jauh waktu aku susah dan perlukan dia...
hum, skarang...
yang patut kau buat,
buat yang sangat terbaik untuk kalkulus dan biology...
aku yakin aku boleh buat walau pun,
aku rasa subjek ni sangat berat..
tapi.. akukan ade yang memberi perangsang...=)
enjoy myself..=)

weee....~

hari ni da 3 nov...
minggu depan da nak balik...
ops...
my dad birthday.. tak tahu la nak bagi ape..
aku tahu bapak aku x kisah kiteorang adik-beradik bagi hadiah atau tak.. tapi yang penting kiteorang ingat hari lahir dia...
ingat nak buat something yang istimewa untuk dia...
nak pos kan kad hari lahir jumaat ni.. n sampai pada isnin..
on his birthday!!!
wish that my plan will go on smoothly...
but,
aku bimbang dia xsuka.. so, aku rase macam xbersemangat nak buat..
xpela, sebagai anak, aku just nak buat dia rase sikit happy...
sekarang da la dia sakit,,
hummm..
xtaw da nak cakap pe...
OUT...

Monday, November 2, 2009

mak saya

mak saya..
dialah yang terbaik untuk saya..
dan dia akan sentiasa menjadi yang terbaik untuk saya..
dia lahirkan saya pada 29 mac 1990..9.30 malam..
dan sehinnga sekarang,sy da pun membesar pada usia 19 tahun...
saya sayang dia melebihi apepun di dunia ni...
dia segala2nye untuk saya..
hidupnya hanya di curahkan untuk menjadi yang terbaik pada
suami dan anak2nya..

mak saya,
xpernah merungut untuk bangun seawal 3 pagi...
walaupun tido selewat 11 malam..
walaupun kadangkala tidurnya tergganggu dengan suaminya yang sakit,
dia x pernah menyatakan sesalnya..
dia x pernah merungut..
itulah mak saya..

mak saya,
masih bergelar yang terbaik sehingga kini,,
walaupun anak2nya telah dewasa
dan mampu berdikari..
dia masih teguh untuk berdiri di belakang meraka..
masih mahu menjadi yang terbaik sehingga ke akhirnya..
masih mahu bertanggungjawab ke atas anak2nya yang dewasa..
itulah mak saya..
kapada FATIMAH BINTI MOHAMED,
terima kasih atas segala2nya...

Sunday, November 1, 2009

putus nyawa aku

aku telah bertarung menghadapi exam yang bakl datang...
masa aku nga kuar ngan yang tersayang..
mak aku kol..
ingat nak marah aku..
dia kata.. dia da 3 malam kat hospital..
tapi bukan mak aku, tapi bapak aku...
hummm...
kecewa.. mak aku cakap xnak aku tertekan masa exam...
selalu macam ni..
benda da jadi,
aku sorang xtaw...=(
aku taw niat mak aku.. tapi aku anak dia..
berdebar jantung aku bila mak aku kata
penyakit bapak aku kronik...
paru2 bengkak n buah pinggang x berfungsi sepenuhnya...
sedih sangat...=(
nak menangis tapi aku takut ikutkan hati...
ikutkan perasaan sampai exam ntah kemana2...
ya Allah...
bagila aku kekuatan..
sembuhkan;a penyakit ayahku...=(

Saturday, October 31, 2009

to my luv...

A second,
A minute
An hour
A day goes by

I’m hopin’ just to be by your side
I’m turnin’ the handle
It won’t open
Don’t make me wait
Cause right now,
I need your smile
Knock-knock

When life had locked me out,
I turned to you,
So open the door,
Cause your all i need right now,
It’s true,
Nothing works like you,

A warm bath,
A good laugh,
And all song that
You know by heart,
I’ve tried it but,
They all leave me cold,
So now i’m here waiting to see you,
My remedy
For all thats been hurting me,
Knock-knock

When life had locked me out,
I turned to you,
So open the door,
Cause your all i need right now,
It’s true,
Nothing works like you,

You seem to know way,
To turn my frown upside down,
You always know what to say,
To make me feel like everythings ok,

When life had locked me out,
I turned to you,
And you open the door,
Cause your all i need right now,
It’s true,
Nothing works like you,




When life had knocked me down,
I turned to you,
And you open the door,
You’re all i need right now,
It’s true,
Nothing works like you2x

When life had locked me out,
I turned to you,
And you open the door,
And you’re all i need right now,
It’s true,
Nothing works like you,





"thanks to be my luvly luv"...

31 oktober 2009

harini p dating...
aku ngan bangga nye kul 10 da siap..
nak jumpe buah hati la katakan...
kul 11...
bas datang..
aku mengalah la.. coz sangat ramai orang..
kul 12...
bas terus je,
macam da tak nampak aku tercongok macam nak mampus kat ctu..
bodoh punye bas!! aku kata..
tapi dalam hati la...hehehe
masuk 12.30,
akuk dengan marah dan dendam p masuk kawasan fakulti..
harap2 ade bas..
sial!!
xde jugak..
memang dak mati orang yang bawak bas ni ka..
last2 aku p nek teksi..
terbang rm10 aku..
masalhanye buah ati aku da tunggu sejam da..
kesian plak dia..
xpela.. demi dia la kata ka...hehehe
jumpe die..
buat suprise la konon2 coz aku x bagitahu da sampai..
layan citer ninja la..macam best...
perghhh... cara pembunuhan yang paling smart aku tengok selepas citer
rambo n sorority row...
layan..
hummm makan, hujan..
sangat seronok coz di manjekan.. thanks my soulmate..
MUHAMMAD HARIS... luv u with all my heart...=)



ni mase nga lepak kat tasik.. sweet=)

Monday, September 7, 2009

hmmm.. aku kire da de blog r nii...nanti nak update la ari2...=]